Viktig trepoenger!

av Redaktør 20.februar.2016
Oilers var tilbake på vinnersporet i kveldens kamp mot Lillehammer. Med seier 2-1 var det nerve kampen igjennom og hjemmelaget sliter fremdeles med effektiviteten framover – og overtallsspill. Som vanlig ble det ikke så mange overtallsspill, faktisk bare ett. Til tross for spillemessig overtall og flere skudd så klarer Oilers det kunststykke å pådra seg dobbel så mange utvisninger som gjestene.

Oddmund Solas bildearkiv fra kampen finner du på denne linken.

Det var lite å si på tenningsnivået i starten av kampen. Gjestene hadde selvsagt fått med seg at Oilers har slitt i det siste og var klare på å ryste dem også i dag. Hjemmelaget på sin side hadde helt klart lyst å vise at de kunne bedre enn hva som er vist i det siste.

Derfor var det like greit at forward Bruneteau og gjestenes Stensrud allerede etter to minutter dultet borti hverandre, men ingen hadde planer om å gi seg og fighten er i gang. Ingen tvil om at gjestenes Stensrud vant selve fighten, selv om Bruneteau fortsatte fighten verbalt også etter at fryseboksen var inntatt for de to.

Standarden var nå satt og gjestene kjørte på for å få en tidlig ledelse. Hjemmelaget hadde mer enn nok med å finne hverandre og det hele virket noe tilfeldig. Derfor passet det veldig bra at Oilers tok ledelsen, nesten litt mot spillets gang, hvis man kan si det etter vel tre minutters spill.

Rokseth sender en fin pasning til Røste Fossen som setter fart inn i sonen, før han skjærer inn i kjent stil og med en back hengende på seg får han avsluttet, men keeper redder. Men både Petter og pucken sklir videre forbi målet og når de finner hverandre igjen skyter Petter fra skrått hold pucken via keeper og i mål.

(foto: Oddmund Sola)

Lillehammerbenken er i harnisk og mener Røste Fossen har kjørt over keeper Zajkowski på en måte som hvertfall ikke kan godkjenne noe mål. De møter lite gehør hos dommerne og Oilers har scoret det viktige førstemålet. Hva ville målet si for utviklingen av kampen ? Svaret på bli, ingenting. Bortelaget kjørte på videre og lot seg bry lite med at Oilers ledet.

Og jammen ble ikke Oilers med på dette. De fortsatte å gjøre nybegynner feil i egen sone og hadde store problemer med å komme ut. Bedre ble det ikke når Henrik Medhus blir offer for dommernes mangel på linje. En meget billig hekting fra dommer Persson skulle bli utslagsgivende.

Bortelagets overtall er preget av fart og presise pasninger. Og det er ganske så fortjent når Eidsæther setter en retur i åpen kasse fra kort hold vel minuttet ut i overtallsspillet. 1-1 og like langt.

Oilers skjønner nå alvoret men det er like farlig når gjestene kommer som når de svartkledde prøver seg. To tap i de to siste kampene gir ikke akkurat økt selvtillit og en spiller som Soares klarer flere ganger å ha noen svake mottak i midtsonen som skaper farlige overganger for gjestene.

På tampen av perioden er dog hjemmelaget giftige. De får 4-5 meget store sjanser som de hvertfall setter noen av på en «vanlig» dag. Men Zajkowski og forsvaret hans rydder opp og går til pause med 1-1, og hele 10-15 i skudd.

(foto: Oddmund Sola)

Praten i første pause må ha vært enkel, for i midtperioden begynte Oilers å gjøre ting enklere. Innsatsen var tilbake over hele banen og dette kombinert med fart på pucken gjorde at gjestene etter hvert fikk mer enn nok å gjøre bakover på banen.

For å vise hvem som bestemmer tar Medhus en fight med Trondsen hos gjestene og hvis Bruneteau sin fight i første periode gav borteseier så var det ingen tvil om at Henrik stakk av med seieren i denne fighten. Med fart på pucken skulle hjemmelaget også ta ledelsen når det som skulle vise seg å bli kveldens siste mål ble scoret.

Johs Johannesen setter fart på pucken før han spiller den flott frem til CDA som tar pucken med seg inn i gjestenes sone. Mathias Trettenes har funnet sin plass midt i mellom gjestenes backer og passet fra CDA er perfekt og fra køllebladet til Mathias sendes det som i hele sekvensen kanskje var det dårligste, nemlig skuddet, av gårde! Keeper redder men slipper pucken uten han vet det selv og pucken glir sakte, veldig sakte, over streken.

Høygård registrerer at pucken bruker tid over streken og stormer frem sammen med Henrik Solberg. Men de kan bare konstatere at pucken ligger i mål og får plutselig mer enn nok med å unngå hissige Lillehammer-backer. Høygård inntar en uvanlig passiv rolle, mens Solberg for sikkerhetsskyld avsender et slag i ansiktet på en motstander, men det må man få lov til når man har tatt ledelsen.

Det blir hvertfall ingen utvisning og hjemmelaget har tatt ledelsen 2-1. Da var det spilt over fem minutter av midtperioden og gjestene hadde ikke hatt noen skudd i denne perioden til nå.

Noen sekunder senere får bortelaget igjen overtall. CDA gir en liten puff på Rindal og dommer Hegle kaller det hekting. Dermed får bortelaget sjansen i overtall, igjen. Ruben Smith må nå ta frem noen gode redninger og hjemmelaget rir det hele av. I denne perioden er vi også vitne til kveldens klareste utvisning når Rudolfs Balcers hektes på vei gjennom. Mangel på linje fra dommerne er nevnt, og her får vi se det igjen.

(foto: Oddmund Sola)

Kveldens eneste overtall for Oilers kommer vel fire minutter før andre pause. Henrik Rosengren utfører en slashing som er såpass effektiv at kølla hans brekker. Til dommerne argumenterer han om utvisning andre veien men blir ikke hørt. Men verken Rosengren eller gjestene har noe å frykte. Oilers`overtallsspill er syltynt om dagen og det blir ikke mål nå heller. Sjanser skapes men enten er det stenger eller keeper som står i veien.

Med 17-8 i skudd har hjemmelaget hvertfall tydelig overtatt hegemoniet i kampen.

Skulle Oilers klare å holde på sin ledelse og kanskje klare å øke den, eller skulle vi igjen oppleve en nedtur ? Bortelaget var hvertfall innstilt på å selge seg dyrt. De forsøker å spille seg gjennom men de klarer aldri å få det overtaket de hadde i åpningsperioden. Nå får også hjemmelaget sine sjanser og det bølger frem og tilbake.

46.16 ut i kampen får Bruneteau to minutter for en krysstakling mot vantet. Nytt overtall til gjestene og mer action foran Ruben Smith. Men igjen ofrer man seg og avklarer det hele. Spenningen holder seg og enda mer spennende blir det når Cornet kommer litt feil inn i vantet på en LIK-back, To minutter for knetakling og vel tre minutter igjen å spille.

Dette er ikke bra, og Lillehammer tar timeout. Det blir nå eller aldri. Lillehammer etablerer et kraftig press men Oilers spiller nå veldig bra i egen sone og holder stand. Ruben Smith er med og hele boxen gir alt for å sikre de tre poengene. Like før Oilers er fulltallige forlater Zajkowski buret og gjestene får enda en mann med i angrep.

Men tiden går og like før minuttet gjenstår får gjestene en stor sjanse men igjen rir Oilers stormen av. Cornet entrer isen igjen. Det neste nå som skjer er at CDA får pucken i ansiktet. Det ser stygt ut men han kommer seg raskt på bena igjen. Hvis det er lov å si det så passet det bra med litt pause nå idet det gjenstår 46 sekunder.

Men dramatikken er ikke slutt. Med 21 sekunder igjen ser ikke Josh Soares noen annen mulighet for å hindre et skudd fra Wehn enn å hekte ham. Dermed ny utvisning og spill 6 mot 4 de siste 21 sekundene. Forsberg gjør nå en rutinert jobb på droppen. Først vinner han droppen på ulovlig vis, slik at den må tas på ny.

(foto: Oddmund Sola)

På neste dropp er han også litt for ivrig å bli bortvist. Og når Peter Lorentzen klarer å forstyrre gjestenes Ritz såpass når droppen endelig kommer at gjestene aldri får kontroll i Oilers`sone så ender det nesten med puck i tomt bur på andre siden. Men enda bedre er det at tiden flyr og når Lillehammer igjen setter fart oppover er tiden ute og kveldens siste avslutning går langt over mål!

Dermed 2-1 til hjemmelaget i en kamp som viste at de har mye å jobbe med hva effektivitet og overtallsspill angår. Når det er sagt er det ingen som bryr seg om hvordan poengene kom i kveldens kamp. Tre poeng var i realiteten det eneste som betydde noe.

For Lillehammers del er det vanskelig å forstå at dette laget ligger nest sist og har 55 poeng færre enn Oilers. Med innsats som i kveld bør sluttspillet være innen rekkevidde. Men kveldens kamp viste også hvorfor de tross alt er der de er. Mangel på målscorere! At alle på laget har minus på +/- statistikken forteller også en del.

KVELDENS ØYEBLIKK

Reservekeeper Henrik Holm holdt nullen i kveldens kamp. Han måtte tidlig opp med snappen da pucken kom susende inn i spillerboksen men var på plass og fikk registrert redning – kveldens første i DNB Arena.

(foto: Oddmund Sola)

KVELDENS STJERNER

*** Kristian Forsberg

Kaptein med stor K når det røyner på. Går først inn i krigen og får de andre med seg.

** Petter Røste Fossen

Scorer mål og er virkelig med i krigen.  Blir viktig i sluttspillet med sin «rett på mål»-stil.

* Ruben Smith

Har noen avgjørende redninger i kveldens kamp. At han gir oss hjertestans hver gang han er bak mål får så være…

 

Tekst:  Anders Vegstein

Send tips om denne artikkelen!

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU