Oilers vant Rudi Hiti Cup

av Kjetil Garvik 24.august.2013
Det ble seier også i den tredje kampen for Oilers i Bled. Det franske laget Briancon ble slått 4-2, etter perioderesultatene 2-1, 1-1 og 1-0. Oilers' mål ble scoret av Martin Strandfeldt, Nick Schaus, Kurt Davis og Jean-Michel Daoust.

Dermed reiser Oilers hjem som vinner av årets Rudi Hiti Cup. Tre seiere av av tre mulige er selvsagt bra. Målforskjellen 17-3 likeså.

Signalene fra lagets nykommere offensivt er også betryggende. Erik Boisvert åpnet friskt allerede mot Färjestad tidligere i sommer, og tegnet seg for nye scoringer mot Ljubljana. Jean-Michel Daoust og Nick Schaus spilte sine første oilerskamper i Bled og noterte henholdsvis fem og fire poeng for sin nye klubb. Det er solid. Også Tommy Kristiansen produserte godt i Slovenia med totalt tre poeng.

 

 Den fyssta byttå e på plass! Nick Schaus og Kurt Davis med det synlige beviset på turneringsseieren i Bled.

Varierende motstand

Så var kanskje kvaliteten på motstanderlagene litt svakere enn vi hadde håpet.

- Maten her nede har vært prima, svarer Petter Thoresen humoristisk på spørsmål om hva han er aller mest fornøyd med etter lagets opphold i Bled.

Men det handler kjapt om hockey i fortsettelsen.

- Det er ikke til å stikke under en stol at vi møtte varierende motstand. Spesielt Jesinice var under pari. Der manglet det mye på ikke minst på organiseringen. Det kan være mange grunner til at det ble slik, jeg vet for eksempel at de manglet flere av sine beste spillere. Jeg tar derimot mye positivt med meg videre for vår del, sier Petter.

Solide bakover

For svak motstand eller ei, tre mål mot på tre kamper er uansert sterkt på dette nivået.

- Vi har mye å jobbe med, men gutta viser gode tendenser begge veier. Laget er solid bakover. Vi mister riktignok en og annen tullepuck, detaljer som mot bedre motstand kunne ødelagt mer. Men tre baklengs er uansett bra. Kun ett av dem i spill fem mot fem. Det er vanskelig å ikke være fornøyd med det, sier Petter.

Oilerstreneren synes også at gutta viste tegn på at de kunne stramme inn når motstanden krevde det.

. Jeg er godt fornøyd med innsatsen i den siste kampen. I Briancon møtte vi et solid hockeylag. Etter to kalasseiere kunne vi fort blitt stresset når motstanden ble større, men det gjorde vi ikke. Spillerne viste solid arbeidsmoral og var villige til å ofre det som skulle til for å vinne. Det må vi ta med oss videre når vi neste uke møter tøffere motstand enn det tilfellet var i denne turneringen, avslutter Petter til oilers.no.

Tøff motstand i vente

For Oilers møter solid motstand når de neste uke reiser til sveitsiske Yverdon for å spille turneringen FestyvHockey. Lag fra både tysk, sveitsisk og russisk toppserie er blant deltakerne.

Skal nok "ei bytta" bli med hjem til Stavanger må Oilers prestere på sitt beste og vel så det. Vi på oilers.no følger selvsagt også denne turneringen tett og gleder oss stort!

Kurt Davis mottar sesongens første "bytta" av selveste Rudolf (Rudi) Hiti, Slovenias fremste hockeyikon og opphav til Rudi Hiti Cup i Bled.

---------------

 

Kampen lørdag ettermiddag blir en ren turneringsfinale. Briancon tapte hårfint for Ljubljana fredag, men vil med seier gå forbi Oilers på innbyrdes oppgjør.

Nok en seier til våre gutter vil derimot skyve all tvil til side. Da reiser Coach Thoresen og co. fra Bled med rent bord.

Fransk lag med tradisjoner

Diables Rouges de Briancon, de røde djevlene fra Briancon, er en av de tradisjonsrike klubbene i fransk hockey, med en historie som skriver seg tilbake til 1935.

Laget spiller i Ligue Magnus (øverste nivå i Frankrike), hvor de har vært fast inventar siden siste opprykk i 2002.

Statistikk for laget kan du lese på eliteprospects, mens du finner klubbens offisielle hjemmeside her.

Bents gladhjørna melder om tordenvær over Bled lørdag formiddag. Kanskje det blir litt torden på isen også, når Oilers møter de røde djevlene fra Briancon til finale i Rudi Hiti Cup?

Fra fire rekker mot Ljubljana, gikk Oilers på grunn av forfall fra Peter Lorentzen og Stian Høygård over til tre rekker + Petter Hauge Olsson i fredagens kamp mot Jesinice. Peter og Stian står over også lørdag ettermiddag.

Laget starter kampen mot Briancon med disse rekkene:

CDA - Nagel - Strandfeldt

Kissel - Daoust - Kristiansen

Boisvert - Trettenes - Hallem

Backene fortsetter som i de foregående kampene.

Holm starter i mål.

Kampen starter 16.00 og du kan følge utviklingen på Twitter (@stavangeroilers). Oppsummering av turneringen i Bled med kommentarer kommer på oilers.no i løpet av helgen.

Martin Strandfeldt og resten av oilersgutta hadde lørdag formiddag siste trening i Bled for denne gang. Nå er det turneringsfinale mot Briancon som gjelder (foto: Bents gladhjørna AS).

Send tips om denne artikkelen!

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU