Frustrasjon!

av Redaktør 02.februar.2013
Det var lagt opp til fest. Fullt hus, bamser og lørdagskamp. Men det endte i komedie der hjemmelaget ble latterliggjort. Oilers er inne i en blindgate de raskt må finne ut av. Sånn sett passer det bra med landskamppause nå

Tekst: Anders Vegstein
Bilder: Karl Mathias Moberg

Rammen rundt kampen kunne ikke vært bedre, og starten var lovende. Som mot Stjernen gikk Oilers hardt ut og hadde innledningsvis flere sjanser til å ta ledelsen. Men presisjonen var fraværende og det ble mye "nesten". SIL viste tidlig at kampen mot VIF ikke var ne blaff og var ikke ufarlige i sine overganger.  Loikas ryker tidlig ut med en tominutter, uten at SILs overtall skremmer noen. Heller ikke når Høygård må ut blir det veldig farlig. Pål Johnsen styrer overtallsspillet til gjestene bra slik at det blir noen sjanser, men ingen uttelling.

Like etter at Høygård er tilbake på isen blir det uttelling - for bortelaget. Gullhjelminnehaver Johnsen får pucken på redline og nærmest spaserer inn i Oilers sone, forbi alt av Oilersspillere og setter pucken mellom bena på Henrik Holm, og 0-1. Noen minutter senere viser Oilers nykommer Matt Ryan seg fram og får en tominutter for roughing. Det var nesten det eneste vi så til Ryan i denne kampen. Åpningsperioden ebber ut med ledelse til bortelaget og 11-9 i skudd til hjemmelaget. Oilers har fått tre utvisninger mens bortelaget ingen, noe hvertfall publikum i DnB Arena ikke er veldig fornøyd med.

Midtperioden er bare to minutter gammel når Oilers får en ny tominutter. Dan Kissel får for høy kølle uten at han protesterer veldig på det. Heller ikke dette powerplayet bidrar i målprotokollen men Kissel er ikke før kommet utpå før hjemmelaget overtar pucken. Kissel får pucken på siden og debutant Paul Traynor oppfatter situasjonen slik at det blir en to-mot-en.. Kissel spiller over til Traynor som utligner til 1-1. DnB Arena eksploderer og bamsene fyker ut på isen. Det går flere minutter på oppryddingen og Bamsebonanzaen var en klar suksess.

Flere tusen Bamser havnet på isen da Paul Traynor satte inn Oilers' utligning til 1-1. Her en av de mange deltakerne fra Millennium Cup som hjalp til under oppryddingen.

Det kunne virke som om spillerne synes dette skulle bli dagens høydepunkt for etterhvert som kampen skred frem ble det dårligere og dårligere det som ble prestert av hjemmelaget. Noen minutter etter utligningen får Dagfinrud en tominutter hos SIL og hjemmelaget skal endelig spille overtall - idet kampen er halvveis.  Powerplayet ender i ingenting. Det mangler mye på presisjon for at det skal bli veldig farlig foran ex-oilers Tommy Johansen i borteburet.

Like før bortelaget er fulltallige ser vi kveldens første frustrasjonstegn når Strandfeldt mener han tas for hardt. Dommerne viser ingen tegn, men er naturlig nok obs på eventuelle gjengjeldelser og den kommer kjapt. Strandfeldt tripper ned sitt offer og ender i utvisningsboksen idet bortelaget blir fulltallige. Dermed ender perioden med 1-0 til hjemmelaget og totalt 1-1 sålangt. Skuddene 16-10 lar seg høre og på tross av at hjemmelaget skal starte sisteperioden i undertall var vi relativt optimistiske på tribunen.

Matt Ryan har satt fart og rykker fra motstanderen. Men pucken ville ikke i mål denne lørdagen.

Sisteperioden ble et sorgens kapittel. Oilers må ha levert årsverste og da de virkelig skulle føre kampen gikk de i SIL-fella gang på gang. Vi såg det allerede når Oilers fikk sitt tredje overtall. Det var mye som manglet på intensitet og spillelyst. Overtallet ebber ut i ingenting og SIL-spillerne har oppdaget at flere Oilersspillere er iferd med å gå sure. Hele førsterekka gikk i stå i sisteperioden og CDA var rimelig forbannet mesteparten av tiden. Vi som ser Oilers hver kamp vet jo at CDA sjelden får utvisninger mot seg uansett hvor mye motstanderen river og sliter i han. CDA skal ha for at han klarte å holde seg i skinnet.

En som hadde større problemer med dette var Martin Strandfeldt. Etter seks minutter av perioden får han nok en utvisning i serien "ta igjen på motstander". En klar interferense på Martin og to minutter. Diskusjonen vil gå om SIL skulle hatt en utvisning sekunder før.  I dette powerplayet gjør SIL noe såpass uvanlig for dem som å score mål. Pucken går fra mann til mann og plutselig står evigunge Pål Johnsen helt alene i slottet og scorer enkelt! 1-2. Ingen panikk å spore hos hjemmelaget. Det er fortsatt god tid å score både ett og to mål enda.
Men det blir ikke noe særlig spill. SIL spiller akkurat slik Oilers gjør når de leder. Lav risiko og tight forsvar. Strandfeldt er ikke ferdig og en unødvendig albue i ansiktet på en SIL-spiller gir nye tominutter i boksen. SILs overtall gir ingen uttelling selv om de er nære på flere ganger.

Oilers kom bakpå i det meste mot Storhamar denne gang. Her er det Lukas David som blir hengende etter Jimmy Andersson.

Resten av kampen beviser inntrykket vi har hatt en stund. Det er noe riv ruskende galt med Oilers nå om dagen. Spillerne virker å spille kamp kun fordi de må! Spillegleden er ikke tilstede og frustrasjonen kan ses på flere spillere. Drøye to minutter før slutt topper det seg. En helt ufarlig puck i Oilers sone ender like godt med at to SIL-spillere er alene med Henrik Holm. Fredrik Lystad-Jacobsen får all den tid han trenger for å punktere kampen, og 1-3 er et faktum. Før han får jublet særlig mye ligger han i bakken, krysstaklet av Henrik Solberg. Publikum har allerede gitt opp og gidder ikke engasjere seg. Det ender med Øksnes 1 x 2 og Solberg 2x2. Dermed undertall resten av kampen og det skulle det være noen som helst sjans på noe på tampen så slukkes det håpet elegant når Henrik Holm spiller pucken over vantet med neste minuttet igjen å spille. Perioden ebber ut med 0-2 til bortelaget og totalt 1-3. Det mest skremmende er skuddene som går i favør gjestene med 6-2.  Oilers hadde 2-to!!! skudd på Johansen i SIL-buret i siste periode.

Det kan virke som om trener Thoresen såg hvilken vei det bar. Ingen timeout ble benyttet og forsøk på å ta ut keeper ble heller ikke prøvd. Sisteperioden i dag må være noe nær årsverste for Oilers og gir virkelig grunn til fortvilelse.

Med dette spillet kan vi glemme seriemesterskap og Lørenskog er ikke så langt bak - til tross for dagens tap mot Sparta

Torsdagens kamp mot Stjernen var bra innledningsvis men var skremmende dårlig mot slutten, og kveldens kamp var ikke bedre. Vi får satse på at landslagspausen er det Oilers trenger for å finne tilbake til seg selv, og at det medfører at nykommerne finner sine plasser. .

KVELDENS ØYEBLIKK:

I mangel på noen sportslige høydepunkt må det bli når Traynor utligner og bamsene kastes fra tribunen.  Øyeblikket da alle kaster bamsene ut på isen var et klart høydepunkt og vil glede mange flere enn de 4370 som var tilstede i kveld.

Dagens stjerner:

###  PAUL TRAYNOR

Ikke det at debutanten spilte noen kjempekamp men han gjorde sine saker enkelt. På tross av at han ikke er ventet å bidra allverden fremover scorer han Oilers`eneste mål og spiller +1 i sin del av kampen.

## LUKAS DAVID

Lukas fikk som alle andre det ikke helt til å stemme i kveld, men viste mye vilje Har vist fremgang på nyåret og går forhåpentligvis en fin vår i møte

# PETTER RØSTE FOSSEN

Petter jobber og sliter om stillingen er 3-0 eller 0-3. Bidrar med assist i dag og er en av få som får for selve innsatsen.

 

 

Send tips om denne artikkelen!

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU