Karlskoga - Oilers 2-3 e.str.

av Kjetil Garvik 06.september.2013
Nok en knepen seier til Oilers på sverigeturen. Karlskoga ble slått 2-3 etter straffeslag i Nobelhallen fredag kveld.

Jean-Michel Daoust og Martin Strandfeldt stod for Oilers' mål i ordinær tid. Spilleforlengelsen ble målløs, og det måtte dermed straffer til for å kåre en vinner. Der sørget Peter Lorentzen og CDA for at Oilers tok sin andre seier mot allsvensk motstand på tre dager.

CDA sørget sammen med Peter Lorentzen for at Oilers avgjorde kampen mot Karlskoga etter straffeslag. Her Christian i straffesituasjon mot Lørenskogs Phil Osaer forrige sesong.

Vi ser solide ut

Det er en godt fornøyd oilerstrener vi snakker med etter kampslutt.

- Jeg liker det jeg ser. Vi er solide i mange spillets faser. I over- og undertall har vi vært meget bra i det siste. Jeg synes også vi opptrer godt organisert, spesielt uten puck. Vi driver fremdeles og mister litt enkelt men det blir bedre og bedre for hver kamp, sier Petter til oilers.no

Mot Karlskoga så han et oilerslag som startet sånn passe men vokste ut over kampen.

- Det var en del rart fra vår side i starten og vi slet med å skape særlig fremover. Heldigvis var Ruben solid bakerst. De to siste periodene synes jeg derimot vi var bra. Mot slutten styrte vi det meste og var litt uheldige da de fikk sin utlikning til 2-2, sier oilerstreneren.

Loikas på plass

Petter gledet seg også over endelig å ha Juha-Pekka Loikas tilbake på isen.

- Helt suverent. Han kommer inn og bidrar fra første stund. En meget viktig spiller for oss, sier han fornøyd.

I det hele mye å glede seg over etter to kamper mot solid allsvensk motstand.

- Som sagt synes jeg vi ser solide ut. Vi må fremdeles opp noen hakk når det kommer til presisjon og nøyaktighet med puck. Vi kan ikke gi motstanderne sjanser gratis. Men gutta tenker og gjør veldig mye riktig. Det lover godt for fortsettelsen, avslutter Petter til oilers.no.

Petter Thoresen var godt fornøyd med å ha Juha-Pekka Loikas tilbake på isen mot Karlskoga fredag. Her sammen med Stian Høygård foran kampen.


---------------

 

Oilers gjorde en solid kamp onsdag da Rögle ble slått i Lindab Arena. Torsdagen gikk med til trening og reise. Fredag er det klart for kamp igjen. Oilers er Karlskogas motstander når värmlendingene "genrepar" hjemme i Nobelhallen.

Du kan lese alle vesentlige tall om BIK Karlskoga på eliteprospect. Klubbens hjemmeside finner du her, blant annet med artikkel om kveldens generalprøve foran seriestarten i allsvenskan.

Herlige å spille med, det motsatte å spille mot sies det om denne gjengen.

Alt for drakten!

En av dagens oilersspillere kjenner fredagens motstander godt. Martin Strandfeldt spilte i värmlandsklubben sesongen 2005/06, en sesong som endte med kvalifiseringsspill for eliteserien.

- Det er egentlig litt naturstridig at en klubb med såpass små resursser er oppe og lukter på elitespill, men det har skjedd flere ganger med Karlskoga. Klubben har utviklet en kultur hvor lagsamhold settes høyt. Motstanderne hater å møte slike lag. De har på seg et rykte for å spille på kanten, men det handler mest om å gi alt. Spesielt på hjemmebane kan laget være et mareritt å møte på, sier Martin til oilers.no

At Karlskoga ligger i "nabolaget" til Karlstad gir selvsagt BIK et lillebrorstempel

- Färjestad er bare seks mil unna, men i Karlskoga er det virkelig hockey som gjelder. I en by med rundt 20 000 innbyggere har klubben et grunnfjell på rundt 2000 tilskuere, men det kan også bikke 5000 på de mest populære kampene, sier #26.

God følelse etter kampen mot Rögle

Oilersveteranen og resten av laget tok godfølelsen med seg på bussen fra Ängelholm.

- Uten tvil. Dette laget holder solid allsvenk nivå. Mange jeg har snakket med mener mannskapet denne sesongen er sterkere enn det som spilte Elitserie forrige sesong. Det var sterkt å snu deres 3-1 ledelse. Jeg synes også vi var gode i undertall. Vi "dödade" for eksempel to perioder 3 mot 5, sier Martin.

Han synes det var kjekt å se at tidligere oilersspiller Tim Kunes hadde kommet godt i gang i sin nye klubb.

- Tim har fått en sentral plass i laget. Flere av avisene her borte har nærmest kommet med "ikkeflopp" garanti allerede, sier Martin med et smil.

Klar for kamp mot gamleklubben. Martin Strandfeldt spilte sesongen 2005/06 i Karlskoga. Her i kamp for Oilers mot VIF forrige sesong.

Du kan lese om Oilers' sverigetur på aftenbladet.no.

Få også med deg Rubens eminente blogg om livet i Oilers.

Oppdatering av kampen

Akkurat som mot Rögle onsdag har aftenbladet.no live oppdatering fra fra fredagens kamp i Nobelhallen.

Bruk denne linken for å komme direkte til overføringen.

Lektor Thoresen doserer i emnet "Hvordan banke värmlendingen" på spillermøtet foran kampen (foto: Bents gladhjørna AS).

Endringer i laget

Nick Schaus spiller ikke fredagens kamp etter skaden han pådro seg mot Rögle. Også Henrik Medhus er ute på grunn av feber.

Det er derimot gledelig å melde at Juha-Pekka Loikas er tilbake på isen mot Karlskoga.

Ruben Smith starter kampen i mål.

Etterlengtet comeback mot BIK Karlskoga. Juha-Pekka Loikas tilbake på isen for Oilers! (foto: Bents gladhjørna AS).

Morgenis i Nobelhallen (foto: Bents gladhjørna AS).

Idag vokter denne masken oilersmålet. Riktignok med Ruben inni... (foto: Bents gladhjørna AS).

Karlskogas klubbsjef og tidligere oilerspiller Torsten Yngveson i drøs med oilersveteran og tidligere Karlskogaspiller Martin Strandfeldt. Henger du med? Torsten hilser i alle fall til alle i Oilers (foro: Bents gladhjørna AS).

Send tips om denne artikkelen!

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU