Oilers vant komfortabelt

av Tobias Eiken 08.oktober.2013
Oilers kom ikke med samme pangstarten som i borteoppgjøret mot Rosenborg på lørdag, men brukte litt tid på å spille seg varme før man banket inn 5 mål på drøye 5 minutter mot slutten av første periode og drepte kampen.

Som vanlig så langt i sesongen var det Daoust-Kissel-Kristiansen som åpnet showet. Daoust testet stolpen tidlig med et kjapt håndleddsskudd fra distanse. Men når målet kom så var det et skikkelig grovarbeidermål. Kristiansen spilte tilslutt frem Kissel som kjeftet pucken inn fra kort hold. Stjernen hadde bare en skikkelig sjanse i perioden, men den var til gjengjeld stor, men tross direkte avslutning fra kort hold kom Smith seg over og reddet.

Davis økte til 2-0 etter godt arbeid langs vantet fra Hallem gav ham god tid til å sikte seg inn og sende et prosjektil opp i lengste kryss. Fint forarbeid fra Kristiansen gav Daoust like god tid på å treffe samme kryss og øke til 3-0. 4-0 kom etter et 6 sekunder langt powerplay der CDA trykket pucken inn fra kort hold. Lorentzen fastsetter pauseresultatet til 5-0 når han trykker egen retur under Stjernenkeeper fra kort hold.

Andre periode ble betydelig tammere. Oilers har fremdeles det meste av spillet men tross noen store sjanser, og et direkteskudd fra Kristiansen som han selv mente traff bøylen inne i målet, så blir det ingen tellende scoringer fra noen av lagene.

Et tidlig powerplay i tredje periode gir Oilers en 6-0 ledelse etter en utsøkt pasning fra Daoust finner Davis som har sneket seg inn på bakre stolpe. CDA setter sin andre for kvelden, og Trettenes prikker 8-0 i krysset fra skrått hold. Scoringshowet avsluttes med en nydelig langpasning fra Davis som sender Loikas inn alene med keeper. Han finter legger over på backhand og scorer sikkert.

Oilers presser på for tosiffret, og avslutter kvelden med 60 skudd på mål, men den tiende scoringen vil ikke inn. En enkel seier for Oilers som resultatet tilsier, og denne gang klarte man og å holde trykket sånn noenlunde oppe hele kampen, et godt tegn når to viktige kamper kommer med kort mellomrom.

*** Jean-Michel Daoust – En hovmester som serverer medspillerene gang på gang.
** Kurt Davis – Uforutsigbar i spillestilen og et mareritt å holde rede på for motstanderene.
* Tommy Kristiansen – Murbrekkeren med playmaker Daoust og målscorer Kissel. Ristet av seg kontroversen i Trondheim.

Tekst: Tobias Eiken
Bilder: Oddmund Sola

Flere referat:

Ingen poeng med hjem fra Sarpsborg

av Kjetil Garvik 13.september.2014
Det sto til slutt 6-3 på måltavla da Sparta tok imot Oilers i Sparta Amfi lørdag ettermiddag, etter ...

OILERS ER NORGESMESTER 2014

av Redaktør 15.april.2014
Oilers er norgesmester etter en grøsser av en finalekamp i DnB Arena. Med en enmålsledelse er man al...

Lagmoral!!

av Kjetil Garvik 10.april.2014
Publikum var iferd med å miste troen. Oilers hadde spilt sin dårligste kamp i Dnb Arena i manns minn...

Oilers i føringen etter finale #3

av Kjetil Garvik 08.april.2014
Tirsdagens finalekamp på Jordal endte 1-2. Oilers har dermed tatt ledelsen 2-1 i kamper før finalese...

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU