Det holdt til slutt

av Redaktør 30.desember.2013
Det ble en merkelig kamp mellom Oilers og Sparta ikveld. Selv om hjemmelaget tidvis kjørte over bortelaget og vant skuddene med 60-28 var bortelaget vel så giftige foran keeper. Til slutt ble presset for stort for Sparta og Kissel kunne avgjøre i sudden. Da VIF tapte sin kamp mot Frisk etter straffer, ble ekstrapoenget etter sudden enda viktigere

Åpningsperioden bar preg av høyt tempo, kanskje litt for høyt. Sparta viste tidlig at de er et helt annet lag nå enn det som ble ydmyket av Sparta i Sarpsborg for en tid tilbake. Når det er sagt så manglet det endel samhandling hos hjemmelaget. Summen av dette var at perioden ble jevn. Oilers hadde sine enorme sjanser til å ta ledelsen. Blant annet hadde Loikas to kjempesjanser til å gi hjemmelaget ledelsen. Daoust fikk også stå helt alene men klarte ikke å score. Mesteparten av æren for dette kan tilskrives Spartas keeper Kroselj som virkelig hadde dagen. Flere ganger reddet han helt klare mål og ble fullt fortjent kåret til bortelagets beste.

Oilers fikk først sjansen i overtall når Hollstedt tar en hekting etter nesten syv minutter. Oilers benytter muligheten til å legge skikkelig trykk på bortelaget. Men det blir ikke mål. Istedenfor er det bortelaget som tar ledelsen på en halvsjanse. De er fremdeles i undertall når Malmstrøm får pucken. Han drar av en mann og selv om Henrik Holm ikke er dekket så går skuddet fra Malmstrøm over skulderen hans og i mål, 0-1. En skikkelig kalddusj for hjemmelaget og et varsku om at bortelaget mente alvor i denne kampen.

Er det mulig? Loikas har akkurat mottatt silkepass fra rekkekamerat Strandfeldt, men Spartas gode keeper Gasper Kroselj får utrolig nok spaken på saken. CDA kan ikke annet enn å lure på det han ser. Noen minutter senere tar Sparta like godt ledelsen. I undertall... (foto: Oddmund Sola)

Med to minutter igjen av perioden er det Søgaard som pådrar seg en utvisning, for holding. Hjemmelaget får ikke spille overtall så veldig lenge, for Mathias Trettenes ryker på en interference minuttet senere, og den er han ikke enig i. Så uenig er han at han etter kampen tar en prat med dommeren. Bortelaget skulle likevel ikke få overtall, da Malmstrøm tar en tripping noen sekunder før pause. Dermed ebber det ut med 0-1, og 14-12 i skudd. Lars Peder Nagel må gi seg noen minutter før pause og Erik Boisvert overtar hans plass. Også Dan Kissel får en smell, men ikke mer enn at han er tilbake på isen kort tid senere.

Midtperioden er Oilers totalt overlegne. De nærmest bor i Spartas sone som på sin side spiller helt på grensen og innimellom over. Nå er det riktignok dommerne som tolker hva som er lov og så lenge dommerne ikke blåser er alt lov. Etter 26.28 ryker Stene ut på en utvisning. Like før Stene har sonet ferdig fosser CDA fremover. Altfor fort for Malmstrøm som er oppe i ansiktet til CDA med sin kølle. Dermed to minutter på den aldrende svensken som helt klart mener CDA filmer når han faller. Oilers får dermed sjansen i 5 mot 3, men det er bare i 11 sekunder og de klarer ikke noe som helst med to mann mer. Minuttet etter at Stene er kommet utpå er det igjen krig foran Spartas keeper. Det er da Kurt Davis bestemmer seg for å gjøre alt selv. Selv om han er back så har han pucken bak Spartas mål og han bestemmer seg for å ta kjøkkenveien. Med den møljen av folk som er foran keeper finner likevel Davis en åpning og pucken glir inn, 1-1!

Klynge foran mål og etterlengtet utligning til 1-1. Kurt Davis feirer nok en scoring. (foto: Oddmund Sola)

Davis selv har nesten jublet ferdig idet dommeren peker på mål. Stor jubel og lettelse blant et utsolgt DnB Arena. Spartas Marius Hagberg har en annen mening om det hele og skyter pucken hardt vekk idet Oilers får godkjent sitt mål. Ole Stian Hansen gir han en 10minutter for usportslig. Men har vi ikke sett det før ? Mål avler mål. Oilers slapper tydeligvis av og bare minuttet senere er det bortelaget som tar ledelsen. Med en avventende utvisning på Oilers legger de trykk rundt Henrik Holm og det er Stene som får æren av å score ledermålet, 1-2!

34.15 ut i kampen øker bortelaget sin ledelse. Mats Mostue gjør en dødssynd på egen blå. Han skyter når motspiller er helt oppi han. Og denne motspilleren er ikke hvem som helst. Gullhjelminnehaver Dion Knelsen takker for tilbudet, forserer enkelt fra Mostue og har Rokseth igjen. Noen få finter senere er Rokseth borte, keeper Henrik Holm ligger strekk ut, og pucken blir satt i åpent mål, 1-3! Dagens mål, derom ingen tvil. Men Oilers defensive opptreden her var ikke allverden.

Heldigvis for hjemmelaget så kommer den viktige reduseringen ganske så raskt. Mathias Trettenes legger en puck inn foran mål. Det ser ut som pucken går i ansiktet på Søgaard som faller. Deretter prøver han med hånden å sende den inn til keeper, men keeper ligger allerede nede, og plutselig står Peter Lorentzen helt alene og kan gjøre det flere burde gjort i dag, sette pucken opp i mål, og 2-3. To minutter før pause får Logan Stephenson en utvisning for holding. Hjemmelaget bor i sonen men det blir ingen mål. Likevel er det optimisme å spore idet lagene går til pause. Spartas keeper kan da ikke holde stengt hele kampen ? Også i midtperioden er han i det umulige hjørnet og tar flere "mål".

Tredje periode starter. Tenningen er som i midtperioden, og spillerne vil så gjerne. Det ender først med at CDA må ut i to minutter for en hekting. Sparta er ikke ufarlige, men det blir ikke mål. Hjemmelaget bor også i denne perioden i bortelagets sone mesteparten av tiden men de mangler det som skal til for å omsette sjansene i mål. Sparta spiller med liten risiko. Få mann er med frem men det jobbes knallhardt i egen sone og foran egen keeper. Det oppstår mange situasjoner men det deles ikke ut mer juling enn at dommerne lar vær å ta utvisninger. Med 8 minutter igjen å spille pådrar Kurt Davis seg en tominutter for tripping. Tiden er iferd med å rende ut for hjemmelaget og utvisninger som dette har de ikke råd til. Bortelaget forsøker å drepe kampen men Henrik Holm har nå stengt og det blir ikke mål. Oilers blir fulltallige og det er ennå fem minutter å gjøre det på. Kissel og Daoust har hatt noen gode sjanser. Bl.a. skjøt Daoust en puck i nettet BAK mål. 4377 tilskuere tror pucken er inne, målfanfaren går men sekundet senere oppdager man at pucken ligger på utsiden. Glede blir til fortvilelse.

Idrettsglede! Jean-Michel Daoust konstanterer at rekkekamerat Dan Kissel har utlignet til 3-3. (foto: Oddmund Sola)

Oilers presser på nå. Det virker som om avslutningene i dag skal komme fra sidene, og ikke fra backene på blå. Og det er nettopp en slik avslutning som sender DnB Arena til himmels. Dan Kissel skyter, pucken går i mål (?) og ut igjen. Dan jubler, og hva gjør dommeren ? Han peker på mål. Ole Stian Hansen peker på mål og det tar helt av. Hjemmefansen jubler for utligning, Sparta protesterer og mener pucken aldri kan ha vært inne. Når dommeren dømmer mål må han jo være 100% sikker på at pucken var inne. Noen mumler om at Ole Stian endelig har gjort opp for seg etter fadesen da Kaunismäki scoret seiersmålet i finaleseriens 4.kamp i 2010 da han som eneste mann i Siddishallen ikke såg at pucken var langt inne i mål. Mål ble dømt og temperaturen stiger enda mer - om mulig.

Oilers presser nå på for å få et vinnermål. Pucken går fra mann til mann. Sparta blir statister og det ender opp med at Marius Hagberg tar en interference med overkant av to minutter igjen å spille. Henrik Solberg har noe på hjerte som han forteller Ole Stian Hansen, og for andre gang i kveld blir det tegnet for usportslig og tidlig dusj for Henrik. Den er heldigvis personlig og hjemmelaget får sjansen i overtall. Nå koker det hos noen og enhver og kaptein (!) Logan Stephenson hos Sparta viser seg som et godt forbilde når han først snakker på seg en 10minutter for usportslig opptreden. Da han ikke har snakket helt ferdig når denne tildeles blir det likegodt liten disiplinærstraff og enda en mann med tidlig dusj. Også denne er personlig så Oilers spiller 5 mot 4. Oilers får nå noen kjempesjanser men ikke mål. Med 24 sekunder igjen å spille pådrar Hellgren seg en tominutter for slashing. Dermed blir det noen spennende sekunder i 5 mot 3. Dessverre for hjemmelaget klarer Sparta å få pucken ut av sonen og perioden ebber ut. Skuddene 24-9 viser hvor spillet var også i denne perioden.

I sudden death er det bare ett lag på isen. Oilers spiller overtall og med spill 4 mot 3 gjelder for Sparta å få pucken ut av sonen og satse på at det holder til de blir fulltallige. Det blir de aldri. Noen få sekunder få bortelagets Hellgren entrer isen, avgjør Dan Kissel da han snur seg å sender pucken i mål bak bortelagets gode keeper. Dermed ender det med 4-3 til hjemmelaget i en kamp som trolig begge lag mener de burde vunnet. Spartas taktikk var nær ved å lykkes og laget var noe helt annet enn hva de har vist mot Oilers i tidligere kamper i år. Hjemmelaget scorer 4 mål på 60 skudd og det sier vel sitt hvor skoen trykker. For publikum var det spenning i samtlige 60 minutter og innsatsen var det ingenting å si noe på.

The winner takes it all... Sudden death er brutalt og vakkert, alt etter hvilket lag du hører til. Her har hjemmelaget gjort kvelden vakker for de fleste i en fullsatt DNB Arena. (foto: Oddmund Sola)

KVELDENS ØYEBLIKK

Det må bli Dion Knelsens fantastiske enkeltmannsprestasjon når han scorer Spartas siste mål i kveld. . Først stanser han Mostues avslutning på egen blå. Måten han passerer Rokseth går så fort og elegant at det virker nesten som om Rokseth ikke er der i hele tatt. Så en fin runde rundt Henrik Holm som har satset alt på å nå pucken før Knelsens siste dragning. Pucken kan puttes i åpent mål og stillingen er 1-3.

To scoringer og bestemannspris til Dan Kissel. (foto: Oddmund Sola)

KVELDENS STJERNER

### DAN KISSEL

Med sine to scoringer snur Dan kampen for Oilers. Viser teknikk få gjør ham etter og når effektiviteten blir bedre så blir det enda mer mål.

## TOMMY KRISTIANSEN

En typisk Tommy-kamp. Gir og får mye juling mot gamle lagkamerater og lager plass for sine mer tekniske medspillere. To assister lar seg også høre.

# KURT DAVIS

Mål og assist i kveld. Styrer mye av overtallsspillet og har roen med pucken. Ingen fatale puckglipp i dag.

Tekst: Anders Vegstein.

Send tips om denne artikkelen!

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU