Ny sesong - nye fjes - tre poeng

av Redaktør 19.september.2013
Oilers tok tre fortjente poeng i åpningskampen i Dnb Arena. Oilers virket ikke til å ta ut alt de hadde og skuret greit igjennom til hjemmeseier. Stjernen vil få en tung sesong og hadde lite å komme med. Kampen viste likevel at Oilers ikke skal slippe seg langt nedpå før slike kamper blir jevne.


Foto: Alexander Solheim / StudioSolheim

Det var knyttet stor spenning til nykommerne i årets Oilersutgave men det var noen av gamlegutta som først sørget for jubel. Stian Høygård fikk æren av å putte årets første før to minutter var passert, på pass fra kaptein Hallem og Peter Lorentzen. Standaren var satt og Oilers skulle få rikelig med hjelp i åpningsperioden til å underholde mer. 02.41 ut i kampen går Petter Wennerstrøm hardt inn i en takling på Joakim Hjelm som blir liggende. Dommer Solem står bra plassert og gjør ingenting. Hjelm blir liggende og Solem blåser. Etter en konversasjon med linjedommerne ender Wennerstrøm i garderoben med 5+20 for takling mot hodet.

Stjernen kjemper godt i undertall og det virker som om Oilers har god tid og ikke haster på. Fem minutter med overtall er lenge, og det blir ikke bedre, for Stjernens del, når Michael Paulsen ryker ut drøyt midtveis i femminutteren til Wennerstrøm.  Med to mann mer på isen går det ikke mange sekundene før Martin Strandfeldt har øket Oilers ledelse. Etter 2-0 målet virker det som om Oilers tror kampen er vunnet. Selv om Stjernen har lite å fare med er det slurv og unøyaktighet som preger de neste minuttene. Slurv kan det også kalles når Gustav Thorell etter elleve minutter får gå forbi det som er av Oilersspillere før han setter pucken flott opp i motsatt kryss - til dagens vakreste scoring. Dermed fikk også Thorell på seg gullhjelm som første målscorer for Stjernen i årets sesong.  Man kan mistenke Oilers å ta noe lett på oppgaven, for det tok 10 sekunder etter Stjernens redusering så øket Oilers igjen. Peter Lorentzen på pass fra Høygård og Hallem, 3-1!


Foto: Alexander Solheim / StudioSolheim

Selv med mye slurv dominerer Oilers det hele og det er bare rett og rimelig at Tommy Kristiansen får øke til 4-1 noen minutter senere. Skuddene i denne perioden viser 24-12 i favør hjemmelaget og viser tydelig dominansen, men også ineffektivitet på høyt nivå. Bortelagets keeper fikk flere gode og mindre gode redninger i denne perioden.  Nykommer Tommy Kristiansen presenterte seg for sitt hjemmepublikum fra første dropp. Som gammel Spartagutt er det enkelt å se at det betyr mye å slå Stjernen.

Han benyttet enhver anledning til å "snakke" med Stjernen-boksen, og det lå i kortene at noe lett kunne skje. Drøye 17 minutter ut i kampen får Tommy sin første Oilersutvisning. En noe enkel hekting. Stjernen etablerer seg i Oilers sone men det er ikke allverden de har å komme med, og det gjør ikke så mye at Joakim Hjelm tar en interference når Tommy gjør seg klar til å entre isen igjen. Perioden ebber ut med 4-1 til hjemmelaget og full kontroll.

Midtperioden  er helt klart årsverste i DnB Arena. Oilers slipper seg ned på Stjernens tempo og nivå og da er ikke hjemmelaget stort bedre enn Stjernen. Selv om Stjernen har lite å fare med så er perioden jevn og det er ikke helt ufortjent at gjestene reduserer nok en gang. Nykommer Annesley scorer i overtall mens Mathias Trettenes sitter utvist for en tripping. 4-2. Kunne det likevel bli kamp av dette?

Nei, ikke lenge. Oilers skjerper seg litt og mer skal det ikke til før pucken igjen ligger i gjestenes mål. Amerikansk mål med Kissel assistert av Daoust og Davis sørger for ro i rekkene. Noen minutter senere får Oilers igjen spille i overtall når Trnavsky får en tominutter for holding. Superrekka fra i fjor med CDA, Strandfeldt og Loikas får æren av å score nok et overtallsmål. Det kan virke som Loikas ikke ser at pucken er gått inn for han fortsetter å spille når pucken kommer ut igjen, noe Stjernenspillerne prøver å forklare dommeren at må bety at pucken aldri var inne. Dommer Solem er ikke i tvil og da står det 6-2 til hjemmelaget.

Etterhvert som kampen går og Oilers nærmer seg seier får unge Sander Bjelland mer og mer spilletid. Først noen bytt, og etterhvert en tur i fryseboksen. Høyvokste, men bare 15 år gamle Bjelland hadde ingen respekt for sine mer meritterte(?) motstandere og tok for seg - både i under- og overtall. Slike kamper som dette må være perfekt å matche ungdommen i. Andre periode viser 7-10 i skudd i favør Stjernen og viser tydelig at Oilers var langt under pari. Trener Thoresen var mindre fornøyd flere ganger og det var å håpe at spillerne hevet seg til siste periode.

Det kan man vel slå fast at de gjorde. Uten å ta ut særlig mye krefter ble Stjernen effektivt kneblet i sine forsøk fremover - noe 2 usle skudd i sluttperioden viser. Oilers sendte ikke akkurat frem alle mann de heller men 7-2 i skudd viser at kampen i realiteten var avgjort. Periodens eneste mål stod Petter Røste Fossen for, men Dan Kissel kan få mesteparten av æren. En ufrivillig finte litt ute i slottet var nok til at Stjernenspilleren forsvant og Kissel fyrer avgårde et håndleddskudd som Røste Fossen forandrer inn i mål og dermed 7-2, noe som også ble sluttresultatet.

Tidligere sesonger har Stjernen spilt litt ufint etterhvert som forskjellen på lagene har vokst i kampene. I dagens kamp kan vi vanskelig skylde på Stjernen, når tredjeperioden ender med mye utvisninger. Riktignok får Stjernen den første. Dan Nygård ryker ut med en hekting tidlig i perioden og Oilers viser prov på litt småfint spill, uten at det resulterer i annet enn skudd direkte på gjestenes keeper.
Deretter er det hjemmelaget det meste handler om.

Etter 45.50 ryker Strandfeldt ut på en typisk Strandfeldt-utvisning der kølla er noe høyt på en motstander. Dermed overtall Stjernen. Dette fører ikke til noe som helst før Tommy Kristiansen plutselig viser seg fram for alvor. Med det som ser ut som en relativt finslig takling i midtsonen får han 2+10 for farlig takling bakfra. Tommy som tror han slipper unna med en tominutter reagerer spontant og slår kølla i pleksiglasset og dermed er Solem raskt frampå med en usportslig i tillegg, og god kveld for Tommy. Fortjent eller ikke, det er lite som tyder på at dette er siste gang vi har sett Tommy i fryseboksen i år.

Dermed får Stjernen sjansen i 5mot3 noen sekunder og skaper noen halvsjanser foran Henrik Holm men mål blir det ikke. Etterhvert  blir det lite 5 mot 5 resten av kampen selv om den ikke på noen måte var noen stygg affære. Snorre Hallem er langt fra enig i at han hindrer keeper når Oilers scorer i åpent mål vel fem minutter før slutt. Det hele såg noe rart ut og Solem mente hvertfall at Hallem hadde regien i det hele, og idømte han en tominutter.

Årets første hjemmekamp ebber ut med 7-2 seier til hjemmelaget og spillerne og fansen er fornøyde med å ha kommet i gang. Selv om trener Thoresen sikkert har mye å sette fingeren på virket seieren aldri truet. Tross slurv i midtperioden hadde hjemmelaget full kontroll.

Gjestene vil få en tøff sesong. Det hjelper ikke på å miste en av støttespillerne tidlig i kampen og det preget nok bortelaget.

KVELDENS ØYEBLIKK:

Etter fem minutter blir en Stjernenspiller sendt knallhardt mot vantet, men han er ikke nær vantet. Han blir liggende, og dommer Solem løfter et tidelssekund fløyten for å blåse, men han tar den ned igjen. Sekunder senere setter Strandfeldt inn 2-0. Stjernenspillerne er rasende og mener taklingen er lik den deres Wennerstrøm nettopp er sendt i dusjen med. Stjernenspilleren som ligger nede er ikke skadet, og er raskt på bena og det hele ender med at målet godkjennes.

KVELDENS STJERNER:

###  MATS LARSEN MOSTUE

Mostue spiller mye i kveld, både i over- og undertall og gjør få feil. Viser at Oilers har gjort et godt kjøp og har også assist på Oilers fjerde mål

##  KURT DAVIS

Kurt har vokst i sommer og virker mye tryggere i valgene han foretar seg. Kun en gang var han virkelig ute å kjøre.  Innførte også tilbakespill til keeper i ishockey.

#  JEAN MICHEL DAOUST

Kun stengene stod i veien får nettkjenning på Daoust i kveld. Med to assist viser han igjen og gjør enkelte ting med pucken ingen gjør etter han.


Foto: Alexander Solheim / StudioSolheim

--

Av Anders Vegstein

Flere referat:

Ingen poeng med hjem fra Sarpsborg

av Kjetil Garvik 13.september.2014
Det sto til slutt 6-3 på måltavla da Sparta tok imot Oilers i Sparta Amfi lørdag ettermiddag, etter ...

OILERS ER NORGESMESTER 2014

av Redaktør 15.april.2014
Oilers er norgesmester etter en grøsser av en finalekamp i DnB Arena. Med en enmålsledelse er man al...

Lagmoral!!

av Kjetil Garvik 10.april.2014
Publikum var iferd med å miste troen. Oilers hadde spilt sin dårligste kamp i Dnb Arena i manns minn...

Oilers i føringen etter finale #3

av Kjetil Garvik 08.april.2014
Tirsdagens finalekamp på Jordal endte 1-2. Oilers har dermed tatt ledelsen 2-1 i kamper før finalese...

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU