Moral - til slutt!

av Kjetil Garvik 22.februar.2013
Oilers kunne trekke et lettelsens sukk etter kveldens kamp mot Rosenborg. Det som i utgangspunktet ikke såg ut til å bli spennende, ble veldig spennende helt til Nagel puttet i åpen kasse like før slutt.

Anders Vegsteins referat fra kampen

Bilder: Oddmud Sola

Dagens kamp mot Rosenborg var uhyre viktig for begge lag. Mens Oilers kjemper for å holde Lørenskog bak seg, kjemper Rosenborg for å komme til sluttspillet .Dermed var utgangspunktet for en god kamp lagt.
Hjemmelaget åpnet best, og det var lett å se at tenningen var tilstede. Men Rosenborg viste også at de ville seg selge seg dyrt, og særlig trøndernes førsterekke er krydret med kvalitet. Fra starten av var det flere "nesten-utvisninger" begge veier men dommerne hadde tydeligvis lagt lista høyt for anledningen. Førstemann ut ble Petter Røste Fossen som trippet en gammel lagkamerat og fikk to minutter i fryseboksen. Rosenborg etablerte seg umiddelbart og viste at de hvertfall kan spille powerplay - selv om det ikke endte med mål.

Stian Høygård jubler etter å ha gitt Oilers ledelsen 2-0.

Oilers rir av utvisningen og overtar etterhvert mer og mer av spillet. Alle rekkene la for dagen en skikkelig innsats og det var bare rett og rimelig at Oilers skulle ta ledelsen. Det skjedde når Cda spiller ut til Kurt Davis som får god tid og sender i vei et skudd som Røste Fossen styrer elegant i nettet og 1-0 til hjemmelaget. Det viktige førstemålet såg ut til å tenne hjemmelaget enda mer og minuttet senere er de frampå igjen. Med en avventende utvisning mot seg blir overmakten for stor for trønderne, og til slutt er det Stian Høygård som backhander pucken under Koenig, på pass fra Hallem og CDA. Selv om skuddstatistikken ender 12-11 til Oilers i åpningsperioden er det virkelig kvalitet av det som blir vist fra 2-0 og ut perioden. Spillegleden nærmest osen av spillerne og viljen til å stå opp for hverandre er stor. Etter drøye 16 minutter får hjemmelaget igjen lønn for strevet. Målet er ikke så ulikt det første. Igjen er det CDA som spiller ut, men denne gang til Kunes, og der Davis legger pucken høyt til Røste Fossen legger Kunes den langs isen til Loikas. Finnen har en elegant flikk på pucken som glir inn bak en godt dekket Koenig, og 3-0!

CDA passerte 200 asisister for Oilers torsdag kveld. Her feirer servitøren rekkekamerat Loikas' 3-0 scoring.

I første pausen gikk drøsen om det kunne bli aktuelt å friskmelde Oilerslaget for åpningsperioden var lovende. Dessverre var optimismen forbigående. Midtperioden starter ganske rolig uten at noen av lagene etablerer noe skikkelig trøkk. Begge lag er frampå og etter noe over fem minutters spill ryker Dan Kissel ut med en tominutter. Fra første periode husker vi at Rosenborg kunne sitt overtallsspill og de har ikke glemt det. De bruker bare 11 sekunder på å redusere. Evigunge Dubkov og målmaskinen Dickinson spiller sammen og finner en uvanlig umarkert Erbe foran Henrik Holm og han scorer relativt enkelt til 1-3. Det er ingen tvil om noen Oilersspillere ble litt "varme" nå for det veldig gode spillet fra førsteperioden var borte og det ble mer lemping og kriging. Rosenborg spiller i denne perioden smart og lar hjemmelaget komme under press. Det er nesten bare rett og rimelig at Lou Dickinson får redusere nok engang når også han får stå helt umarket til side for Henrik Holm og sette pucken inn til 2-3. Oilers vinner skuddene 11-10 men det er kamp igjen og publikums optimisme fra forrige pause er blitt til tvil.

Hvordan skulle så hjemmelaget angripe sisteperioden. Tidligere var Oilers veldig flinke til å spille på resultat og ha lav risiko og heller score et mål eller to rette veien. I det siste har vi sluppet inn mål som har skapt usikkerhet, og denne usikkerheten ble ikke mindre av at Inge Stokvik styrer inn utligningen allerede før to minutter er passert av sisteperioden. Dermed er vi like langt og kampen er blitt mer spennende enn vi håpet. Ingen av lagene tørr satse veldig tungt fremover etter utligningen men Oilers får hjelp av bortelagets Fredrik Rålm som like godt pådrar seg to utvisninger på med få minutters mellomrom. Det første powerplayet ender med ingenting, Oilers har trykket men gjør noen merkelige feil som gir bortelaget sjansen til å klarere.

Rosenborg viste styrke og kjempet seg tilbake i kampen etter en svak åpningspeiode. Her er det Dan Kissel som får seg en på tygga.

Neste gang Rålm må ut går det bedre. Etter vedvarende press og litt frem og tilbake står plutselig Tim Kunes alene i slottet med pucken. Han skyter "det han har", og pucken går inn bak en sjanseløs Koenig og DnB Arena eksploderer. 4-3 til hjemmelaget! Bortelaget må nå satse fremover og kjører ned på 2 rekker. Disse får kjørt seg, men det gjør også hjemmelaget. Førsterekka til Rosenborg er nevnt og de evner å gjøre livet surt for de fleste lag. Etter 12 minutter av sisteperioden er det Tim Kunes som må ta turen ut etter å ha hektet Dickinson foran Henrik Holm. Dermed blir det nytt overtall til gjestene. Ex-Oilers Mikael Aaro sender avgårde noen skudd, men det blir ikke mål. Nå får også Henrik Holm anledning til å få noen redninger og Oilers klarerer undertallet greit.

De siste fem minuttene av kampen er veldig spennende. Rosenborg med sine to rekker kjører på men hjemmelaget, som bruker dobbel så mange rekker kontrollerer, og det er tegn som tyder på at bortelagets spillere begynner å bli slitne. Med to minutter igjen å spille begynner vi å se etter når Koenig vil forlate målet og akkurat når vi tenker på det får bortelaget en virkelig gave. Lorentzen tar en slashing med 58,25 spilte minutter og dermed vil avslutningen bli mer spennende enn nødvendig. Droppen går og etterhvert etablerer Rosenborg seg, Koenig forlater målet og Inge Stokvik tar plass som sjette utespiller hos gjestene. Gjestene spiller puck sammen og får også noen avslutninger, men hjemmelaget holder stand og hva er det som pleier å skje når et lag tar ut keeper ? Joda, Oilers avgjør kampen Traynor klarerer en puck som Nagel forlenger i mål og seieren er i boks.

Oilers kan igjen ta seiersrunden i DnB Arena og laget viste stor moral etter at Rosenborg utlignet til 3-3. Det er enda endel småplukk som må lukes vekk til sluttspillet men å vinne det som etterhvert ble en jevn kamp er en veldig bra egenskap.

Bortelaget spilte ingen dårlig kamp. De ble i åpningsperioden offer for et uvanlig effektivt Oilerslag, og spilte siden en grei kamp. Lou Dickinson og Ilya Dubkov er nevnt og den litt usynlige motoren Ian McDonald spilte bra. Veteran Inge Stokvik har alltid noen flotte finter og raid men heldigvis for hjemmepublikummet fokuserte han mest på dommerne i perioden når kampen skal avgjøres.
Keeper, eller skal vi si sweeper Koenig spiller aldri dårlig, og hadde flere gode redninger.

På hjemmelaget var det i grunnen innsatsen som var fremtredende. De fleste gikk til i taklingene og la ingenting i mellom. Matt Ryan har en stygg tendens til å skyter over fra gode posisjoner, men viser også glimt av hva han kan. Trettenes er blitt sterkere og jobber godt i rundvant, men burde også scort når han fikk pucken på blank i midtperioden. I en kamp som dette er det kanskje ikke tilfeldig at det er arbeidshester som Høygård og Røste Fossen som scorer. De var høyt og lavt i dag og fikk med seg de andre.

Dommerne la listen høyt og klarte vel som regel å følge den. Når man legger listen høyt er man avhengig av at spillerne er disiplinerte og det virket som begge lag "trente" til sluttspillet hvor over- og undertallsspill vil bli helt avgjørende. Det dommerne kanskje kan bli bedre på er det unødvendige(?) praten med lagenes trenere og spillere i boksen foran mange dropper.

Kveldens øyeblikk:

Rosenborg har tatt ut keeper og spiller 6 mot 4. Paul Traynor klarerer en puck inn i gjestenes sone. Lars Peder Nagel er dødssliten, og det samme er Rosenborg-backen. DnB Arena virker å være lenger enn noen gang, og det virker som om tiden står stille når de to spillerne nærmer seg pucken - og det tomme målet. Nagel er vel strengt tatt ikke kjent for å være blant de raskeste på skøyter, og vi priser oss lykkelig over at hans motstander også er sluttkjørt. Til slutt når Nagel pucken - såvidt foran den svartkledde og får æren av å sette inn 5-3, før han tryner inn i vantet bak mål!

Juha-Pekka Loikas gjorde en solid kamp for Oilers og ble kåret til hjemmelagets beste av den lokale kampjuryen.

Kveldens stjerner:

### CHRISTIAN DAHL ANDERSEN

CDA viser at formen er på veg tilbake. Jobber som en galeislave gjennom hele kampen og tar imot mye juling i rundvant. 2 assist i kveld

##  JUHA-PEKKA LOIKAS

Også iferd med å finne tilbake til seg selv. Med 1+1 i kveld viser han godt igjen og jobber bra i en førsterekke som viser tegn på det vi såg før jul.

# PETTER RØSTE FOSSEN

Petter fortsetter sin utrettelige jobbing og må være et ork å spille mot. Styrer fint inn det viktige ledermålet i dag og får de andre med seg med innsats og glød.

 

 

 

Send tips om denne artikkelen!

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU