Oilers ville mest

av Redaktør 01.desember.2013
Tross en middelmådig åpningsperiode var det Oilers som var sterkest når det begynte å dra seg til. De tillot ikke vanligvis gode Lillehammer å være gode, og når de også scorer mål blir det som det skal i DNB Arena.

Første søndag i advend og familiekveld i DNB Arena. Populært med nissen på besøk (foto: Oddmund Sola).

Førsteperiode ble en stillingskrig mellom to lag som ikke turde altfor mye. Sjansene var der, men det ble ikke veldig farlig foran noen mål. Da var det mer trafikk i utvisningsboksen, noe som burde ført til flere sjanser enn det ble. Ingen av lagene overbeviste i overtall, og var dertil heller  bedre i undertall. Det effektive spillet Oilers viser på bortebane blir vanskeligere å få til når motstanderen legger seg mer bakpå.

Tommy Kristiansen var hvertfall på hugget fra start. Allerede etter 43 sekunder var han i fryseboksen på en unødvendig interference. Mulig det var en hevn for en hekting dommerne lot gå like før, men dog. Siden var det Lillehammers urokråke Paquet som røk ut på samme forseelse. Noen minutter senere er det Tommy igjen som tar en roughing når han plasserer en motspiller oppå Fallons mål. Noen strakser senere får han besøk av Høygård som får for høy kølle i det han takler en motspiller i midtsonen. Dermed 5 mot 3, men bra jobbing i undertall og ditto mindre bra av bortelaget. Også Lillehammer får to utvisninger i andre halvdel av perioden men ingen mål og det ender med 0-0 til pause og 11-10 i skudd.

Andre periode starter som første. Fremdeles "ta og føle på". En bisarr situasjon oppstår etter 22.31. "Plutselig" kommer pucken seilene langs mållinja og Henrik Holm er den som minst aner hvor pucken er. Og når han oppdager det er det for sent. Om det er Holms skøyte eller Bergmann som scorer betyr egentlig lite, bortelaget har tatt ledelsen - og det på en type mål som blir husket.

Hva nå Oilers ? De får snart sjansen i overtall. Paquet tar nok en interference og Oilers får muligheten i overtall. Etter litt press i sonen må Villiam Strøm lempe pucken unna, og det gjør han via nettet og ut. Dermed 5 mot 3 for hjemmelaget. De presser på men det virker som om ingen riktig vil avslutte... Når folk begynner å belage seg på at bortelaget klarer å ri av dette, får plutselig hjemmelaget pucken til å gå skikkelig mellom seg og til slutt er det Loikas som står skrått ut fra mål som får skyte....i mål.  1-1 og stor jubel blant hjemmefansen. Nå kjører hjemmelaget på og er nære på flere ganger. På et av forsøkene viser Nick Schaus at det bor mye hockey i ham. Han har all den tid han trenger og kan skyte hvor han vil. Kun en udekket keeper kan ødelegge. Istedenfor ser han Kurt Davis på vei fram(!) og med et nydelig skudd for styring ville ingen keeper i verden ha tatt pucken HVIS Davis hadde truffet pucken. Dette var bare et varsel om hva som var i vente for nå er hjemmelaget på gang.

Joakim Hjelm og Mats Mostue jubler for 3-1 (foto: Oddmund Sola)

Fantastisk jobbing av Oilers og til og med fikk rekka byttet mens trykket ble holdt oppe. Til slutt er det Daoust som finner Røste Fossen som setter pucken under Fallon i Lillehammerburet, og 2-1. Nå skjer det fort. Noen få bytt senere presser Oilers igjen, og også denne gang holdes trykket oppe mens det byttes. Nå er det Joakim Hjelm som sender avgårde et skudd fra blålinjen. Det er lite trafikk foran  Fallon men pucken går inn, 3-1. Fallon er langt fra fornøyd etter dette målet.

Drøye fem minutter før andre pause irriterer CDA seg over et pucktap bak mål og tar en hekting som gir han to minutter. Den klart største sjansen i dette undertallet har Nick Schaus som får en nydelig puck av Hallem, men han kommer noe for nær keeper og klarer ikke øke hjemmelagets ledelse. Mot slutten av perioden rister bortelaget av seg sjokket og kommer mer med i spillet men det jobbes godt foran Henrik Holm så han tar det som kommer.

Oops... Nicolai Bryhnisveen bommer litt i forsøket på å takle Mathias Trettenes (foto: Oddmund Sola)

I det sirenen går oppstår det litt tumulter. Kanskje ikke så rart når Nick Schaus og Paquet er innblandet. Mens Schaus lar det være med litt kosing har tydeligvis Paquet andre planer. Tross at linjedommerne prøver å holde han unna så skal han ta Schaus. Det klarer han ikke, og han får heller ikke sjansen resten av kampen all den tid han pådrar seg liten disiplinærstraff. Nick Schaus får 2+2. 13-8 i skudd i denne perioden viser at hjemmelaget har overtatt initiativet og særlig i andre halvdel av perioden bodde de nærmest rundt Fallon i Lillehammerburet.
Hockey er marginer og tross 3-1 så var det marginene som gjorde at Oilers ikke leder med enda ett mål til - eller to.

Dommerne la tidlig listen i tredje periode. Først er det Nick Schaus som ryker ut og mens Lillehammer spiller med avventende utvisning er det Daoust som får to minutter for hekting. Dermed har overtallet det kunne blitt etter tumultene etter andre periode endt med overtall til bortelaget. Overtallet til bortelaget er heller skralt. De sliter med å etablere spill i Oilers sone. Bedre blir det ikke før Nick Schaus har sonet ferdig. Da reduserer bortelaget umiddelbart ved Matt Case. Dermed 3-2 og ny spenning i kampen. Etter litt spill 4 mot 4 får bortelaget igjen sjansen et halvminutt i overtall før Daoust utvisning er ferdigsonet. Denne benytter de til å få to kjempesjanser, men klarer ikke overliste Henrik Holm.

Gjestenes bestemann Nick Dineen må konstantere at Henrik Holm stort sett var i det umulige hjørnet denne søndagen (foto: Oddmund Sola).

Etter sju minutter pådrar bortelaget seg en tominutter for å spille med 6 utespillere. Den er høyst tvilsom da sjettemann ikke var med i spillet, men all den tid pucken er i det området denne spilleren befinner seg, så blir han vel regnet som "med i spillet". Dermed nytt overtall til hjemmelaget. Det første minuttet foregår i Lillehammers sone uten at det fører til så mye. Etterhvert spiller Oilers seg til noen store sjanser. Nagel får stå helt alene men scorer ikke. Men, som tidligere i kampen ble det mål umiddelbart når en utvisning var sonet. Så fort Reichenberg er kommet på isen får plutselig Mathias Trettenes sjansen fra distanse. Han sender i vei et knallhardt slagskudd som fyker inn bak Fallon, og 4-2!

I det vi har rundet 51 minutter av kampen er det Dennis Sveum som treffer helt feil på kølla og pucken går fra egen sone, og over vantet. Dermed overtall til bortelaget. Den første sjansen i dette undertallet er det Oilers som får. Kissel legger pucken foran mål og nylig hjemvendte Rindal er nær ved å sette pucken i eget mål. Deretter er det Henrik Holm som får sjansen til å vise seg fram. En flott TV-redning gjør at det hele ender med ingen mål i overtallet heller.

Etter dette får bortelaget noen enorme sjanser uten å score. Kanskje litt frustrasjon å spore? Det er hvertfall en høyst unødvendig utvisning bortelagets Vegard Spets pådrar seg noen sekunder senere. Oilers får dermed spille nytt overtall og tiden begynner å renne ut for bortelaget. Nick Schaus får en eventyrlig sjanse til å øke når han mottar en flott puck fra Kissel. Men skuddet går til side for mål. Når Lillehammer får fullt lag er det rett før Henrik Holm gjør det store. Han serverer pucken upresset ut i slottet, men heldigvis for hjemmelaget er det ingen til å ta imot. I sekvensen etterpå kommer plutselig Røste Fossen alene med Fallon. Fallon går seirende ut av den duellen, men ikke mer enn at en observant Henriksen har luktet returmuligheter og plutselig bare ligger pucken der, og 5-2 til hjemmelaget!

To fulltreffere av Mathias Trettenes søndag kveld (foto: Oddmund Sola).

Nå har bortelaget gitt opp og 6-2 målet lar ikke vente på seg. På ett skudd lagt på mål av Lorentzen er Mathias Trettenes frempå på returen og lar Fallon gjøre seg ferdig før han setter pucken i tomt bur. Med noen sekunder igjen får bortelaget sin siste utvisning. Dermed får hjemmelaget sjansen til å øke ytterligere.. Det ender med noen småfarligheter. Dermed ender toppkampen mellom Oilers og Lillehammer med en komfortabel 6-2-seier til hjemmelaget. Et uvanlig resultat når disse lagene møtes for Oilers har ofte hatt problemer med Lillehammer. Lillehammer er ikke noe dårlig lag, men i dag lot ikke Oilers dem spille på det de kan og laginnsatsen er igjen iferd med å bli hjemmelagets varemerke. Bortelagets LoVecchio gikk av isen uten poeng i dag, litt uvanlig til han å være. En god keeper som Joe Fallon fikk lite hjelp, særlig i siste periode.

På hjemmelaget var det bedre. Om vi ser bort ifra åpningsperioden så var de to siste periodene av god gammel Oilers-årgang. Alle rekkene jobber for hverandre og bidrar i det sometterhvert ble en grei seier.

Honnør også til Martin Strandfeldt som heldigvis slapp å spille kveldens kamp. Han hadde mer enn nok med å dele ut premier i pausene og gjorde i så måte ingen feil i kveldens kamp.

Travelt for #26 tross karantene. Her er tospannet Strandfeldt/Garvik på isen med prisene for årets Movemberspiller (Kurt Davis), årets Movemberbedrift (Premiere Produkter v/ Frode Larsen) og årets Mo Bro Thomas Torstensen (foto: Oddmund Sola).

KVELDENS ØYEBLIKK:

Mathias Trettenes: I to perioder litt sutrete og lite glad i pucken. Pucken spretter ikke hans vei og selv om det er vilje så går det ikke så bra. Men så. 48.56 ut i kampen eksploderer Mathias. Etter først noen minutter før ha forsøkt på en suser, uten uttelling, så sitter pucken der den skal. Med et knallhardt skudd fra slottet scorer Mathias det viktige 4-2målet.
Og deretter er det en ny spiller som er på isen. Dragningene sitter, han er høyt og lavt og det er bare rett og rimelig at det er Mathias som er på plass når Lorentzen legger en puck på mål noen minutter før slutt.  Rart hva selvtillit kan bety!

KVELDENS STJERNER:

### PETTER RØSTE FOSSEN

Blir han aldri lei av å spinne rundt kampen igjennom ? Trolig ikke, og heldigvis for det. Jobber som en slave og scorer og assisterer også i dag. Stor kamp

##  HENRIK SOLBERG

Tross litt slurv på tampen så spiller Henrik med en ro som smitter over på de andre. Har sin del av æren for at Lillehammer ikke scorer på sine mange returer.

# MATHIAS TRETTENES

To mål gir han en stjerne i dag. Tross middelmådig åpning så får vi håpe sisteperioden er begynnelsen på noe nytt stort for Mathias.

Solid kamp og bestemannspremie til Petter Røste Fossen (foto: Oddmund Sola)

Tekst: Andres Vegstein

Bilder: Oddmund Sola

Flere referat:

Ingen poeng med hjem fra Sarpsborg

av Kjetil Garvik 13.september.2014
Det sto til slutt 6-3 på måltavla da Sparta tok imot Oilers i Sparta Amfi lørdag ettermiddag, etter ...

OILERS ER NORGESMESTER 2014

av Redaktør 15.april.2014
Oilers er norgesmester etter en grøsser av en finalekamp i DnB Arena. Med en enmålsledelse er man al...

Lagmoral!!

av Kjetil Garvik 10.april.2014
Publikum var iferd med å miste troen. Oilers hadde spilt sin dårligste kamp i Dnb Arena i manns minn...

Oilers i føringen etter finale #3

av Kjetil Garvik 08.april.2014
Tirsdagens finalekamp på Jordal endte 1-2. Oilers har dermed tatt ledelsen 2-1 i kamper før finalese...

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU