Oilers slo tilbake på direkten

av Redaktør 24.januar.2015
Kveldens kamp mot tabelltreer Lørenskog ble en spennende affære hvor det hele ble avgjort på sudden death. Her trakk hjemmelaget det lengste strået. Kampen lignet på en sluttspillkamp med to gode defensiver og mer slurv offensivt men nerven var der gjennom hele kampen.

Første periode åpnet i høyt tempo med mange taklinger og en av de reneste utførte Stian Høygård på Steffen Thoresen på en slik måte at sistnevnte nesten mistet balansen. Dommer Roy Stian Hansen mener det en charging og dermed overtall til gjestene allerede etter drøye fire minutter.

Oilers spiller bra i box og det er lite bortelaget får til. Istedenfor er det faktisk hjemmelaget som får ta ledelsen. Plutselig kommer de i overtall framover og Forsbergs pasning til Plastino sender denne på skuddhold. Plastino fyrer av og pucken går i mål. Gjestene protesterer vilt og mener Henrik Solberg har kjørt på deres nyinnkjøpte keeper Nielsen som går over ende i møte med Solberg.

Dommerne snakker litt sammen, men godkjenner målet. Dermed 1-0 i undertall og stor jubel i DnB Arena.

Noen minutter senere får Oilers en gyllen mulighet når de plutselig kommer to mot en, men det hele blir avblåst fordi Dommer Roy Stian Hansen har sett at Daniel Bøen Rokseth har hindret motspiller som ikke har pucken, eller interference.

Igjen var Steffen Thoresen involvert. Istedenfor muligens 2-0 blir det nytt undertall for Oilers og mer trykk fra gjestene. Igjen klarer hjemmelaget å holde unna, selv om gjestene spiller seg fram til store halvsjanser.

Kampen fortsetter i høyt tempo med mange situasjoner. Idet vi runner 15 spilte minutter blir det avblåst for en offside. Laliberte oppsøker Tommy Kristiansen og gir han en liten dytt med kølla. Tommy svarer med å gi Laliberte en på «tygga». Den lille svensken Olsson blander seg også inn, selv om han ikke har verken noe med det, eller størrelse nok til å utgjøre noen forskjell fra eller til. Dommerne ser situasjonen an og lar nåde gå for rett.

(foto: Oddmund Sola)

Dessverre er det for sent. Kamphanene Kristiansen og Laliberte forblir på isen og tumultene fortsetter når spillet settes i gang. Det var enkelt å se hva som var avtalt for noen sekunder senere er kampen i gang. Hanskene kastes og det brytes først litt før Tommy får inn noen slag. Etter noen sekunder griper linjedommerne inn og de to kamphanene er enige om at fighten er over.

Ingen skade skjedd men matchstraff på begge to og trolig karantene. De herlige norske reglene der en som takler en spiller i vantet slik at han må legge opp får i verste fall 2+10min mens en liten fight belønnes med kamper på tribunen. Det er vanskelig å skylde på dommerne i denne situasjonen, de gjør bare jobben sin. Det er regelverket man bør se på.

Ut med kamphanene og 13 sekunder senere ryker Mats Frøshaug ut etter en høy kølle i ansiktet på Soares. Dermed endelig overtall til hjemmelaget. Hjemmelaget etablerer press men pucken går ikke raskt nok og Lørenskog avklarer det som kommer.  Dermed ender perioden med hjemmeledelsen, men bortelaget vinner skuddene med 10-13.

Den største sjansen i hele perioden hadde ex-Oilers Marius Trygg som har helt åpent mål etter en Holm-retur men klarer uforklarlig å sende pucken inn under kroppen til Holm, og ikke over streken  - skal man tro videobildene som dommerne benyttet seg av.

Midtperioden er også en tight affære. Allerede før minuttet er spilt får hjemmelaget overtallsspill når Alex Plante hekter ned Stian Høygård i scoringsposisjon. Hjemmelaget etablerer seg i sonen men skuddene som kommer er ikke all verden og gjestenes sisteskanse har få problemer med å holde unna, sammed med sitt rutinerte forsvar.

Etter utvisningen er det litt Hawaii, med sjanser begge veier. Marius Trygg sender en fin styrepuck fram som nesten går inn og Josh Soares får en stor sjansen alene på skrå ut fra keeper men mål blir det ikke.

Etter drøye 11 minutter av perioden hektes Røste Fossen på veg gjennom av Henrik Ødegaard. Den utvisningskåte Stian Høygård lukter lunten og tar selvsagt igjen når den lille svensken Olsson krysstakler han i tumultene som oppstår i etterkant. Dermed to mann for gjestene og en for hjemmelaget – og nytt overtall.

Igjen er sjansene der men også denne gang er det kontroll hos den danske keeper. Istedenfor er det gjestene som er farlig frampå, i undertall. En sliten Kissel orker ikke være med og plutselig er Plastino alene med gjestenes Sterner og Søderstrøm. Førstnevnte får pucken og kommer alene med Henrik Holm men denne er med og redder!

(foto: Oddmund Sola)

Noen minutter senere kommer likevel utligningen. Lørenskog lar pucken gå fint fra mann til mann og tilslutt er det Robin Sterner som styrer inn Simon Olsson skudd fra slottet, og 1-1.

Perioden avsluttes med en knallskudd i tverrlegger og ned fra blålinjen fra en Oilersback men tross en liten videotitt blir det ingen uttelling og 8-8 i skudd forteller om en jevn batalje. I denne perioden fikk vi også se innslag av Rudolfs Balcers eminente teknikk der han flere ganger rundlurte mye mer rutinerte motstandere i rundvant.

Tredje periode og de fleste satt med vissheten om at det laget som scorer først, vinner kampen. Oilers har nå overtaket i antall skudd og fighter bra på hjemmebane men gjestene har likevel god kontroll på det som skjer i deres egen sone. Drøye seks minutter ut i perioden får Stian Høygård sin tredje utvisning for dagen, en utvisning han faktisk er relativt enig i all den tid han tar turen på direkten ut i fryseboksen.

Sekunder etter at spiller er i gang sender Steffen Thoresen i vei et skudd fra blålinjen som hele hallen hører går i stolpen og ut, bak Henrik Holm. Der var bortelaget nær ved å ta ledelsen. Nå spilles det med stadig lavere risiko. Redselen for å tape gjør at man ikke tar veldig store sjanser framover og disiplinen er på en linje som dommerne liker.

(foto: Oddmund Sola)

Selv om hjemmelaget har de flestene sjansene framover blir det ikke flere mål i ordinær tid. Skuddene 8-3 viser at bortelaget har prioritert det defensive og gjort det bra, slik at Oilers ikke har kommet til mange skudd.

Dermed får vi noe så uvanlig som sudden death i Dnb Arena. Mesteparten av spillet i Sudden foregår i gjestenes sone og når gjestenes gullhjelminnehaver Søderstrøm krysstakler(?) Henrik Solberg ute i slottet er det klart for overtall. Spill 4 mot 3 må gi åpninger for hjemmelaget. Droppen tas og det første som skjer er at Steffen Thoresen kakker Kristian Forsberg i bakhodet slik at han blir liggende.

Thoresen med en merittliste på diverse episoder er hissig nå og slår etter Plastino når det blåses for skadet spiller. Dommerne lar det hele passere som et «uhell» og vi får ny dropp. Denne droppen går bra og Oilers etablerer raskt press foran gjestenes danske keeper men avslutningen er ikke god nok og gjestene klarerer.

Neste forsøk er det soloforsøk av Kissel som ender med ingenting og denne rekken bytter. Inn kommer CDA, Trettenes, Daoust og Solberg bak. Denne kvartettene etablerer også press umiddelbart. Trettenes skyter men CDA klarer ikke ta returen. Hjemmelaget beholder imidlertid pucken i gjestenes sone og Trettenes får en ny sjansen fra backposisjon. Han skyter, CDA gjør en glimrende jobb foran mål slik at gjestenes keeper må gi retur og da er nevnte CDA på plass og pirker inn seiersmålet.

Dermed vinner hjemmelaget det viktige toppgjøret og tar med seg et ekstrapoeng som kan bli meget viktig når det drar seg til. Oilers vinner skuddene i SD med 5-0 noe som viser hvor spillet foregikk.

Gjestene Lørenskog spilte ingen dårlig kamp. Dette var en toppkamp med stor intensitet og glød. Ødegård ble kåret til gjestenes beste spiller. Mest imponerende hos gjestene var likevel fansen. De må ha vært over hundre og de sang hele kampen igjennom. De fikk også velfortjent «takk for kampen» av spillerne etter kampen. Deres «HJEMMEBANE»-rop stilnet til slutt.

(foto: Oddmund Sola)

Det er ingen tvil om at den danske keeperen er en solid forsterkning og spiller for spiller er Lørenskog et veldig bra lag. Oppgaven for trener Larsen er å få laget Lørenskog til å spille bra!

Hva så med Oilers ? De var med på å gjøre dette til en toppkamp. Tenningen og gløden var tilbake slik den var mot Storhamar på Hamar. Folk tekket skudd og gikk i krigen for hverandre. Litt offensivt slurv og manglende effektivitet var det nok men det er detaljer som kommer. CDA ble utropt til dagens Oilersspiller selv om jeg mistenker sterkt at dette ble gjort etter at han scoret det avgjørende målet.

CDA viste ikke veldig godt igjen i kampen selv om han var en del av det laget som fightet kampen igjennom. Sånn sett greit, da ingen spillere utmerket seg veldig med positivt fortegn i dag.

Kveldens øyeblikk

Ingen tvil, øyeblikket når CDA «oppdager» at han har avgjort kampen glemmes ikke så lett.Dessverre får han ikke tid å juble så mye alene for Trettenes og Solberg er på han med en gang. Lettelsen og gleden vi så var nok verdt mye mer enn dette ene målet.

(foto: Oddmund Sola)

Kveldens stjerner

*** HENRIK HOLM

Henrik redder 23 av 24 skudd og viser igjen at Oilers har to gode keepere. Gjestene har mange tungskyttere på backplass og Henrik fikk testet seg flere ganger.

** TOMMY KRISTIANSEN

Til tross for en kort opptreden viser Tommy at han er beredt til å gå i krigen. Er flink til å få med seg de andre og det var tydelig å se at «stjernespillerne» i hans rekke savnet han når han forsvant. Vant slåsskampen på poeng!

# CHRISTIAN DAHL ANDERSEN

 Vinnermålet er verdt en stjerne. La oss håpe CDA er på gang nå. Han trengs framover.

(foto: Oddmund Sola)

Tekst Anders Vegstein

Send tips om denne artikkelen!

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU