Kontrollert seier

av Redaktør 08.desember.2013
Oilers har vært på hugget i sine siste kamper og derfor var det ekstra spennende å se hvordan laget ville ta imot dumpekandidat Tønsberg til kveldens kamp. Uten å ta ut for mye hadde hjemmelaget god kontroll på gjestene fra Vestfold.

Før kampstart overrakte Ronny Sigbjørnsen på vegne av McDonalds Stavanger en sjekk på 20 000 til Oilersspillernes Veldedighetsfond. (foto: Oddmund Sola)

Oilers startet kampen slik vi har sett dem i de siste kampene og kjørte over Tønsberg fra start. Men den forløsende scoringen lot vente på seg. Istedenfor var det Tommy Kristiansen (igjen) som overtok showet. I det Tommy hadde bestemt seg for å sette inn taklingen så bøyer Tønsbergspilleren seg ned og dermed blir det småstygt. To minutter for boarding i det fire minutter passeres av spilt tid.

Nærmest rett fra dropp klarer Joakim Hjelm å sette pucken over vantet og dermed får bortelaget en gyllen mulighet til å sette en skikkelig støkk i hjemmefansen. Bortelaget styrer naturlignok spillet og de får også sendt avgårde noen skudd men Henrik Holm i hjemmeburet holder hodet kaldt og utvisningene ebber ut uten nettkjenninger. Drøyt midtveis i perioden er det bortelaget som drar på seg en holding slik at hjemmelaget får sjansen i overtall. Og da går det ikke lang tid før den sitter! Dan Kissel drar seg fint inn fra sin posisjon litt skrått ut i fra mål og med CDA og Tommy Kristiansen som veiarbeidere foran mål setter Dan pucken opp i nettaket og 1-0!

Oppildnet av ledelsen er Tommy Kristiansen snart på farten igjen. Denne gang er det keeper Krizan som har tatt turen ut av buret og er bak i rundvant når Tommy kommer susende. To minutter for interference er belønningen og dermed nytt undertall for Oilers. Om det er suksessen etter 3 mot 5 som sitter i hodene på spillerne er uvisst, men det spilles hvertfall igjen nonchalant og når Nagel spiller en litt løs puck framover, styrter alle mann fram, og det er ikke med i beregningen at Tønsberg skal plukke den løse pucken opp før den er ute av Oilers sone. Dermed blir det en helt unødvendig farlighet, men en illsint Henrik Holm rydder opp.

Undertallet varer ikke stort lenger for plutselig har Tønsberg 6 utespillere på isen og må ta en lagstraff. Når klokken nærmer seg 16 minutter er det klart for nytt overtall idet bortelagets Lee ryker på en hekting. Igjen etablerer Oilers seg raskt i Tønsbergs sone og etter litt fram og tilbake er det Dan Kissel som sender den forløsende pasningen gjennom feltet til Daoust som har stått klar lenge, og pang i nettet og 2-0! Tross 2-0 så vil Oilers likevel gi gjestene flere sjanser. Blant annet gir Nick Schaus fra seg pucken upresset på egen blålinje, men igjen er Henrik Holm på plass. 14-13 i skudd viser en jevn periode hva skudd angår.

Fulltreffer! Jean-Michel Daoust klinker inn 2-0 mot Tønsberg. (foto: Oddmund Sola)

Første halvdel av midtperioden var under enhver kritikk. Selv om Oilers spiller seg til sjanser er det ineffektivt som bare det. 14-1 i skudd og 1-1 i resultat er fasiten etter halvspilt periode.  Og det er Tønsberg som scorer først. Tross sitt ene skudd har Oilers invitert bortelaget inn i kampen med sitt nonchalante spill og det er helst takket være bortelagets klare begrensninger at de ikke scorer mer enn sitt ene mål i denne perioden. Heldigvis forstår hjemmlaget at de må skjerpe seg. Når bortelaget på kort tid pådrar seg to utvisninger må det bli sjanser - og mål. Til slutt er det Nagel som får æren av å styre inn 3-1 etter pass fra Loikas og Davis.

Resten av perioden spilles 5 mot 5 og hjemmelaget viser nå at det er klassforskjell mellom lagene. Først banker Kurt Davis inn 4-1 etter assist fra Hallem og Schaus. Noen minutter senere får vi et skikklig arbeidsmål. Arbeiderrekken med Hallem-Henriksen og Røste Fossen etablerer seg vondt i Tønsbergs sone. Henriksen har pucken i rundvant og danser fram og tilbake helt til han til slutt finner Røste Fossen litt på skrått foran mål. Røste Fossen får ikke det beste treffet, men treffer er mer enn godt nok og pucken sniker seg opp bak Krizan venstre skulder og 5-1. 27-4 i skudd denne perioden sier det meste.

I siste periode ble det litt omrokkering på rekkene. Bl.a. fikk Boisvert prøve seg, og når Daoust ble bortvist fra dropp viste hvertfall Erik noe av det han er god på. Han vant droppen elegant ut til sin back. Også Nagel viser teknikk av høy klasse når han får sjansen like etterpå, men pucken vil ikke inn.  Det virker som om begge lag nesten var mest interessert i at kampen skulle bli ferdig de siste ti minuttene av kampen. Nick Schaus som gjorde mye rart i dagens kamp pådro seg en tominutter noen minutter før slutt, noe som også gjorde at bortelaget tok timeout. Timeouten førte ikke til noe som helst og spillet fortsetter også de siste minuttene i bortelagets sone. Halvannet minutt før slutt fastsetter Loikas sluttresultatet til 6-1 og med skuddene 55-24 skulle det nesten bare mangle.

Siste spiker. Juha-Pekka Loikas fastsetter sluttresultatet til 6-1 like før slutt. (foto: Oddmund Sola)

En kamp på det jevne av hjemmelaget. Rekkene jobber bra og virker harmoniske. Selvsagt mye å gå på, men man tar kanskje ikke ut alt når Tønsberg står på motsatt side av banen. Det kan selvsagt være livsfarlig men dagens motstander grep ikke sjansene når de fikk de. For Tønsberg er dessverre et sørgelig skue. Selv om de prøver og prøver så virker det ikke som de har mer å komme med, og noe annet enn kvallik kan laget neppe håpe på. En god keeper tar mye, men ikke alt og når han ikke får allverdens hjelp blir det mål i mot.

For hjemmelagets del er det viktig å være i flyten nå når kampene kommer tett som hagl. Humøret og spillegleden er det ingenting å si på. En spiller som Erik Boisvert som fikk spille noen minutter i siste periode gav alt og er tydelig innstilt på å spille seg inn på laget.

KVELDENS ØYEBLIKK

58.23 ut i kampen. Plutselig får Dennis Sveum pucken litt innenfor blålinjen. "Alle" Tønsberg-spillerne er borte vekk. Han har all den tid han trenger får å score mål. Han orienterer seg og i det han "skyter", sender han plutselig pucken til Loikas som er tilskuer på hans høyre side. Loikas er heldigvis konsentrert og har sett muligheten for hva som kan skje, så han viderebefordrer den ferdigscorede pucken i mål. Bra av Sveum, ikke alle spillere som har den oversikten at de klarer å tenke sånn i en slik situasjon.

Nok en god kamp og bestemannspris for Oilers' toppscorer Kurt Davis. (foto: Oddmund Sola)

KVELDENS STJERNER:

###  KURT DAVIS

Davis gjør en stor kamp og er fremdeles stabilt god. Mål og to assist lar seg høre og rolig spill både bak- og fremover.

## LARS PEDER NAGEL

Nagel har spilt bra i flere kamper nå. Ikke bare som droppvinner og undertallsspiller men også bidratt i poengproduksjonen. Viktig 3-1 scoring når Tønsberg trodde de var på veg inn i kampen.

# ANDERS TANGEN HENRIKSEN

Anders spiller som om han har spilt på dette nivået i flere år. Fikk være med i arbeidsrekka med Røste Fossen og Hallem i dag og passer bra inn der. God jobbing foran det femte målet.

Referenten trekker frem Anders Henriksen som en av de beste mot Tønsberg. (foto: Oddmund Sola)

 

Tekst: Anders Vegstein

 

 

 

Flere referat:

Ingen poeng med hjem fra Sarpsborg

av Kjetil Garvik 13.september.2014
Det sto til slutt 6-3 på måltavla da Sparta tok imot Oilers i Sparta Amfi lørdag ettermiddag, etter ...

OILERS ER NORGESMESTER 2014

av Redaktør 15.april.2014
Oilers er norgesmester etter en grøsser av en finalekamp i DnB Arena. Med en enmålsledelse er man al...

Lagmoral!!

av Kjetil Garvik 10.april.2014
Publikum var iferd med å miste troen. Oilers hadde spilt sin dårligste kamp i Dnb Arena i manns minn...

Oilers i føringen etter finale #3

av Kjetil Garvik 08.april.2014
Tirsdagens finalekamp på Jordal endte 1-2. Oilers har dermed tatt ledelsen 2-1 i kamper før finalese...

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU