Halvfullt glass i Arvika

av Redaktør 04.august.2013
Undertegnede lekte med forskjellige låttitler som overskrift etter lørdagens sesongpremiere for Oilers mot Färjestad. "Sommartider Hej Hej" slo jeg fort fra meg. For tørt. "Summertime Blues" kunne derimot passet ganske bra i disse tider med bluesfestival på Notodden.

Bluesen har nemlig mye av det doble i seg. Depper litt samtidig som den ser mulighetene i det som kommer.

Slik tror jeg det for de fleste som reiste hjem til Stavanger etter en lørdagsettermiddag i Värmland også. Spørsmålet blir hvorvidt glasset er halvtomt eller halvfullt. Vi kan jo teste begge variantene mot Oilers' 9-3 tap mot det svenske storlaget denne helgen.

Mange trofaste oilershjerter hadde funnet veien til Värmland denne lørdages ettermiddagen. Var det et halvtomt eller halvfullt glass de fikk se?

Halvtomt

9-3 er knus. Feige lag. Og tidvis var det akkurat det vi så. Spesielt etter at vertskapet skrudde opp tempoet et stykke ut i midtperioden.

Det virket nesten som om å ligge under for en konkurrent fra lille Norge var det som skulle til for at Karlstadlaget ga alt for drakten. Turen fra 2-3 til 7-3 gikk litt vel fort for alle oss med oilershjerte på tribunen. Så mye bedre enn oss er de da ikke. Eller?

Analysen er grei. Vi gjorde alt for mange enkle, personlige feil. Ikke minst mistet vi pucken mye i lite smarte situasjoner. Det nytter ikke mot et lag i europeisk toppklasse. Da blir vi seende fryktelig små ut.

Halvfullt

Referenten har fulgt Oilers tett siden klubben ble startet. Vi har aldri sett såpass anstendige ut tidlig i august som denne sesongen.

Turen til Arvike manglet spillere som kan gå inn som toppfemmer på hvilken som helst konkurrent i Get-ligaen (Schaus-Sveum, Kissel-Loikas-Daoust). Dermed ble kampen mot Färjestad ikke minst en test på troppens bredde. Den testen stod definitivt til bestått.

I tillegg var dette første oilerskamp for sju spillere. To av dem 95-modeller. Alle kom greit fra møtet med et lag som snart skal ut og spille European Trophy.

Nå skal vi trene

Trener Petter Thoresen sa på vei kamp at han mest av alt ville se et oilerslag som hang sammen og så anstendige ut. Et lag lag som gikk utpå og deltok på isen fra første dropp. På vei hjem var han alt i alt fornøyd, samtidig som han ser mange utfordringer i treningsarbeidet fremover.

- Vi kan ikke gjøre så mange feil som vi gjorde i denne kampen, heller ikke mot lagene vi spiller mot i Get-ligaen. Da blir vi straffet. Jeg synes derimot vi startet kampen bra. De første 20-25 minuttene var vi skjerpa og fine i det vi fortok oss. Jeg har ikke noe problm med å være optimist, men vi har mye hardt arbeid foran oss. Ikke minst i det taktiske vi foretar oss på isen, sier Petter til oilers.no.


Unge supportere får autografen til #26 før kamp. At målet egentlig var garderoben til Färjestad er ikke så farlig. Driftsleder Rolv Ivar Bøe smiler i bakgrunnen.

Mediene om Färjestad - Oilers

Aftenbladet om Oilers' sesongpremiere

Hockeynytt om kampen.

TV2 med artikkel fra kampen

Färjestads hjemmeside fornøyde med utbyttet fra lørdagens oppgjør

Nya Värmlands Tidningen skriver om kampen

Aftonladet om Färjestads sesongpremiere

 

Header: Bildbyråen

Tekst og bilder for øvrig: Kjetil Garvik

 

Send tips om denne artikkelen!

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU