RUTINEN AVGJORDE IGJEN

av Kjetil Garvik 06.januar.2015
Oilers rodde det hele i land på en måte vi etter hvert har sett dem gjøre ofte. Tross varierende spill kampen igjennom ble hjemmelaget til slutt for sterke for et Lillehammer med fornyet håp etter to strake seire, mot henholdsvis MS og Stjernen.

Bortelaget hadde overhode ingen respekt for Oilers i åpningen av kampen. I  gjestenes lokalavis foran kampen ble det sagt klart og tydelig at det var ingenting å tape mot Oilers. Ingen forventet at oppdalingene skulle ta poeng og det er jo et godt utgangspunkt for å gjøre en god match. Til tross for at hjemmelaget hadde tre overtall mot bortelagets ene i første periode ble det ingen mål. Nærmest var CDA som var centimetre fra å omsette Tommy Kristiansens pasning i mål. Bortelaget var flinke til å ødelegge å stresse hjemmelagets spillere og såkalte stjernespillere som Veideman og Plastino gjorde flere nybegynnerfeil i denne perioden. Skuddene 15-8 viste hvem som hadde overtaket.

Var åpningsperioden tam, skulle midtperioden virkelig bli fyrverkeri. Allerede i åpningsminuttet må CDA ut med en tripping bak Lillehammers mål og dermed overtall til bortelaget., kveldens første all den tid deres overtall i åpningsperioden ble ødelagt av egen utvisning etter få sekunder. Allerede etter få sekunder blir det rabalder foran Henrik Holm og Lillehammer har faktisk pucken over mållinjen men ingen protesterer veldig når dommer Luthcke vasker ut det hele.

Ikke lett for dommer å se, og heller ingen videokikking, noe hjemmelaget skal være glade for. Istedenfor er det Oilers som tar ledelsen når Dan Kissel erobrer pucken i egen sone og forserer fremover. Tross at det er to mann å passere klarer han å lure seg forbi og sette pucken mellom bena på Foster, og 1-0 i undertall!

Allerede minuttet senere er det klart for utligning. Situasjonen er ikke så ulik den bortelaget ikke fikk godkjent scoring på, men nå er det ingen tvil. Christer Rudi dytter pucken over linjen og Veideman og Endre Medby lager samtidig en liten fight slik at disse får hvile i to minutter. Uansett så har bortelaget utlignet og det er ikke veldig ufortjent.

Like før begge lag er fulltallige ryker bortelagets Steen utpå en tripping på Josh Soares. Dermed overtall til hjemmelaget. De svarer med å legge press. Pucken går fortere fra mann til mann nå enn i første periode men når Plastino prøver et skudd brekker kølla og bortelaget får etter hvert avklart.

(foto: Oddmund Sola)

Men når Sveum skal starte på nytt er Arnold borti kølla hans nok til at dommer Luthcke mener det er en slashing og dermed har hjemmelaget fått en gyllen sjanse til å ta ledelsen. Med nesten to minutter i spill fem mot tre skal det være mål! Og det blir det også. Og nå skjer det fort.

Rett fra dropp går pucken fra Tommy Kristiansen ut til Plastino. Han sender pucken videre til Veideman som fyrer av, og via keeper triller pucken fint ut til Tommy Kristiansen som har posisjonert seg foran mål og han scorer da et av sine enklere mål, 2-1 til hjemmelaget.

Men det stopper ikke der. Bare få sekunder senere er det mål igjen. Etter litt jobbing bak Foster i Lillehammermålet får Kissel pucken med ryggen mot mål. Han bråsnur og skyter, men keeper redder og nok engang er det en Oilersspiller som er først på returen i det Daoust backhander pucken via keeper og imål, 3-1!

Men dette var bare begynnelsen. Drøye minuttet etter 3-1målet ryker Peter Lorentzen ut på en slashing. Og nå virker det som om hjemmelaget virkelig er innstilt på å invitere gjestene inn i kampen. Først er det Jean Michel Daoust som nærmest upresset klarerer pucken fra egen sone – over vantet og seg selv ut i to minutter.

Men for å være på den sikre siden gjentar Henrik Solberg bedriften bare ti sekunder senere. Dermed får bortelaget sjansen i spill 5 mot 3 i over to minutter siden Lorentzen allerede sitter utvist. Nå skulle det vise seg at Lillehammer ikke trengte så lang tid på å både redusere og utligne.  Først får Derek Arnhold hele målet ledig når Henrik Holm sitter på rompa, og 2-3.

Bortelaget fortsetter i overtall etter press i hjemmelagets sone er det Alexander Rindal som får fulltreff fra blålinjen. Pucken fyker inn bak en noe dekket Henrik Holm, og dermed er vi like langt!

Tre minutter senere øker hjemmelaget. Det er nok tilfeldig men hjemmelagets Sveum prøver en skudd som er elendig, men ender opp som en god pasning til Tommy Kristiansen som runder keeper og setter pucken opp i nettaket. Denne typen mål har hjemmelaget hatt flere av i det siste, så dårlige skudd er kanskje noe å satse på. Tommy har gjort seg selv til tomålscorer og vi har fått syv mål på vel tolv minutter!

Kort tid etter ryker Sveum ut på en tominutter og det blir farlig foran Henrik Holm. Det kunne fort blitt enda farligere når Henrik Solbergs køller finner veien opp i ansiktsregionen på Arnold men ingen av dommerne får dette med seg og hjemmelaget rir av stormen.

(foto: Oddmund Sola)

Om bortelaget er iferd med å gå tomme for ideer vites ikke men med drøye minuttet igjen å spille har Joachim Jensen fått i oppdrag å irritere Josh Soares. Tross flere påmindelser om å slutte klarer ikke disse to å la være å prate videre og det hele ender med at Luthcke sender dem ut i 10 minutter begge to. Taktisk av Lillehammer som selvsagt hadde mye mindre å tape på å få Jensen utvist enn Oilers har på å miste gullhjelmen.

Skuddene i perioden ender 17-15 til tross for at Oilers lenge hadde betydelig overvekt av skudd. Dermed 4-3 og  siste pause. Ingenting avgjort

Tredje periode åpner med en gjeste-utvisning på Medby. Men hjemmelaget som nå har gått over på lav-risikospill makter ikke å punktere kampen. Heller ikke når Arnold får to minutter litt etterpå og Oilers igjen får 5 mot 3 klarer de å putte. Perioden blir i grunnen et langt gjesp.

Bortelaget har ikke krefter og kvaliteter til å komme og hjemmelaget virker å være fornøyd med å vinne 4-3. En episode i kampen som dommerne nok engang ikke fikk med seg var når Peter Lorentzen ble farlig taklet. Slike taklinger mot hodet er veldig farlige og det er svakt av dommerne å ikke se denne.

Med vel to og et halvt minutt igjen å spille får Derek Arnold sin tredje utvisning for kvelden på en hekting. Også den av den billige sorten. Josh Soares blir litt holdt igjen og viser tydelig med sitt kroppspråk at det er utvisning, noe dommeren blir enig i.

Dermed overtall til hjemmelaget. Hjemmelaget ser nå sjansen til å avgjøre det hele men det er faktisk bortelaget som er nær å utligne når Plastinos kølle styrer en ufarlig puck helt «plutselig» i tverrlegger bak Henrik Holm og der var det virkelig nære på for gjestene.

(foto: Oddmund Sola)

Istedenfor kontrer hjemmelaget før gjestene er kommet hjem igjen. Kissel finner Kristiansen som venter inn Soares, som igjen finter ut Foster og setter pucken elegant i mål og 5-3! Soares som på dette tidspunkt var målet for en hver provokasjon fra bortelaget fikk dermed sin lille revansj, til stor glede for de vel 3900 på tribunen.

Rett fra dropp scorer faktisk hjemmelaget igjen.  Bortelagets Alexander Rindal vet ikke helt hva han skal gjøre når han får pucken bak egen keeper. Han velger til slutt å ikke gjøre noe og dette gir Daoust sjansen til å stjele pucken og legge den ut på køllebladet til Anders Tangen Henriksen som får æren av å score Oilers siste mål i kveld, 6-3.

Helt slutt var det ikke for i det vi går inn i siste spilleminutt har hjemmelagets spillere tatt kveld og Joe Gleason får gå «coast to coast» å score. Selv om det ikke var noen fare på ferde er det unødvendig å gi fra seg et slikt mål. Bortelaget tar en timeout og vil forsøke å ta ut keeper de siste sekundene, men Oilers presser såpass at det ikke lar seg gjøre og dermed ebber kampen ut med 6-4 til hjemmelaget.

Dennis Sveum som hadde en assist ikveld er dermed kun ett poeng bak Juha Kaunismäki i flest antall poeng av en back i Oilers. Han er også kaptein på et Oilerslag som vant på en litt rufsete dag. En god egenskap for hjemmelaget og score de nødvendige antall mål til å vinne en kamp. Innledningsvis var det mye slurv men det kom seg etter hvert.

For bortelagets del vil de nok igjen påstå at de med litt mer marginer (underkjent mål og tverrlegger) kunne vunnet kampen. Så dårlig som Lillehammer har spilt den senere tid så vil denne kampen uansett være et stort steg i riktig retning.

Det er litt rart at dommerne fant plass til hele 52 utvisningsminutter i en kamp nesten blottet får situasjoner mellom spillerne. Å si dommerne i flertall blir kanskje litt feil. Hoveddommer Owe Luthcke hadde faktisk alle utvisningene. Også hoveddommer Tysland var med på den ene utvisningen i første periode når begge dommerne hevet hånden på likt. Hva dette sier om dommerne er vanskelig å si, men det er hvertfall ingen tvil om at Luthcke hadde en sentral rolle i dagens kamp.

(foto: Oddmund Sola)

KVELDENS ØYEBLIKK

Det siste målet i kampen var en riktig perle. Joe Gleason starter ved egen keeper og passerer som passeres må før han skjærer inn foran Henrik Holm og setter pucken kontant i mål! Trist for han at den ikke betydde noe, men flott å se på!

KVELDENS STJERNER

*** TOMMY KRISTIANSEN

Tommy fortsetter å spille bra. To mål og en assist og full rulle kampen igjennom gjorde Tommy til et enkelt valg når dagens Oilersspiller skulle kåres.

** DAN KISSEL

Ikke så fremtredende som vanlig men likevel tre poeng og blant annet det viktige ledermålet i undertall. Overtall gullhjelmen i neste kamp

* ANDERS TANGEN HENRIKSEN

For stjernen for sin utrettelige jobbing, sammen med flere andre sultne unggutter. Flott mål gir også økt selvtillit.

 

Tekst: Anders Vegstein

 

 

Send tips om denne artikkelen!

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU