Oilers seiret i nervedrama

av Tobias Eiken 10.oktober.2013
Etter en jevnspilt førsteperiode kjørte man over Sparta i to hele perioder, men måtte slite skikkelig før målet endelig kom ved Oilersdebutant Nick Schaus.

Første periode var en helt åpen affære. Sparta fikk en enestående anledning til å sette seg i førersetet med ett to minutter langt 5 mot 3 spill før minuttet var gått. Men strålende boxplay fra Oilers gjorde at de ikke produserte særlig med farligheter. Det tok litt tid før Oilers fikk noe særlig grep om kampen, men mot slutten kom det seg og alt i alt var det nok Oilers som hadde de største sjansene.

Andre periode ble betydelig bedre fra Oilers’ side, og Sparta hang virkelig på tauene tidvis. Anders Johansson i gjestenes mål skal ha en stor del av æren, selv om han må dele noe av æren med keeperens beste venner, stolpene, for at de mørkeblå fremdeles var med i kampen om alle poengene når tredje periode skulle starte. Når sluttminuttene på tredjeperiode tikket ut satte for øvrig Ruben Smith ny Oilersrekord ved å holde nullen i over 165.05 minutter som var Tommy Johansens gamle rekord.

Omsider...

Drøye 5 minutter ut i tredje periode løsnet det endelig, og det ved Oilersdebutant Nick Schaus. I powerplay fikk han sige inn fra blå og fra skrått hold setter han pucken mellom bena på Johansson til stor jubel og lettelse i DNB Arena. Resten av perioden var det ett massivt press på Spartamålet, men unge Johansson var ikke mulig å overliste.

I sluttminuttet får Oilers powerplay og kan bare spille safe ut kampen, men tar sjanser og plutselig bryter Sparta og kommer alene mot Smith, men i siste liten kommer en mirakuløs lang kølle fra Kurt Davis og bryter dytter pucken bort fra køllebladet til Spartaspilleren. Og dermed kan Oilers puste lettet ut og vinner 1-0.

Bestemannspris i første forsøk. Nick Schaus fikk en flott debut i DNB Arena!

*** Nick Schaus – Begynte forsiktig med få bytt, men spilte etter hvert mer og mer og viser meget solide kvaliteter.

** Ruben Smith – Holder nullen for tredje kamp på rad. Legger vi til de siste 7 minuttene av Tønsbergkampen står han nå med 187 minutter uten å slippe inn mål!

* Daniel Rokseth – Spiller med stor autoritet sin unge alder til tross. Veldig solid i egen sone.

Tekst: Tobias Eiken
Bilder: Oddmund Sola

Flere referat:

Ingen poeng med hjem fra Sarpsborg

av Kjetil Garvik 13.september.2014
Det sto til slutt 6-3 på måltavla da Sparta tok imot Oilers i Sparta Amfi lørdag ettermiddag, etter ...

OILERS ER NORGESMESTER 2014

av Redaktør 15.april.2014
Oilers er norgesmester etter en grøsser av en finalekamp i DnB Arena. Med en enmålsledelse er man al...

Lagmoral!!

av Kjetil Garvik 10.april.2014
Publikum var iferd med å miste troen. Oilers hadde spilt sin dårligste kamp i Dnb Arena i manns minn...

Oilers i føringen etter finale #3

av Kjetil Garvik 08.april.2014
Tirsdagens finalekamp på Jordal endte 1-2. Oilers har dermed tatt ledelsen 2-1 i kamper før finalese...

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU