Nestenfesten....

av Redaktør 16.november.2013
Det var lagt opp til en skikkelig fest da serieleder VIF gjestet DNB Arena lørdag kveld. Og festen vedvarte til Oilers lot VIF score sitt andre mål for kvelden. Fra da av var det mer krig enn hockey.

(foto: Oddmund Sola)

Stinn brakke, 4377 feststemte gulkledde supportere lagde en fantastisk ramme rundt kampen. De aller fleste husket godt forrige gang VIF var her, og kanskje nettopp derfor lot de ikke håpet fare selv da VIF ledet med to mål, noe de også gjorde i siste finalekamp i vår.

Kampen var knapt droppet igang før det eksploderte. Etter tre sekunder var Oilers nær ved å ta ledelsen og etter 15 sekunder ryker Hallem ut på en hekting når VIF kontrer imot.  Med det tenningsnivået som var i denne kampen skulle det etterhvert bli mange over- og undertall for begge lag. Før Hallem har sonet ferdig er det gjestenes Hilt Jørgensen som ryker ut for roughing. Også Bonsaksen må tidlig ut, men ingen av lagene makter å få utteling i overtall, selv om det tidvis er hett rundt ørene på keeperne. De fleste sekvenser som ender med at keeper blokkerer etterfølges av gruff.

Midtveis i perioden kommer kveldens første tvilsomme dommeravgjørelse. Relativt lite fintspillende Cato Cocozza kolliderer med en Martin Strandfeldt som akkurat snur seg og er helt uforberedt på det som kommer. Cocozza blir liggende å vri seg og er tydeligvis alvorlig skadet. Strandfeldt ryker ut med høy kølle mens Cocozza støttes av banen. Fantastisk nok er faktisk Cocozza på isen ved neste bytt. Veldig bra innsats av VIFs sanitetspersonell i den situasjonen.

Tre minutter senere kommer kveldens klareste utvisning, og dommerne får den med seg! Follestad Johansen tar en grei tripping bak eget mål og dermed nytt overtall til hjemmelaget.
Nå har det for alvor begynt å tetne til og dommerne fyller godt med på Tommy Kristiansen når han tar en albuetakling like etterpå. I neste sekund er Tommy igjen innblandet i tumulter da en VIF-spiller skal ta han for albuetaklingen han utførte. Merkelig nok ender det med Tommy 2 x 2 og VIF 0 x 2.

(foto. Oddmund Sola)

Etter dette kjørte dommerne den enkle linjen. Ut med en fra hvert lag uansett. Dette medførte at kosingen til Juell og Solberg gav begge 2 min hver. Det samme med Schaus og Lindstrøm. Og halvminuttet før pause pådrar Sveum seg en unødvendig tominutter for hekting. Var det da bare tull og tøys i denne perioden ? Nei. Begge lag hadde store sjanser til å score. Poengkonge Sondre Olsen hadde sågar åpent mål og var iferd med å heve armene da han på merkelig klarte å bomme. Oilers var tydelig innstilt på å trø til i 100 fra start og det fikk VIF merke. Men VIF er VIF og når de legger for dagen det de KAN, så gir de tilbake. Med skuddene 14-15 i favør gjestene kan vi si det var en jevn periode, tross mange over- og undertall.

Midtperioden ble således et antiklimaks for de som liker utvisninger. Det er i bunn og grunn smått utrolig at det kun ble Gunnarsson som fikk hvile i to minutter. Oilers bodde store deler av perioden i området rundt Steffen Søberg og det var utrolig mye ta og gi, men tydeligvis intet ulovlig. Etter 23.39 tar bortelaget ledelsen. Mot spillets gang blir Oilers for offensive, noe som ofte skjer med backparet Schaus og Davis. Det ender med at Olden får pucken like utenfor Ruben Smith. Idet han skal legge den på mål glipper pucken av kølleblandet, men ikke mer enn at nestemann VIF, Oppøyen blir helt ledig og på Oldens pass scorer han sikkert til 0-1.

Dette virker ikke til å bry verken Oilers eller publikum særlig. Hjemmelaget fortsetter å gå i strupen på VIF og det er så fortjent når utligningen kommer. 26.28 ut i kampen plukker Loikas en retur fra Strandfeldts skudd, og selv om den kommer litt brått på, klarer Loikas å pare skøytene slik at han kan løfte den over en svømmende Søberg i VIF-målet, og 1-1.

(foto: Oddmund Sola)

Selv om skuddstatistikken kun ender 9-7 i denne perioden var hjemmelaget klart i føringen spillemessig. Når det er sagt er VIF livsfarlige og de skal ikke ha mange sjansene før de scorer. Og nettopp en slik situasjon oppstår når de tar ledelsen på det psykologisk viktige tidspunktet 39,30 - altså halvminuttet før pause.

Oilersback Nick Schaus har hele slottet alene når han bare skal skyte pucken mot mål, men av uforklarlige årsaker blir det ingen skudd, men heller kontring imot. Morten Ask kjører opp og legger pucken på mål. Ruben Smith må gi en retur og der står Oppøyen klar og gjør seg selv til tomålsscorer. Skikkelig surt for hjemmelaget å gå til pause etter en såpass god periode, hvor alt utenom effektiviteten foran mål var på plass.

(foto: Oddmund Sola)

Hva kunne så tredje periode gi oss? Det var nå Oilers skulle vise lagmoral og styrke. Det var bare å kjøre på videre. Etter to minutter ryker CDA ut med en høy kølle. En strek i regningen og denne streken ble betydelig større ettersom bortelaget benyttet anledningen til å kvittere i målprotokollen. Etter et VIF-skudd som Ruben Smith redder og sammen med backen sin har full kontroll på, velger han å skyve pucken ut i slottet. Det skulle han ikke gjort for der står Tobias Lindstrøm å venter og han har en enkel jobb med å score til 1-3.

En skikkelig nedtur for hjemmelaget. Kunne de komme tilbake ? Ja det kunne de, for de fortsatte å kjøre på og spenningen var fremdeles tilstede når Strandfeldt får sin skjebnesvangre 5+20 for takling mot hodet på Gunnarson. Igjen skryt til VIFs sanitet som tross Gunnarsons problemer med å komme seg av isen klarer å trylle ham klar til neste bytt. 
Men med 9 minutter igjen å spille og 5 av dem i undertall såg det mørkt ut for hjemmelaget. At det skulle ende med mer eller mindre undertall resten av kampen gjorde ikke mulighetene større. VIF var høyst ordinære i sitt overtall både 5 mot 4 og i 5 mot 3, uten at det trenger si så mye. De kontrollerte kampen og selv om Oilers i sitt undertall gjorde noen spede forsøk så var luften iferd med å ebbe ut av Oilers-balongen.

Etterhvert ble det frustrasjon og Tommy Kristiansen snakket på seg en "takk og farvel-10minutter" med drøye minuttet igjen å spille. Da slaget var tapt tok også Nagel ut litt frustrasjon på friskmeldte Gunnarson hvor Nagel fikk 10 og Gunnarson fikk 2. Å si at dommerne hadde kontroll på kampen er nok å ta veldig hardt i. Fra å gi 12 utvisninger i åpningsperioden til 1 i midtperioden og 11 i sisteperiode. De kunne sannsynligvis tatt mange fler. Problemet er selvsagt mangelen på en linje. Det som ikke var lov i åpningsperioden var plutselig lov i midtperioden før det igjen ble ulovlig i tredje periode. Sånn kan noen og enhver bli frustrert av.

Når det er sagt så er det ikke dommernes feil at Oilers tapte kveldens kamp. Oilers sliter med effektiviteten og selv om det ikke ble gjort mange defensive feil i denne kampen så blir det mål i mot på de som kommer. Sammenlignet med kampene i starten av sesongen er det natt og dag. Innsatsen er 100% og således var dette en god hockeykamp. Marginer og formsvikt på sentrale spillere er noe av årsaken og før eller siden løsner det. Hvis ingen slår Oilers på innsats er mye gjort. Så får de daglige treningene gi effektivitet i form av mål og glede på tribunen.
For det er ingen tvil om at tribunen koste seg i dag. Selv på stillingen 1-3 og kampen avgjort fikk Oilers trampeklapp. Publikum var fornøyd med innsatsen som var lagt for dagen. Spillerne tok med seg energien fra tribunen og gav alt.

Hva så med VIF ? En viktig seier for bortelaget. Nå har de plutselig 7 poengs luke til Oilers og en kamp mindre spilt. Selv om alle innimellom slår alle i denne ligaen så virker VIF å være sterke. De trenger ikke mange sjanser for å score, og selv om Sondre Olden ikke scorte idag, viste han flere ganger prov på sin gode teknikk.

(foto: OddmundSola)

KVELDENS ØYEBLIKK

Det nærmer seg pause i midtperioden. Oilers har etablert seg fullstendig i VIFs sone. Tenk så deilig å få med seg et ledermål nå like før pause... Nick Schaus får sjansen. Han glemmer bare at han må skyte. Tre VIF-spillere reagerer lynkjapt og sekunder senere leder bortelaget 1-2. Dødelig effektivt.
Derfor leder VIF serien og Oilers ikke.

KVELDENS STJERNER

### DAN KISSEL

Ingen poeng eller noe, men mye nesten i en bra kamp. Bør ikke være nok til 3 stjerner men i mangel på noen klare enere blir det sånn

## KURT DAVIS

Som vanlig offensiv og ingen direkte livsfarligheter i egen sone i dag. Spiller med selvtillitt.

# JUHA PEKKA LOIKAS

Scorer det viktige utligningsmålet og er også gjennom like etterpå. Den "usynlige" spiller aldri en dårlig kamp.

Tekst: Anders Vegstein

Flere referat:

Ingen poeng med hjem fra Sarpsborg

av Kjetil Garvik 13.september.2014
Det sto til slutt 6-3 på måltavla da Sparta tok imot Oilers i Sparta Amfi lørdag ettermiddag, etter ...

OILERS ER NORGESMESTER 2014

av Redaktør 15.april.2014
Oilers er norgesmester etter en grøsser av en finalekamp i DnB Arena. Med en enmålsledelse er man al...

Lagmoral!!

av Kjetil Garvik 10.april.2014
Publikum var iferd med å miste troen. Oilers hadde spilt sin dårligste kamp i Dnb Arena i manns minn...

Oilers i føringen etter finale #3

av Kjetil Garvik 08.april.2014
Tirsdagens finalekamp på Jordal endte 1-2. Oilers har dermed tatt ledelsen 2-1 i kamper før finalese...

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU