Geneve - Oilers 8-2

av Kjetil Garvik 01.september.2013
Det ble relativt stygge sifre da Oilers tapte for Geneve i Yverdon lørdag kveld. Til slutt sto det 8-2 på måltavla, etter perioderesultatene 3-1, 4-1 og 1-0. Oilers' mål ble scoret av Mathias Trettenes og CDA.

Det litt ironiske er at kampen lørdag på mange måter var bedre fra Oilers' side enn da laget tapte 3-1 for Banska på fredag, det svake resultatet mot Geneve til tross. Sportslig leder Pål Higson mener det var mye positivt å spore i kampen, selv om sifrene ble som de ble.

- Gode 8-2 tap blir kanskje en litt spesiell sjanger. Det er ingen vits å bortforklare tapet. Store deler av kampen var derimot jevnspilt, og vi var faktisk ikke så langt fra å hente inn deres 3-0 ledelse før det meste gikk i stå, sier han.

Komikveld midtveis

En bit av midtperioden ødela derimot prosjektet.

- Man kan vel trygt si at lyset gikk. Vi gjorde massevis av feil, ble straffet med mange utvisninger og hang rett og slett ikke med på det som skjedde. sier Pål.

Nyttig lærdom

Han mener laget har mye igjen for å spille kamper på dette nivået.

Vi spilte mot et lag av høy europeisk klasse og hang godt med mesteparten av kampen. Vi ble derimot hardt straffet når vi gjorde feil, noe som er nyttig lærdom for oss å ta med videre, sier Pål, og presiserer at laget må trene på det nivået laget ønsker å utvikle seg mot.

- Kampene i Sveits har utfordret oss med høyt tempo, solid struktur og god organisering. Ønsker vi å prestere stabilt på dette nivået må vi spille kamper som dette. Så får vi heller tåle et tap som i kveld, avslutter Pål Higson til oilers.no.

Du kan lese mer om kampen mot Geneve i Stavanger Aftenblad på denne linken.

Sverige neste

Spillere og sportslig apparat reiser nå en svipptur innom Stavanger, før turen tirsdag går til Sverige og de tre siste treningskampene før seriestart. Første motstander er Rögle i Lindab Arena onsdag 4. september.

Mathias Trettenes scoret ett av Oilers' mål mot Geneve lørdag. Dessverre rakk det ikke til annet enn pynt på resultatet til slutt.Nå venter allsvensk motstand for Matti og resten av laget.

----------

Man kan vel si at "drømmen" om en finalekamp mot forrige sesongs Gagarin Cup finalist Traktor Chelyabinsk røk med tapet for Banska Bystrica fredag. Men det er jammen ikke noe å utsette på motstanderen i lørdagens kamp.

Geneve-Servette i solid plassert i NLA, øverste nivå i Sveits og blant det beste ligaene i Europa. Nevnte Chelyabinsk måtte ha overtid for å slå dem tidligere i turneringen, og i sveitsernes andre kamp fikk Red Bull Munchen unngjelde med solide 5-0.

En solid utfordring for oss med andre ord. Det er bare å begynne å krible!

Lagoppstilling

Petter har valgt å gjøre flere forandringer i denne kampen i forhold til de siste. Vi stiller med følgende rekker:

Kissel - Daoust - Høygård

Lorentzen - Nagel - Boisvert

CDA - Medhus - Strandfeldt

Trettenes - Hallem - Henriksen

På back fortsetter de samme kombinasjonene som tidligere, med rullering på sju backer totalt.

Holm og Smith skal i utgangpunktet stå hver sin del av kampen.

Vi oppdaterer kampen som vanlig på Twitter, og det blir ytterligere oppsummering av Oilers innsats' i FestyvHockey på oilers.no i løpet av helgen.

Du leser alle vesentlige statistikker om Geneve på eliteprospects. Klubbens hjemmeside finner du her.

Glagutter klare for kamp mot Geneve. Tikk og Takk med selveste gladhjørna himself i midten.

Send tips om denne artikkelen!

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU