Sparta jobbet til seg to poeng

av Tobias Eiken 20.januar.2013
Det så så rosenrødt ut. Oilers havnet i undertall etter 21 sekunder, men tok ledelsen med en mann mindre på isen. Stemningen på tribunen var fantastisk og Oilers storspilte flere minutter etter scoringen, men så… Ja, hva skjedde egentlig?

I det nevnte undertallet snappet Snorre Hallem pucken i midtsonen og kom alene mot Sparta målet men fra en skrå vinkel, men som den ringreven han er venter han inn Spartabackene før han sender en backhandpasning bakover til Lukas David som har fulgt opp angrepet. Han er upresset i slottet og knaller pucken i mål forbi Bjurö.  Oilers begynner å ri bølgen som målet lager, men sakte men sikkert jobber gjestene seg inn i kampen og resten av perioden blir jevnspilt.

Lukas David ga hjemmelaget ledelsen i undertall tidlig i kampen.

Oilers klarer ikke å heve seg i andre periode og spesielt første halvdel er det lite som stemmer. Først når Anders Stene setter inn utligningen drøyt halvveis klarer hjemmelaget å heve seg og mot slutten av perioden skaper man et solid trykk mot gjestenes mål. Dette trykket fører og til at de blå fra Sarpsborg ved flere anledninger må ty til ulovlige midler for å holde i mot.  Men takket være solid forsvarspill, ikke minst av Bjurö mellom stengene, og et Oilerspowerplay som tydeligvis har hatt en vannlekkasje i kruttlageret så rir Sparta det av og går til pause med 1-1. Et rettferdig resultat så langt.

Harde tak mellom Oilers og Sparta i DNB Arena.

Oilers prøver tidlig å ta tak i i tredje periode, og en stund har man et visst grep om det, men igjen glipper det i avslutningene og Sparta's store arbeidsinnsats blir belønnet med ledermål med snaue 5 minutter igjen av kampen. Igjen er det Stene som er sistemann på pucken,  denne gang ved å styre inn et skudd fra Ødegaard. Dermed er det duket for et stormløp mot gjestenes mål og Sapringene forsvarer seg med alle lovlige og ett par ulovlige midler. Dessverre for de blå så blir de ulovlige oppdaget og Oilers får nesten 2 minutter i 5 mot 3. Da smeller det omsider. Kurt Davis banker pucken opp i krysset fra toppen av slottet og Oilers har over ett minutt igjen i overtall til å avgjøre kampen. Men uten å lykkes.

Sudden death perioden er helt og holdent Oilers. Dommerene har nå lagt fløytene i lommen og Sparta kan ta de aller fleste midler i bruk for å få straffekonkuranse. Det lykkes de med og det går et sukk av oppgitthet gjennom publikum. Straffer har sjeldent vært Oilers styrke. Så heller ikke i dag. Mike Ramsay gjør en speilvendt kopi av sitt straffe fra forrige møte. Speilvendt fordi Holm som står på straffene denne gang for Oilers er kjeivhendt. Men akkurat som mot Smith så gjør Ramsay ingen fiksfakserier. «Beine veien» fra midtsirkelen og «smakk» opp i krysset over snappen til Holm som knapt rekker å reagere. Malmström gjør en lekker finte som har Holm nesten utenfor målområdet når pucken settes midt i målet. For Oilers bommet Dan Kissel og Lukas David.

Kurt Davis ble kåret til hjemmelagets beste lørdag kveld.

Dagens Oilersspillere:

*** Kurt Davis - Utligner i sluttminuttene og er på isen på begge Oilers mål. 10 skudd på mål forteller om en som har vært innvolvert.

** Juha Kaunismäki - Spiller som vanlig med hjertet utpå drakten og rydder opp i egen sone.

* Lukas David - Scorer shorthanded og er med sin store fart både en trussel men og et stort uromoment for motstanderenes powerplay.

Tekst: Tobias Eiken
Bilder: Oddmund Sola

Du kan se alle høydepunkter fra kampen på OilersTV.

Send tips om denne artikkelen!

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU