To poeng med hjem fra Mjøsa

av Redaktør 27.oktober.2013
Oilers fikk revansje for overtidstapet mot Lillehammer hjemme i september da de slo rødtrøyene i sudden death i Kristins Hall søndag. To poeng med hjem med andre ord. Det burde vært tre.

Oilrs spilte nemlig en meget solid bortekamp lenge. Aller best var åpningsperioden. Bortelaget spilte på lav risiko defensivt samtidig som de var aggressive og nøyaktige i det de foretok seg fremover i banen. Kurt Davis satte tidlig inn kampens første mål i spill fem mot fire.

At det ikke kom flere i samme periode kan vertene takke en opplagt Joe Fallon bakerst for. En skuddstatistikk på 15-4 forteller mye om en av de beste periodene Oilers har på borteis så langt denne sesongen.

Utvisning etter utvisning

Midtperioden startet også bra. Oilers fortsatte å spille smart og drøye fire minutter ut i perioden traff Joakim Hjem med et langskudd på en dekket Fallon. 2-0. Så ble det etter hvert bare rot...

Oilers har slitt med mange utvisninger i flere kamper denne sesongen, noe de også har satt på dagsorden i sin egen evaluering av sesongen så langt. De som etter hvert kom i Kristins Hall denne søndagen topper derimot alt. Oilers tok åtte utvisninger på fra slutten av første perioden til midten av den siste.  Da går det gjerne galt til slutt.

Solid penalty killing

Det måtte derimot spill fem mot tre til for at hjemmelaget skulle produsere særlig i overtall denne kvelden. Oilers spilte lenge meget solid i undertall, og skapte langt på vei like mye motsatt vei som de slapp verskapet til foran Ruben Smith.

To lengre perioder med to mann i minus gikk derimot ikke. Robin Bergmann og Nicolai Bryhnisveen reduserte og utliknet i løpet av et drøyt minutt i sluttperioden, og dermed var lagene like langt.

Kurt!

Kampen endte til slutt i spilleforlengelse. Noen og en hver mimret kanskje om det forrige møte der Lillehammer senket vertene i DNB Arena i suddens absolutt siste sekund.

Slik skulle det derimot ikke gå denne gang. Kurt Davis sluttet kampen som han startet. Scoring i overtall. Dermed endte det 2-3 og to poeng med i bussen mot Gardermoen.

Runden

Det ble spilt to andre oppgjør i Get-ligaen søndag. Storhamar valset over Stjernen med 7-0 på Hamar, mens Tønsberg slo Sparta 3-2 i Tønsberg.

Det ble også spilt en kamp lørdag, da Lørenskog slo serieleder Vålerenga 3-2 hjemme i Lørenskog Ishall.

Alle tall fra Lillehammer - Oilers finner du som vanlig på pointstreak.

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU