Grei skuring

av Kjetil Garvik 13.januar.2013
Hjemmelaget hadde få problemer med å slå jumbo Tønsberg i kveldens kamp. Tross mange forfall hos hjemmelaget ble det en enkel kamp og vikarene gjorde en grei innsats. Hjemmelaget vinner til slutt 8-1.

Fra første dropp var det tydelig hvem som bestemte. Oilers tok umiddelbart føringen og ganske raskt fikk vi se at så lenge hjemmelaget klarer å holde viljen oppe ville dette bli enkelt. Tønsberg hadde lite å komme med, selv om Henrik Holm måtte gjøre noen redninger i åpningsperioden. Allerede før tre minutter var passert ledet hjemmelaget. Ikke overraskende det, men desto mer overraskende at det var Stian Høygård som faktisk scoret etter en sjelden teknisk finesse.

Perioden ebber ut med 1-0 til hjemmelaget. Bortelaget fikk et overtall når Snorre Hallem fikk en tominutter men var ikke særlig farligere da enn når lagene hadde like mange spillere på isen.
Andre periode ble mer fartsfyllt sett med hjemmelagets øyner. Etter tre minutter blir Kissel tatt stygt ved Tønsbergs boks uten at dommerne ser noe, Kissel oppsøker synderen og innbyr til et oppgjør, men det ender selvsagt med at kun Kissel må ut for roughing. Heller ikke dette undertallet byr på større problemer for hjemmelaget.

Når vi nærmer oss halvveis i perioden skjer tingene fort. Endelig får Oilers muligheten til å spille overtall. Dette utnyttes til de grader. Etter å ha "bodd" i Tønsbergs sone i nesten to minutter får Sveum pucken nesten i samme posisjon som han scoret mot Lørenskog på torsdag, og vips så er det 2-0. Bortelaget hadde da allerede en avventende utvisning når Kissel rutinert hadde latt seg provosere nok til at Næsgård hos Tønsberg tar igjen når dommer Berg har øynene på ham. Dermed nytt overtall og det går kun 18 sekunder før hjemmelaget kvitterer. Denne gang er det Kissel som nydelig styrer inn et legg fra Lukas David og det står 3-0!
Og hjemmelaget bare fortsetter. Drøye minuttet senere er det Strandfeldt som får sette et av sine lettere mål, selv om det er en backhand så er målet tomt og hjemmelaget leder 4-0, og kamper er avgjort.
Litt over minuttet før neste pause får Kissel æren av å sette inn 5-0 når han får god tid i slottet og fyrer i vei et skudd keeper ikke har mulighet på.

Tredje periode begynner med at Hjelm får pucken der det gjør vondest i første bytt. Deretter går det ikke lang tid før første målet sitter. Lukas David røver pucken fra en Tønsberg-forsvarer før han elegant setter den mellom bena på Tønsbergs keeper, og 6-0! Noen minutter senere er det en overivrig Tønsbergspiller som tar vekk Åsland etter en blokkering, og han holder han like godt så lenge at han pådrar seg en tominutter. Heller urutinert!
Hjemmelaget presser nå på, og spørsmålet er nå om CDA skal klare å fortsette sin lange rekke med poeng... Hjemmelaget får flere skudd på keeper, men det blir ikke flere mål i dette overtallet.

Etter ca åtte minutter er Hjelm igjen uheldig. Denne gang får han pucken i ansiktet. Men Hjelm er en hardhaus og er snart tilbake på isen igjen 
Bortelaget er litt mer med nå, og Eriksson får stå helt alene men setter pucken langt over. Midtveis i perioden får hjemmelaget igjen overtall når Nygård pådrar seg en tripping.  Denne gangen går det ikke mange sekundene før pucken sitter i mål. Kunes finner Lorentzen som finner en (alltid) fremadstormende Kurt Davis som setter pucken i mål 

Ikke lenge etter får bortelaget sjansen i overtall når Hjelm er igang igjen. Denne gang med en tominutter som virker grei. Foruten CDAs poengjakt ble det nå spørsmålet om Henrik Holm skulle klare sin andre shoot-out på rad i DnB Arena. Det skulle han ikke klare. Nylig utviste Nygård får stå alene foran Holm å lure pucken inn og stillingen var 7-1. Med fem minutter igjen får Stian Høygård 2+2 og Tønsbergs Liljedal 2min for slashing. Høygård slo først og så slo de hver sin gang etterpå så da fikk de vel riktig.

Dette fikk ikke store følger for hjemmelaget. Strandfeldt vinner pucken herlig i hjemmelagets sone og Kurt Davis får pucken, spiller den frem til Loikas som venter til Davis er med igjen, og Davis venter ut sin mann før han setter pucken høyt opp i mål, og 8-1 - i undertall!Med fire minutter igjen å spille oppstår det en merkelig situasjon. Tønsbergs målscorer hindrer Hallem å bytte like ved boksen. For dette får han foruten to minutter for roughing også en 4-5 knallharde "på trynet" av Kaunismäki. Rutinerte Kaunis er "borte" når dommerne oppsøker åstedet og slipper straff mens Oilers får nytt overtall. Dette overtallet fører ikke til noe, og stemningen er litt amper nå, selv om det er langt igjen til temperaturen vi hadde forrige gang Tønsberg gjestet DnB Arena. De siste minuttene er det Hawaii og begge lag kunne sånn sett scoret. CDA er nære på men ikveld ender hans antall kamper på rad med poeng i. Det skal nok gå lenge før noen slår denne rekorden.

Bortelagets Jarvi Ring Ross kåres til sitt lags beste spiller, mens Kurt Davis får prisen hos hjemmelaget.

Totalt sett en grei gjennomkjøring for hjemmelaget som tar ut akkurat litt mer enn de trenger, slik at det til slutt blir en overlegen seier. Og som sist Tønsberg var her, så er det merkelig at dette laget har slått VIF flere ganger denne sesongen. Foruten veteranen Hans Petter Berg var det et nytt bekjentskap på dommerfronten i dag da Aina Høve også var hoveddommer. Vi la ikke særlig merke til henne og det får være et godt tegn. Utvisningen hun tok på Joakim Hjelm var korrekt.

Kveldens stjerner:

### KURT DAVIS

Med to mål og to assist er han en viktig bidragsyter i dag. Han holder ennå for lenge på pucken i noen situasjoner men 4 poeng på en back er bra!

## LUKAS DAVID

Med mål og to assist viser også Lukas igjen. Frekk som få når han stjeler pucken og scorer, og arbeider godt over hele banen.

 # DAN KISSEL

To nye mål på Kissel som var spillesugen og hissig i dag. Spiller på små marginer men det er lekkert når han lykkes og har tatt mange poeng i det siste.

 

Tekst: Anders Vegstein

Foto: Oddmund Sola

 

Send tips om denne artikkelen!

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU