Nedturen fortsetter

av Kjetil Garvik 14.februar.2013
Oilersmotgangen fortsetter. Pucken spretter virkelig ikke lagets vei for tiden, og kampen ikveld var i realiteten avgjort etter åpningsperioden. Det er ikke første gang Oilers ikke virker kampklare når pucken droppes.

Anders Vegsteins referat fra kampen 

Bilder: Oddmund Sola

Kveldens kamp mot Lørenskog starter i høyt tempo, og det er tydelig at hjemmelaget er tent på å reise kjerringa etter flere svake kamper i det siste. Derfor kommer det som et lite sjokk at Lørenskog tar ledelsen allerede etter to minutters spill. Espen Olsen Lie vinner en 50/50-duell og pucken ligger i mål bak Ruben Smith. Ingen drømmeåpning - og verre skulle det bli. Oilers får noen minutter senere sjansen i overtall men vi ser raskt at powerplayet ikke er av vanlig kvalitet, og det blir ikke veldig farlig foran Osaer i LIK-buret.

Idet LIK er fulltallige pådrar Matt Ryan seg en billig hekting og dermed er det bortelaget som får sjansen i overtall. Bortelaget er betydelig mer effektive i overtall og Martin Laumann Ylven får etterhvert sjansen til å styre pucken nydelig opp i nettaket bak Ruben og 0-2. I kategorien uhell kan vi putte Oilers neste utvisning. Sveum er uheldig og setter kølla i ansiktet på en motstander og dermed 2+2 på Sveum. Dermed nytt overtall for bortelaget og de etablerer press i Oilers`sone.

Oilers klarerer og Frøshaug ryker på en tripping og dermed ser det litt lysere ut for hjemmelaget men den eventuelle sjansen det kunne blitt ble eliminert når Ruben Smith senket rullegardinene fullstendig noen sekunder senere. I et forsøk på  å score ender bortelagets Cunningham selv i mål og Ruben benytter sjansen til å gi han en karamell. Dommeren er godt plassert og slår raskt hånda på hjelmen sin. Altså matchstraff på Ruben Smith. Helt unødvendig og matchtapende gjort av Ruben! Dermed må Henrik Holm inn og CDA må sone Rubens matchstraff (5 min). Bortelaget benytter overtallet veldig bra og punkterer kampen med to mål av henholdsvis Frøshaug og Sixsmith, først 5 mot 3 og siden 5 mot 4. Oilers har dermed igjen vist at disiplinen ikke er som den skal og bortelaget kan gå til pause med en solid 0-4 ledelsen og 15-5 i skudd til LIK. 

Carl Christian Tønseth (5) har sett lagkamerat Espen Olsen Lie sende gjestene i ledelsen tidlig i kampen. Elendigheten er i gang.

Publikum er nærmest sjokkskadet etter den svake starten men akter å gi hjemmelaget en sjanse. Stemningen er derfor rimelig bra når vi starter midtperioden men ødelegges av at CDA allerede før minuttet er spilt pådrar seg en tominutter for høy kølle. I dette undertallet viser Oilers en skikkelig innsats og trør virkelig til. Det virker som om alvoret har gått opp for hjemmelaget og de rir av utvisningen. Noen minutter senere kommer den forløsende og ikke minst, viktige reduseringen. Kanskje ikke tilfeldig at det er en kriger som scorer. Stian Høygård scorer på pass fra Trettenes, og det er tent et nytt håp. Måten spillerne jublet på etter scoringen viser også at tenningen er på topp. De påfølgende minuttene er kveldens beholdning. Oilers er betraktelig bedre enn gjestene og formelig fosser fremover. Tenningen gir dessverre utslag i fryseboksen også. Kissel får for nok en høy kølle, og like etterpå er Nagel alt for sent ute i en takling og får to minutter for tripping. LIK-spillerne ville her ha knetakling og matchstraff og det som verre er.

Dermed spill 3 mot 5 for Oilers og hjemmelaget kjemper gjestene ut av stilen selv med to mann mindre. Publikum har nå engasjert seg og løfter hjemmelaget videre.  Oilers rir av utvisningene og kjører på. Bortelaget kommer bak på og må ta utvisninger. Først Rabbit for en hekting og siden hindrer vel Cunningham en Strandfeldt-scoring med å holde kølla hans når han får en fin pass fra CDA. Oilers får sjansen i 5 mot 3 og har sine sjanser men det blir for enkelt. Tim Kunes bommer på pucken når han skal skyte og skuddene som skal styres er en meter over bakken og dertil vanskelig å styre. Bortelaget rir av både utvisningene og resten av periodens hjemmekjør og dermed har bortelaget en betryggende 4-1 ledelsen foran siste periode. 19-9 i skudd viser hvem som førte perioden.

Oilers starter sisteperioden som den forrige og er innstilt på å kjempe til siste slutt. Røste Fossen tar en takling som han har gjort i hele kampen, men denne gangen mener Lutucke at det er utvisning! Nok en billig utvisning og overtall til bortelaget. Dette har Oilers ikke tid til og utvisningen ender heller ikke med tellende resultater for bortelaget. Botsjef for unødvendige utvisninger, Snorre Hallem må trolig skrive seg selv opp i dag. Den første han får er ikke av det unødvendige slaget. Et skulder mot skulder-takling ender med to minutter for knetakling(!). Snorre benytter de to minuttene i fryseboksen godt for han er bra forberedt når han igjen entrer isen. På veg for å bytte er han altfor høyt med albuen og pådrar seg en mer unødvendig tominutter. Denne gang for albuetakling. Dermed har Oilers brukt seks minutter av sisteperioden på å forsvare seg, og det blir det ikke mange mål fremover av. Hallem kunne svært gjerne fått en timinutter også da han etter et basketak kaster hjelmen sin inn i boksen mens han mumler noe til Luthcke. Luthcke ser en stund på Hallem men bestemmer seg for å ikke gi utvisning. 

Like før Hallem har sonet ferdig sin andre tominutter får Tommy Jakobsen en tominutter for hekting. Hjemmelaget etablerer seg foran Osaer men det er noe tafatt over overtallsspillet til Oilers for tiden og LIK klarerer. Like etter at bortelaget er fulltallige får Laumann Ylven sjansen litt skrått ut i fra Holm, og om Ylven mangler mye rart så har han hvertfall et hardt skudd. Skuddet går inn og stillingen er 1-5. Det lille av håp forsvinner og det betyr liksom ingenting når Røste Fossen kriger inn 2-5 noen minutter senere. Da har Oilers fått prøvd seg i 5 mot 3 enda en gang uten uttelling. Kampen ebber ut med fortjent borteseier og selv om skuddene i sisteperioden ender med 13-7 til Oilers er det ikke alle skuddene som er like farlige. Sett fra Romerrike vil det nok påstås at LIK-gutta senket innsatsen på stillingen 0-4 og naturlig nok slapp Oilers mer inn i kampen.

Stian Høygård gir kampen ørlite nerve med redusering tidlig i midtperioden. Dessverre kom ikke de neste målene Oilers trengte for å skape reell spenning i oppgjøret.

Hvordan skal Oilers komme seg ut av den blindgaten de befinner seg i ? Det positive er at viljen og innsatsen er tilstede. Hockey er mye marginer og de går ikke mye Oilers`vei om dagen. Det første målet er 50/50 og foruten det siste er det overtallsmål. Ingen tvil om at Oilers må finne tilbake til sitt gode overtallsspill, og sånn sett også skjerpe sitt undertallsspill. Også disiplinen må bedres. Det er flere helt unødvendige utvisninger i dag. Dagens kamp var overhode ikke stygg og det er helt unødvendig at Oilers også denne gang skal ha mest utvisninger. Det er også på det rene at det er flere spillere som ikke er i form. Tim Kunes spilte veldig rufsete, og førsterekka har mye å gå på.

Mathias Trettenes ble kåret til dagens Oilers-spiller mens Lars-Erik Spets fikk prisen hos bortelaget.

KVELDENS ØYEBLIKK: Gjestenes Cunningham har tatt turen inn i målet til Ruben Smith. Denne svarer med å gi han en "på trynet". For dette belønnes han med matchstraff og karantene. Høyst unødvendig og ikke veldig disiplinert.

Kveldens stjerner:

###  PETTER RØSTE FOSSEN

Scorer mål og jobber 100% fra første dropp. Ikke brilliant å se på, men veldig viktig å ha noen krigere på laget som går foran når det trengs.  

##  HENRIK HOLM

Henrik kommer kald inn og slipper inn to raske mål i undertall. Etter dette spiller han seg opp og har noen viktige redninger. Viser for tiden en stabilitet som Ruben Smith mangler.

# MATHIAS TRETTENES

Mathias jobber iherdig i dag og får også assist på Oilers`første mål. Mangler enda litt på teknikken men er på gang, og bør bli viktig inn mot sluttspillet

 

Send tips om denne artikkelen!

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU