Bare nesten.....

av Redaktør 31.oktober.2013
Oilers spilte med innsats og glød men små personlige feil og manglende effektivitet var nok til at bortelaget Lørenskog vant kveldens kamp i Dnb Arena.

(foto: Oddmund Sola)

Oilers startet med duracellrekka med Høygård, Røste Fossen og Hallem mot Lørenskogs førsterekke og planen var som mot Storhamar å banke skikkelig til fra starten av. I motsetning til Storhamar var LIK mer forberedt og ga tilbake med samme mynt. Oilers regissør Daoust var ute og det preget rekka, selv om både Trettenes og siden Nagel gjorde manns jobb som erstattere. Allerede etter minuttet fikk Oilers powerplay. En offensiv Kurt Davis stormer fram og får et slag av Rabbit som dermed må ut. Dermed fikk Oilers muligheten til å legge press på gjestene allerede fra starten. Det ble ingen mål i overtall men sjansene var der.

Etter 06.28 kommer øyeblikket vi ventet på. Selv om LIK hadde lagt et visst press og viste mer offensiv styrke enn hjemmelaget var det jevnt og på nevnte tidspunkt tar hjemmelaget ledelsen. Ruben Smith finner ingen i nærheten å sende pucken til så han legger den ut i midtsonen hvor Nagel viderebefordrer den elegant til Erik Boisvert. Boisvert som kom inn i laget igjen ettersom Daoust var ute, runder en LIK-back og sender avgårde et flott håndleddskudd i mål, og 1-0!. Dette var Eriks første mål i Oilers og Nagel var påpasselig framme å hentet pucken som Erik får til odel og eie.

(foto: Oddmund Sola)

LIK lar på ingen måte dette målet forstyrre deres kampplan. Deres offensive spillere utnytter slurv i Oilersforsvaret gjentatte ganger og kommer til flere store sjanser, og det er helt greit at ex-Oilers Marius Trygg midtveis i perioden venter og venter og tross litt spiss vinkel har han ingen problemer med å utligne Oilers ledelse, og 1-1! Et greit resultat så langt og spillet bølger frem og tilbake. Etter 14.28 er CDA nær ved å øke for hjemmelaget. Han stjeler elegant pucken fra Henriksen like foran LIKs mål og Henriksen har ingen annen mulighet enn å hekte CDA i skuddøyeblikket. Dermed nytt overtall til hjemmelaget og nye sjanser - men ingen mål.

I det vi går inn i periodens to siste minutter pådrar Nick Schauss seg en tominutter for slashing. Den lå i lufta for Oilers hadde hatt flere "nesten-utvisninger". Bl.a. slo Kurt Davis kølla ut av hendene på en LIK-spiller når Oilers hadde overtall uten at dommerne reagerte. Bortelagets powerplay bærer preg av pucksikre spillere og opptil to spillere foran Ruben Smith. Dermed er sikten dårlig og det er desto viktigere at de fremste i boxen stresser LIKs puckførere. Det er ikke for ingenting Oilers er seriens beste undertallslag og det blir ingen mål imot denne gangen heller. Lagene går til pause med 1-1 og 9-15 i skudd viser at bortelaget hadde et visst press i sitt overtall på slutten.

Midtperioden skulle ikke gå mer enn drøye minuttet før bortelaget skaper ro i Dnb Arena. Knut Henrik Spets spiller en elegant backhandpasning foran mål og der står Wayce Rabbit og setter pucken i mål til 1-2. Bortelaget er på hugget og har flere sjanser til å øke, men hjemmelaget rir av. Også en tominutter på Trettenes ris av, og sakte men sikkert overtar hjemmelagethele showet. Plutselig er det hjemmelaget som er overlegne og LIK har store problemer med å hele tatt å få pucken ut av sonen.

Målet som bare må komme, kommer. Hvem andre enn Kurt Davis er det som får æren av å sette pucken i mål..... Et nydelig skudd fra blålinjen finner veien helt oppe i krysset. God innsats av Hallem og Røste Fossen foran Penker gjorde jobben hans vanskelig. Dermed har hjemmelaget utlignet til 2-2 og kjører på. 37.32 ryker LIKs Laumann Ylven på en interference og hjemmelaget får igjen sjansen i overtall. Tross flere sjanser så makter ikke hjemmelaget å omsette sjansene i mål Istedenfor er det Loikas som ryker på en utvisning like før pause. Det får ingenting å si for resten av perioden og Oilers vinner skuddene med fine 12-6.

(foto Oddmund Sola)

Med 2-2 er spenningen til å ta å føle på i det tredjeperioden droppes igang. Oilers må ri av nærmere halvannet minutt i undertall og det blir ikke bedre av at Nick Schauss krysstakler en LIK-spiller etter tumulter foran Ruben Smith. Dermed blir det nesten minuttet i 3 mot 5. Oilersspillerne viser nå en heroisk innsats og bortelaget makter ikke  å score - tross flere store sjanser. Noen minutter senere er det Oilers som får overtall når Mats Trygg ryker ut på en hekting. Store sjanser blir det men ingen mål.

Og når bortelaget er fulltallige og får stabilisert seg litt er det Oilers sin tur å få utvisning. Dommeren signaliserer for utvisning men bortelaget har pucken og tar ut keeper for å få en ekstra utespiller. I dette tilfelle virker det som om Oilers ikke er interessert i å få tak i pucken for det hele virker litt halvhjertet. Alle vet at bare man får kontroll på pucken så blåser dommeren utvisning og bortelaget etablerer seg etterhvert i Oilers`sone. Og da skjer det. Mens vi sitter å venter på at noen skal få pucken unna så utvisningen kan iverksettes så skyter Knut Henrik Spets fra blålinjen - i mål! Dermed leder bortelaget 2-3 og hjemmelaget har fått en skikkelig kalddusj.

Nå begynner det å koke både på tribunen og på isen. Vi er vitne til et typisk Laumann Ylven-takling med armene altfor høyt oppe - mot Dan Kissel. Dan er tydelig rystet men dommerne blåser hverken for utvisning, ja de blåser ikke i hele tatt. Svak dømming! Noen minutter senere er det en LIK-spiller som går ned for telling. Da blåser dommerne med en gang.
Innimellom her øker bortelaget ledelsen. Med litt over 5 minutter igjen å spille kommer de i overtall og Wayce Rabbit får æren av å bli tomålsscorer når han setter pucken bak Ruben og 2-4 i favør bortelaget.

Hjemmepublikum er i harnisk og utvisningen Laumann Ylven ikke fikk og pipingen er inntens i Dnb Arena. LIKs trener Livingstone står i boksen og ber spillerne roe seg ned. Budskapet når frem, for kun 10 sekunder senere har bortelaget rullegardinene nede og lar Snorre Hallem gli gjennom alt og alle og sette pucken i mål til 3-4. De siste fem minuttene er en heksegryte. Oilers presser på og er svært nære flere ganger. Tross to utvisninger til bortelaget klarer ikke Oilers å utligne. Selv ikke i siste sekund alene med keeper blir det mål. Dermed blir det borteseier til stor skuffelse for de 4242 meget engasjerte på tribunen.

(foto Oddmund Sola)

Hva skal man så si om kveldens kamp.? Det var en toppkamp, det er det ingen tvil om. Med to disiplinerte lag, med de faste unntakene, ble det mye kriging og høyt tenningsnivå. Selv om bortelaget var forberedt på Oilers krigere, klarte Oilers, særlig i midtperioden, å kjempe LIK ut av stilen. Dessverre for hjemmelaget er LIK et så godt lag at de ikke trenger allverdens sjanser for å score og de utnyttet til fulle de sjansene som kom. Isolert sett var det en god kamp av begge lag.

(foto: Oddmund Sola)

Det er marginer og de Oilersspillerne det forventes mest av var vel de som ikke leverte det vi vet de kan. At Daoust var ute var merkbart, og CDA hadde flere sjanser han hadde scort på i 10 av 10 tilfeller i fjor. Lørenskog er et bra lag, og selv om trener Livingstone tok seg tid til å skjelle og smelle ETTER at kampen var over, så er det ingen tvil om at de har en rekke rutinerte og gode spillere. I sluttspillet vil laget bli livsfarlig.

KVELDENS ØYEBLIKK
######################

CDA står rett foran mål. Har gravd pucken til seg og har kun Penker igjen. Penker rekker ikke frem med annet en leggskinnet så mesteparten av målet er helt tomt. Det er bare for CDA å løfte pucken opp i mål. Men pucken går i leggskinnet til Penker. Til tross for at 90% av målet er ledig blir det ikke mål. Dette er CDA anno oktober 2013. Heldigvis snur ting fort i hockey!


KVELDENS STJERNER
######################

### KURT DAVIS

Selv om Kurt i hver kamp har noen livsfarlige inngripener, så er han veldig sentral på dagens Oilerslag. Scorer mye mål og gjør nok en god kamp.

## DENNIS SVEUM

Med to poeng viser Dennis sin stabile form. Gjør tingene enkelt og unngår å sette seg selv i vanskelige situasjoner.

# SNORRE HALLEM

Snorre får stå for innsatsen på duracell-rekka. Scorer et viktig mål og jobber å sliter som aldri før.

 

Av Anders Vegstein

Flere referat:

Ingen poeng med hjem fra Sarpsborg

av Kjetil Garvik 13.september.2014
Det sto til slutt 6-3 på måltavla da Sparta tok imot Oilers i Sparta Amfi lørdag ettermiddag, etter ...

OILERS ER NORGESMESTER 2014

av Redaktør 15.april.2014
Oilers er norgesmester etter en grøsser av en finalekamp i DnB Arena. Med en enmålsledelse er man al...

Lagmoral!!

av Kjetil Garvik 10.april.2014
Publikum var iferd med å miste troen. Oilers hadde spilt sin dårligste kamp i Dnb Arena i manns minn...

Oilers i føringen etter finale #3

av Kjetil Garvik 08.april.2014
Tirsdagens finalekamp på Jordal endte 1-2. Oilers har dermed tatt ledelsen 2-1 i kamper før finalese...

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU