Ungdommer i alle aldre!

av Redaktør 17.september.2015
Det er fokusert mye på ungdommene i Oilers i høst og foran kveldens serieåpning på hjemmebane var det klart at flere av ungguttene ville få sentrale roller mot Sparta. Den oppgaven klarte de til gangs. Hele laget virket som en gjeng med ungdommer som gav alt fra første dropp og som aldri tillot Sparta et hvileskjær.

Dermed ble det en fantastisk aften for publikum og 10-2 var ikke et mål for lite. På keepersiden ble det drammatikk når Henrik Holm i Ruben Smiths fravær måtte kaste inn håndkledet midtveis i kampen. 16 årige Jakob Opsahl fikk sin ilddåp og gjorde en god kamp – godt hjulpet av de foran ham. 

Foran første periode ble høytidelig flagget med «NORGESMESTER 2015» heist i taket og stemningen var dermed satt til første dropp. Rekkene var stokket litt på. Med kaptein Forsberg ute ble Soares, Kristiansen og CDA satt i samme rekke mens Kissel fikk spille med Balcers og Røste Fossen .

Tredjerekka bestod av Lorentzen, Trettenes og Johansson mens ungdomsrekka bestod av Medhus, Henriksen og debutant Talge. Og det var ungdomsrekka som åpnet ballet. Allerede etter 02.23 scoret Anders Henriksen på pasning fra debutant Talge. I sitt første bytt!

Unggutta slo like godt til i første bytte! (foto: Oddmund Sola)

Ungguttene legger et kraftig press på Sparta og Talge legger pucken blindt foran mål der Anders Henriksen styrer den sakte inn i det åpnet målet, og 1-0! Hvorfor dommerne måtte se denne på video vites ikke, men mål ble hvertfall dømt.  Få minutter senere er Talge igjen pasningslegger men denne gang blir det bom. I hele tatt gikk ungguttene foran og dette smittet over på de eldre lagkameratene.

Det ble gått til i hver eneste takling og Oilers spilte skikkelig Oilershockey. Og når den fungerer så er det ikke så farlig hvilket navn som står bak på drakten. Da rammes motstanderen i 3x20 og av alle fire rekkene. De neste minuttene nå var det bare et lag på isen.

Bortelaget virket fullstendig tatt på sengen og hadde det ikke vært for Tommy Kristiansens verbale ordlek med Didrik Svendsen så hadde det vært helt stille fra de blåkledde. Vi har passert 9 minutter når Bruneteau sender i vei et skudd som via Tommy Kristiansen lander rett foran mål, hvor Josh Soares står. Han kan på enkleste vis putte pucken i mål og Oilers har doblet sin ledelse.

Tommys kamp mot Svendsen gir noen minutter resultater. Svendsen ender i fryseboksen i to minutter for en interference. Tommy er ikke helt ferdig og sender med Svendsen noen godord ut i boksen, så han kan tenke på mens han sitter utvist. Hjemmelagets overtall er av sorten hvor man har pucken hele veien men den går litt for sakte fra mann til mann så det ender med noen halvfarlige avslutninger. Sparta rir av undertallet og selv om de blir fulltallige virker det tidvis som Oilers fortsatt spiller i overtall.

Det startet med bannerheising DNB Arena torsdag kveld. Så begynte målene å renne inn... (foto: Oddmund Sola)

Det nærmer seg pause når Røste Fossen tar med seg pucken fremover langs vantet. Med en Spartaback hengende på seg begynner vinkelen å bli spiss, men skuddet er presist og, det er i krysset! 3-0! En scoring ikke ulik den Røste Fossen hadde i NM-finalene mot VIF for noen år siden når «halve Stavanger» var på plass på Jordal. Litt ut av ingenting så bare satte han pucken i mål. Den gang var det backhand, nå var det «rette veien» og bang i krysset!

Noen få sekunder senere hever plutselig dommer Hallin armen for avventende utvisning. Ingenting har skjedd på isen, men Oilers har pucken så det må være en Sparta-utvisning på gang. Svaret får vi neste avblåsning. Spartas nyerværvelse Anthony Luciani har sagt noe fra boksen og dermed pådrar han seg den to minutter for usportslig. Oilers etablerer raskt spill i sonen men de fleste er innstilt på en velfortjent pause nå og 20-3 i skudd forteller i grunnen alt.

Oilers tar pause til trampeklapp fra tribunen og Sparta lurer på hva som traff dem – og om det var mulig å gjøre noe med dette ?

Debutant 1: Simen Talge. (foto: Oddmund Sola)

Som så mange ganger så ble midtperioden den mest innholdsrike – på godt og vondt. De første minuttene følte kanskje Sparta at de var iferd med å arbeide seg litt inn i kampen igjen. Etter tre minutter av perioden ble keeper Holm liggende etter en blokkering. Det var ikke lett å se hva som hadde skjedd, men det var lett å se at Holm hadde store smerter når han ble hjulpet av isen.

Med Ruben Smith ute var det duket for nok en debutant. Jakob Opsahl fikk neppe tid til å bli nervøs før han stod ansikt til ansikt med kjente spillere som Dion Knelsen og Henrik Malmstrøm! Jakob fikk imidlertid noen redninger og publikums applaus og dermed ble han fort varm i trøyen.

Han fikk også se at Oilers økte sin ledelse til 4-0. Det må kunne kalles en kontring når CDA holder pucken lenge nok til at Tommy Kristiansen får skøyte inn foran mål. Og med en flott venstre-høyrefinte blir det ledig mellom bena på Spartakeeper Johansen og 4-0.

Endelig skulle så Sparta få sin redusering. Patterson spiller fint fri Lystad Jacobsen men denne bommer på åpent mål, men pucken går i vantet bak mål og kommer ut foran mål der Patterson får en enkel jobb å sette den i tomt bur, all den tid Opsahl har blitt med på Lystad Jacobsens skudd. Dermed 4-1 og kanskje litt spenning. På dette tidspunktet hadde allerede Jonas Johansson hatt en utvisning, men den klarte ikke bortelaget å omsette i tellende resultater.

Men spillet og innsatsen som vises av Oilers i dag gjør at ingen er bekymret. Idet vi runde halvspilt kamp skjer det mye. Balcers og Lorentzen finspiller fram Dan Kissel som plutselig er alene med Spartas keeper. To finter senere står det 5-1 og keeper Tommy Johansen er på veg ut, takk for i dag. Han erstattes av Anders Johansson. Samtidig venter også Henrik Holm tilbake i mål hos hjemmelaget. Noe så uvanlig som to keeperbytter samtidig er vi vitne til.

Keeperdramatikk i DNB Arena. Henrik Holm (bildet) gikk både ut, inn og ut igjen. Spartas Tommy Johansen gikk bare ut. (foto: Oddmund Sola)

Halvannet minutt senere ryker gjestenes Børresen ut på en tominutter for boarding. Da var det klart for kveldens eneste powerplaymål! Fremadstormede Trettenes legger igjen til Bruneteau som finner CDA foran kassen. Dermed 6-1 og mer jubel.

Bortelaget skulle få sin siste redusering noen minutter senere. Nok en ny spiller, Jeff Jubinville fikk ganske enkelt sette pucken til side for Henrik Holm .

Vi skulle få enda et mål før pause, og det av den finere sorten. Det kan se ut som om Dan Kissel har tenkt å skyte fra god posisjon men heldigvis legger han merke til Rudolfs Balcers som kommer i 110 inn på motsatt side. Med en perfekt crosser legges pucken på kølleblandet til Rudolfs og imål! Med 12-6 i skudd høres det litt bedre ut for bortelaget selv om 7-2 er fæle sifre.

Pausen innledes med at Jeff Jubinville, selv om tiden er ute, velger å sende i vei et skudd fra redline mot Oilers mål. Sånn gjør man ikke i hockey og det ender med tumulter. Direkte slåssing blir det ikke, men Tommy og Svendsen benytter anledningen til å oppsøke hverandre men her har linjemennene luktet lunta og skiller de elegant før det utarter.

Bra av dommerne og ikke gi noen utvisning i hele tatt. Det kunne like gjerne endt opp med 3-4 tominuttere til hvert lag, men dommerne brukte sunn fornuft.

Kanonkamp av Dan Kissel mot Sparta torsdag kveld. Nok en gang... (foto: Oddmund Sola)

Hva så med tredje periode. Kunne den i hele tatt bli spennende? Nå var Opsahl igjen på plass i målet. Om dette skyldes at Holms skade var verre enn antatt eller at Thoresen anså seieren for sikret og benyttet anledningen til å la Opsahl suge mer på karamellen, vites ikke. Men morsomt var det for Opsahl – og publikum.

Først rykter Fredrik Lystad Jacobsen ut med en 2+10 for takling mot hodet.  Oilers maktet ikke å øke i dette overtallet men noe var på gang og ketchupeffekten kom få minutter senere.

Først økte Henrik Medhus elegant til 8-2 på en flott stikker fra Sertich. Henrik slengte kølla fram og pucken gikk mellom bena på keeper. 17 sekunder senere øker hjemmelaget igjen. Denne gang er det CDA og Soares som åpner hele forsvaret og sistnevnte sender fra bak mål, pucken ut til backen Bruneteau som sikkert scorer fra kort hold. 9-2 og drømmen om tosifret levde videre.

Det forble ikke med drømmen for under minuttet senere scores det igjen. Og mellom de to siste målene har Oilers flere fete sjanser som ikke omsettes i mål. Kveldens siste mål kommer når Johannes Johannesens skudd styres opp i mål av Petter Røste Fossen. Og dermed scoret Oilers 3 mål på litt over minuttet og sørget for et sensasjonelt 10-2 over Sparta.

Spenningen var over for lengst men stemningen holdt seg helt inn. Noen små strakser etter 10-2målet får bortelaget straffeslag når Balcers blokkerer pucken med vilje, nesten inni mål. Håkon Stormli skal ta straffen og gjør sitt til at Jakob Opsahl blir enda mer husket etter kveldens kamp. Opsahl er med på notene og redder straffen.

Debutant 2: Jacob Opsahl. (foto: Oddmund Sola)

Resten av kampen er egentlig litt bingo. Mye småfint spill fra hjemmelaget mot et bortelag som skulle ønske de var på veg hjem. Etter 52,26 får Sveum to minutter for høy kølle. Den er han ikke enig i, faktisk veldig uenig i, uten at dommerne omgjør noe som helst. Spartas overtall bærer preg av stagnasjon.

Minuttet før slutt får også Simen Talge navnet sitt i protokollen igjen. 2+10 for takling bakfra. Unggutten er litt uheldig da Spartaspilleren stanser opp men taklingen er uansett av en slik kaliber at han må sone 2+10. Dermed avslutter Oilers i undertall og det siste minuttet blir mer jevnt.

Oilers vinner dermed 10-2 og der trener Thoresen på forhånd påpekte at det ville bli målfattige oppgjør fordi det ikke var så mange målscorere på laget opplever vi at det er 9 spillere som scorer mål i dag.

Med 47-16 i skudd har hjemmelaget levert en solid kamp. Innsatsen var på topp og heldigvis lot dommerne den fysiske hockeyen tillates som både Oilers og Sparta liker.

Hva så med gjestene ? Sparta som på papiret skal ha et sterkt lag i år, ble virkelig tatt på senga i dag. En garantist for poeng som Henrik Malmstrøm viste nesten ikke igjen og Dion Knelsen var kun synlig grunnet sin gullhjelm.

Det må være tillatt å stille spørsmålstegn med det defensive. Mange av Oilers sine mål kom der Oilersspillerne fikk stå helt alene foran keeper, og de stakkars keeperne fikk minimalt med hjelp.

 

Hett foran Spartas mål torsdag kveld. Fra start til slutt. (foto: Oddmund Sola)

KVELDENS ØYEBLIKK

Åpningsmålet. Debutant Simen Talge finner Anders Henriksen foran mål i deres første bytt. Den enorme gleden når pucken glir inn i mål. Disse ungguttene får nok høre at i år er det de som må stå fram, og da må det være fantastisk i levere på direkten!

KVELDENS STJERNER:

*** Nick Bruneteau

Den lille amerikaneren spilte en stor kamp. Med mål og to assist og totalt +5 er han på to kamper oppe i +7. I tillegg virker han trygg både defensivt og offensivt.

** Dan Kissel

1+1 i kveld men mest av alt viste Dan igjen prov på sin eminente teknikk på små flater. Spiller sine medspillere god og bidrar over hele banen.

* PETTER RØSTE FOSSEN

2+1 i kveld og en kamp Røste Fossen liker seg i. Fysisk og tett med mange dueller. Som vanlig full gass hele kampen.

Inger Lise Hope feat BOHEM satte tonen i DNB Arena og innledet til det som skulle bli en serieåpning av de sjeldne. (foto: Oddmund Sola)

Tekst: Anders Vegstein

Send tips om denne artikkelen!

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU