Ingen fare

av Redaktør 01.november.2014
Kveldens kamp mellom topp og bunn ble aldri spennende. Oilers gjorde som de ville og burde strengt tatt vunnet med større sifre. Kongsvinger var absolutt ingen målestokk og hadde ingenting å stille opp med.

Oilers gikk ut i høyt tempo med mål om å score tidlig og det klarte de. Allerede etter litt over to minutter la CDA fint inn til Daoust som etter en enkel finte kunne sette pucken i tomt bur og 1-0 til hjemmelaget.

Håpet var jo at hjemmelaget ikke hadde seieren altfor mye på forskudd, men det var ikke allverden det som ble vist de neste ti minuttene. Det ble relativt raskt klart at motstanden var enda dårligere enn sist lagene møttes og det virket som om hjemmelaget skulle leke seg til seier. Selv om bortelaget er ganske så svakt så har de vilje. Man kan komme et stykke i hockey med vilje og det var nesten typisk at bortelaget skulle utligne til 1-1 når Kim Andre Fremming fikk sjansen etter vel 13 minutter.

Det lot ikke til at noen lot seg skremme særlig av dette og når Anton Høgberg får en tominutter for hekting har hjemmelaget sjansen til å ta ledelsen igjen. Til tross for store sjanser må vi vente en stund før til slutt Adrian Veideman får pucken på blå og sender avgårde en suser som ved hjelp av god trafikk foran mål, går inn og 2-1.

Noen minutter senere er det backkollega Henrik Solberg  som skyter pucken i mål. Også det fra blålinjen og også det med trafikk foran mål. Dermed går vi til første pause med 3-1 og 17-11 i skudd. At Oilers slipper bortelaget til med 11 skudd er nok litt i overkant, selv om flere av skuddene er direkte klareringer fra egen sone!

(foto: Oddmund Sola)
 
Midtperioden åpner med mål direkte fra dropp. Det virker ikke som KIL-backen er helt oppmerksom på Kissel som sniker seg foran og får sjansen til å legge pucken tilbake til Kristiansen som har tatt stilling foran mål, og kun femten sekunder ut i perioden er det 4-1.

Etter en KIL-utvisning etter minuttet spilt er det midlertid stopp for hjemmelaget. Med 4-1 er det ingen stor fare på ferde og til tross for at hjemmelaget slapper veldig av, evner ikke bortelaget å gjøre noe særlig. Vi er etter nær syv minutter av perioden vitne til en hendelse som kunne blitt stygg. Preben Birkeflot er overhode ikke med da Dan Kissel skal passere han og det ender med en farlig knetakling. I motsetning til noen enkle slåsskamper uten mål og mening så er dette farlig spill og bør straffes deretter. 5+video idømmes Birkeflot og det viser at dommerne tar slike hendelser alvorlig. Birkeflot forstår raskt alvoret og protesterer ikke veldig mye på at det blir tidlig dusj. Heldigvis var Kissel tilbake på isen kort tid etter.

Oilers har nå for alvor satt på hvilemodus og da skal det mer til enn ett 5 minutters overtall for å endre på det. Men til slutt må det bare bli mål og det er igjen Tommy Kristiansen som scorer. Litt likt overtidsmålet mot Storhamar så styrer han et Sveum-skudd i mål og 5-1.

(foto: Oddmund Sola)

Bortelaget tar nå timeout uten at det får nevneverdige følger for kamputviklingen.  Hjemmelaget leker videre men flere mål blir det ikke. Istedenfor er det bortelaget som reduserer da Sveum sitter utvist. Og selv om det "bare" er 2-5 viser bortelaget glede over å score, noe som viser at dette laget tross sine store begrensninger finner glede i å være med i Get-ligaen og setter pris på de mål de scorer. Med 21-6 i skudd og mer eller mindre halve perioden i overtall burde nok hjemmelaget ledet mer enn 5-2 foran siste periode.
 
Som midtperioden skulle også i denne perioden få et raskt mål. Og det målet virket noe kjent. Soares får pucken litt skjevt ut i fra mål og setter pucken klistret opp i motsatt kryss, 6-2. I denne perioden er det jevnt slutt for bortelaget. De får sitt første skudd på mål rett før slutt og har lite å stille opp med. Oilers scorer enda to ganger da Balcers setter en Forsberg-retur i mål, mens målscorer Hallem doblet sin målfangst med å styre et Veideman-skudd opp i mål.

(foto: Lars Kristian Aalgaard)

Bortelagets to utvisninger i denne perioden førte ikke til mål og hjemmelagets powerplay var ikke allverden i denne kampen. En spiller som CDA skjøt og skjøt men traff som regel en motspiller eller vantet bak mål. CDA gjorde likevel en fin innsats når det ble takket for kampen - med et barn på hver arm.
 
Dermed ble det 8-2 og 53-20 i skudd, noe som viser styrkeforholdet mellom de to lagene. Mens tabellnabo M/S virker å ha litt kvalitet i laget var det skrale greier gjestene fra Glåmdalen viste i kveldens kamp. Keeper Furseth hadde flere gode redninger også da Oilers bestemte seg for å skyte skudd for styring. For Oilers var det viktigste å unngå skader og befeste sin topplassering. At det ble så som så med effektiviteten spiller mindre rolle.

(foto: Oddmund Sola)
 
KVELDENS ØYEBLIKK
 
Øyeblikket # 83 har ventet på kom allerede etter drøye to minutter av kampen. Daoust starter hele angrepet, får pucken igjen i midtsonen, spiller vegg med CDA som slipper pucken videre akkurat når han skal og Daoust har ingen problemer med å score årets første seriemål.
 
KVELDENS STJERNER
 
*** RUDOLF BALCERS
 
Er han 17 år ? Tidvis for smart for sine medspillere og med mål og 2 assist også toneangivende kampen igjennom.
 
** ADRIAN VEIDEMAN
 
1+1 i kveldens kamp og fikk styre powerplay i større grad enn tidligere. Begynner å bli varm i Oilers-trøya.
 
* HENRIK MEDHUS

Jobbet iherdig gjennom hele kampen på en rekke som gjorde livet surt for motstanderne. Ikke snakk om å roe ned selv om stillingen var 8-2.

Tekst: Anders Vegstein

Send tips om denne artikkelen!

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU