Seier etter ny jevn kamp

av Redaktør 04.januar.2014
Igjen drar Oilers iland en knepen seier etter å ha ligget under. Denne egenskapen kan vise seg å bli gull verdt når det drar seg til utpå våren. Et skadeskutt Storhamar spilte bra så lenge kreftene holdt og vil nok si de hadde fortjent hvertfall ett poeng i kveld.

Første periode i denne kampen videreførte tråden vi har sett i flere kamper i det siste. Oilers spiller men bortelaget scorer. Allerede etter halvannet minutt ligger pucken i mål bak Ruben Smith. Rutinerte Larivee finner Nathan Martz foran mål og han har ingen problemer med å gi bortelaget ledelsen. Det hele kommer på en keeperretur Oilers burde ha avklart. Oilers har likevel lagt til sin vane og ikke "bry" seg om baklengs og bare male og male på videre.

Hjemmelaget kjører på og får etterhvert flere store sjanser, men pucken vil ikke inn. Hjemmelagets høye tempo fører til at bortelaget må ta endel utvisninger  men hjemmelaget klarer ikke å overliste Tommy Johansen i SIL-buret. Dermed står vi igjen med 0-1 og 22-11i skudd noe som viser hjemmelagets store problem for tiden. Suverene på antall skudd, men uttellingen er så som så. Blant annet fikk hjemmelaget spille 5 mot 3 i nesten to minutter uten at det medførte annet enn store sjanser.

Igjen havnet Oilers under innledningsvis, denne gang allerede etter drøye minuttet. Kurt Davis og Ruben Smith må konstantere at Nathan Martz (#4) har satt inn 0-1. (foto: Oddmund Sola)

Midtperioden fortsetter som den første. Oilers styrer mens bortelaget ikke er ufarlige på sine overganger. Etter fire minutter kommer den etterlengtede utligningen. CDA som har gått seg fast opptil flere ganger i kampen, ser heldigvis opp og ser at Martin Strandfeldt KAN få fri bane mot mål HVIS han får pucken med en gang. CDA leverer pucken lynraskt og noen skøytetak senere er Martin alene med Tommy Johansen. En liten finte og pucken på backhand og vips opp i nettaket og 1-1!. Endelig jubel i DNB Arena.

Oilers fortsetter nå å kjøre på, men bortelaget er ikke uefne når de får pucken. Storhamar har bedre spillere enn Stjernen har og med torsdagens kamp i minne må ikke hjemmelaget selge seg i midtsonen. Men det er det de gjør. Etter 12 minutter av perioden blir Sveum hengende fast med en SIL-spiller i midtsonen og plutselig oppstår det en "to mot en"-situasjon hvor Lystad Jacobsen og Mads Hansen får sjansen. Istedenfor å vente å se det litt an så spiller de to litt klikk-klakk seg i mellom, elegant og effektivt og Lystad Jacobsen får æren av å putte til 1-2! Ny kalddusj for hjemmelaget som nok en gang må jage utligning.

Dragene fører nok en gang. Målscorer Fredrik Lystad Jacobsen takker rekkekamerat Mads Hansen (utenfor bildet) for silkepass etter klikk-klakk spill. 1-2. (foto: Oddmund Sola)

Hjemmelaget lever farlig i sin jakt og skulle det bli 1-3 vil jobben bli uhyre vanskelig i siste periode. Heldigvis klarer laget igjen å hente seg inn og med drøye to minutter igjen å spille klarer de å komme ajour. Først virker det som om sjansen skusles vekk, men Kissel får etterhvert lagt pucken inn mot mål fra siden og der kommer Jean Michel Daoust stormende og setter pucken i mål. Dermed går vi til siste pause med 2-2. Skuddene 17-16 viser en jevnere periode men hjemmelaget fører fortsatt.

Et langt bilkk fra Tommy Johansen hjelper lite. Pucken er inne og Jean-Michel Daoust kan juble for utligning til 2-2. (foto: Oddmund Sola)

Sisteperioden er minuttet gammel når bortelaget skyter via en Oilersspiller og i stolpen bak Ruben Smith. Like etterpå kontrer hjemmelaget og har sjansen men Kissel bommer. Spillet bølger nå frem og tilbake men er mest i bortelagets sone. CDA er nær ved å styre et skudd fra blå inn men den går utenfor. Etter nesten seks minutter av perioden klarer Trettenes, Boisvert og Lorentzen å etablere bra spill i rundvant. Pucken går fra den ene til den andre og til slutt legges den ut til Nick Schaus på blålinjen. Mens de tre forannevnte sørger for trafikk foran mål lader Nick kanonen og sekunder senere ligger pucken i mål, 3-2. Oilers leder for første gang i kampen!

Etter dette skaper hjemmelaget flere gode sjanser ettersom bortelaget må lenger opp i banen. Bl.a. ser vi Lorentzen forsøke å finne Boisvert alene foran mål men en SIL-back får avklart. Med drøye åtte minutter igjen å spille får bortelaget powerplay når Snorre Hallem må ty til en holding. Men nå virker det som kreftene er iferd med å ta slutt hos bortelaget. Med sitt skadeplagede mannskap blir det hardkjør på førsterekken og de makter ikke å få til et skikkelig powerplay. Oilers avverger det lille som kommer og med fullt lag overtar de raskt initiativet i kampen igjen. Hjemmelaget spiller seg nå til flere store sjanser mot det slitne bortelaget men Johansen spiller bra i mål, og millimetrene er ikke på hjemmelagets side de siste minuttene.

En for kvelden meget opplagt bortekeeper stoppet mange store sjanser for Oilers. Her blir det med nesten for Tommy Kristiansen. (foto: Oddmund Sola)

Helt på tampen tar Storhamar ut keeper og spiller 6 mot 5. De klarer å etablere seg i Oilers`sone men skuddene blir ikke veldig farlige. Med halvminuttet igjen å spille oppstår det turbulens foran Ruben Smith etter en blokkering. Begge gullhjelminnehaverne krysstakler hverandre og ender i fryseboksen. Dommerne får også noen visdomsord fra Strandfeldt når det hele har roet seg ned. For de ordene får han 10 minutter og takk for i dag.

Med 5 mot 4 blir det enda noen nervepirrende sekunder før Oilers får pucken ut i midtsonen og kampen er over. Dermed nok en ettmålsseier til Oilers. Oilers har nå opparbeidet seg den gode egenskapen det er å vinne jevne kamper. Akkurat som VIF for noen år siden. Hvor mange ganger opplevde ikke Oilers å spille jevnt, og kanskje bedre enn VIF men når kampen var slutt stod Oslolaget igjen med en knepen seier.... Slik er Oilers nå og alle motstanderne i de tre siste kampene mener trolig de hadde fortjent bedre enn de har endt opp med.

Dermed en ny seier til Oilers og tabelltopp hvertfall til VIF spiller i morgen. Oilers spiller med stor innsats og den dagen effektiviteten bedres blir det virkelig bra. 3 mål på 52 skudd i dag er for lite. Nykommer Travis Ehrhardt viste tidvis hva han er god for, men er nok ikke vant å spille på et så lavt(?) nivå og trenger tid  på seg. Lett å se at han bare har noen treninger på seg. I powerplay forsøkte han flere ganger å legge opp til skudd for Dennis Sveum. Ingen har vel fortalt Travis at Dennis ikke skyter (nok). 

Oilers nye back Travis Ehrhardt gjorde en solid hjemmedebut lørdag ettermiddag. (foto: Oddmund Sola)

De andre backene i gjør tidvis endel rare ting. Både Kurt Davis og ikke minst Nick Schaus er nonchalante og velger feil løsninger innimellom. Fremover var det bra jobbing hele tiden selv om det ikke ble kronet med mange mål. Rekkene jobbet bra og særlig rekka med Trettnes, Lorentzen og Boisvert viste godt igjen  idag. Ruben Smith i målet gjør en helt grei kamp, selv om det blir noen enkle returer innimellom.

Bortelaget skal ha stor kreditt for at de forsøkte så lenge kreftene holdt. Med flere sentrale spillere på sykelisten var det forventet at det ville bli tøft på slutten. Når sluttspurten skulle settes inn var det tomt og de 25-30 tilreisende supporterne fra Hamar måtte se at laget deres gikk på et knepent tap. All honnør til deres supportere for lyd og oppførsel. Dommerne i kveldens kamp fikk ikke en vanskelig kamp å dømme. Relativt få utvisninger med to disiplinerte lag.

KVELDENS ØYEBLIKK

Det er 32 sekunder igjen å spille. Begge lag har fått en utvisning og det er dropp i Oilers`sone. Loikas tar droppen, men taper den. SIL-backen legger pucken mot mål men den går via via ut i rundvantet. Derfra spilles den inn i slottet. Og der, akkurat der treffer den helt tilfeldig skøyta til Nick Schaus like før en alenestående SIL-spiller får den. Sekunder senere sendes pucken mot det tomme målet som Tommy Johansen har forlatt, men den glir såvidt utenfor. Dette viser marginene på slutten. Fra nesten å bli en kjempesjanse for bortelaget til å utligne ender det med en hårfin bom fra å punktere kampen..

Solid kamp og bestemannspris til Mathias Trettenes denne lørdagen. (foto: Oddmund Sola)

KVELDENS STJERNER

### Mathias Trettenes

Jobber veldig bra i sin rekke og får betalt iform av assist til vinnermålet. Er i ferd med å stabilisere seg på et høyt nivå.

##  Erik Boisvert

Hva betyr ikke selvtillit ? Få er raskere til å vende på skøytene enn Erik og med selvtillitten kommer spillet også. Nytt poeng i dag.

# Jean-Michel Daoust

Viktig mål i dag og også flere delikate fremspill det burde blitt mål på. Alltid farlig med Jean Michel på isen. Kan fortsatt skyte mer selv.

Tekst: Anders Vegstein

Send tips om denne artikkelen!

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU