Oilers - Lausanne 3-2 (s.d.)

av Kjetil Garvik 29.august.2013
Oilers slo sveitsiske Lausanne 3-2 etter spilleforlengelse torsdag kveld. Perioderesultatene var 1-0, 1-0, 0-2 og 1-0. Målscorere for Oilers var Peter Lorentzen, Henrik Medhus og Kurt Davis.

Lausanne slo slovakiske Banska Bystrica 2-0 i turneringens første kamp onsdag, noe som kort fortalt betyr at Oilers med seier mot slovakene i morgen vil være klar for finale i FestyvHockey lørdag.

Sportslig leder var en fornøyd mann etter kampen torsdag kveld.

- Dette er veldig et sterkt resultat av oss. Lausanne stod for en ganske annen motstand enn lagene vi møtte i Bled. En solid kamp i høyt tempo rett og slett. Ikke minst var det gledelig å se hvordan hele laget leverte. Med litt marginer hadde vi tatt dette i ordninær tid, men vi var uoppmerksomme etter dropp i egen sone og ga dem utlikning til 2-2 litt gratis kort tid før slutt. Slikt går ikke på dette nivået, sier en fornøyd Pål Higson til oilers.no etter kampslutt i Yverdon.

Solid over hele banen av Oilers torsdag kveld altså. Pål kommer likevel ikke unna de unge guttas innsats mot det hardsatsende NLA-laget Lausanne.

- At de yngste spillerne våre leverer så bra på dette nivået er utrolig kjekt å se. Henrik er solid i mål. Joakim gjør en god kamp på backen, og Anders og Henrik noterer henholdsvis assist og mål mot topp internajonal motstand. Meget solid, avslutter sportlig leder til oilers.no.

Du kan se høydepunktene fra kampen på youtube (LHC TV) på denne linken.

Henrik Medhus gjorde sitt første mål for Oilers torsdag kveld. Her i samtale med Kjetil Garvik under kick-off i DNB Arena tidligere i august (foto: Oddmund Sola).


Leser du oilers.no fredag får du flere kommentarer fra kampen mot Lausanne, det siste før oppgjøret mot Banska og selvsagt nye blinkskudd fra Bents gladhjørna AS. Heng med!

----------

Etter ni sesonger på nest øverste nivå kunne Lausanne feire et etterlengtet opprykk til NLA forrige sesong. Den hardtsatsende klubben steget opp med blandt andre tidligere Blackhawkskeeper Christobal Huet på isen, og har foran denne sesongen forsterket både i bredde og spiss. Centeren Juha-Pekka Hytönen, mangeårig kaptein for JYP i SM-liiga og forrige sesong Amur Khabarovsk i KHL, er en av profilene som skal hjelpe laget å etablere seg i NLA.

De røde er av de eldste i sveitsisk hockey med historie tilbake til 1922. Den spesielt interesserte husker kanskje at Lausanne var laget som fikk Martin St. Louis (den gang fersk Stanley Cup mester for Lightning) til Europa under lock-out sesongen 2004/05.

Du kan lese det meste statistikk rundt HC Lausanne på eliteprospects. Lagets offisielle hjemmeside finner du her.

Tradisjon og stolthet blant Lausannes supportere.

Laget mot Lausanne

Oilers starter med Holm i mål

Videre er det satt opp fire rekker:

  • CDA - Nagel - Strandfeldt
  • Kissel - Daoust - Boisvert
  • Høygård - Hallem - Trettenes
  • Lorentzen - Medhus - Henriksen

I tillegg er Hauge Olsson med i lagoppstillingen.

Backsammensetningen blir som i kampene i Slovenia:

Schaus - Solberg

Davis - Bäärnhielm

Bøen Rokseth - Mostue - Hjelm (rullerer på sju backer).

 

Etter et knallhardt laguttak er det greit for sportslig apparat å hvile litt ved bassenget. Ut på tur. aldri sur! (foto: Bents gladhjørna AS).

På oilers.no følger vi kampene i Yverdon på samme måte som vi gjorde under Rudi Hiki Cup forrige uke.

Det betyr oppdaring underveis på Twitter (@stavangeroilers), og oppsummering etter kampslutt. Så blir det løst og fast foran møtet med Banska fredag.

Klart for kamp i Yverdon (foto: Bents gladhjørna AS).


Send tips om denne artikkelen!

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU