Fjerde hat-trick på rad i DnB Arena

av Kjetil Garvik 05.januar.2013
Under jubelsesongen i fjor fokuserte Oilers på de spillerne som var på isen, ikke på de skadde. Kunne de klare det samme nå når flere sentrale skikkelser var satt ut av spill ? Svaret er et klart JA. Dagens motstander var flere hakk bedre enn torsdagens Storhamarlag, men dog ikke bedre enn hjemmelaget tillot. Igjen ble det en tremålsscorer på hjemmelaget, i dag den ikke ukjente Martin Strandfeldt!

Oilers har for vane å la motstanderen styre alt det første minuttet, også i dag. Men etterhvert overtok hjemmelaget mer og mer. Det var likevel bortelaget som fikk det første overtallsspillet når Kissel får en tominutter for interference. Oilers`boxplay leverer fortsatt varene og keeper Henrik Holm blir ikke satt på de største prøvene. Etter dette overtar hjemmelaget fullstendig og kjører fullstendig over sin motstander, deriblant også i to overtallsspill. Men pucken vil ikke inn. Som så mange ganger før spiller Ryan Nie bra i Stavanger og Oilersspillerne gjør det lett for han med å bare skyte lave skudd. Eneste som setter pucken høyt opp er Dan Kissel, men han setter den til gjengjeld høyt over når han får sin sjanse i åpningsperioden. Med 22-6 i skudd ser vi hvor spillet har vært i første periode.

Midtperioden starter med at Iver Håland hos bortelaget pådrar seg en tominutter sekunder ut i perioden og Oilers får nytt power-play. Ryan Nie er fremdeles på plass og hindrer scoring, men når bortelagets Eidsæther drøye midtveis ut i Hålands utvisning får en tominutter MÅ hjemmelaget kvittere.  Men bortelagets spillere ofrer seg helt foran Ryan Nie og Oilers klarer ikke å score, selv om sjansene er store.

Ryan Nie sto en solid kamp bakerst for Lillehammer. Her stopper han et av Eric Nystroms mange scoringsforsøk.

Selv om hjemmelaget dominerer er ikke Lillehammer ufarlige når de kontrer. De har så langt i kampen hatt flere overganger der det har vært farlig foran Holm i Oilers-buret og når Brandasu ryker ut på en interference er det klart for nytt overtall. Lillehammers overtallsspill varierer fra det elendigste til det heller bedre men heller ikke de makter å score.

26.49 ut i kampen får bortelagets Sjødin en tominutter for tripping og hjemmelaget får på ny sjansen i overtall. Og endelig sitter den! Etter vedvarende press i Lillehammers sone får Tim Kunes pucken i sin vante posisjon Han lader for skudd men istedenfor å legge pucken inn i møljen av spillere foran mål passer han uventet på skrå tilbake til Strandfeldt som er klar og som skyter pucken nærmest i åpent mål, og 1-0! Lars Peder Nagel får også assist på scoringen og hjemmelaget er i føringen.

Perioden fortsetter i samme spor, hjemmelaget har spillet, men bortelaget er farlige på kontringer. Drøye tolv minutter ut i perioden får Lorentzen en tominutter og bortelaget skal spille overtall. Dette overtallet fungerer ikke helt optimalt og en jagende Nagel er plutselig alene gjennom. I skuddøyeblikket, når han har fintet ut Ryan Nie og skal sette pucken i mål, hektes han av Montgomery og dommer Luthcke viser tegnet for straffeslag! Stor stemning i hallen når Nagel tar sats. Det hele ender vel egentlig med ingenting. Det virker ikke som om Nagel har den store troen der han finter og finter foran Ryan Nie og det ender da heller ikke med annet enn knall og fall. Ikke lenge etterpå får Oilers igjen sjansen i overtall men det er noe som ikke er helt som det skal og vi får ikke flere mål. Istedenfor er det Clive Kinley som opprettholder sine vaner og pådrar seg like godt to tominuttere i periodens siste fem minutter. Undertallsspillet fungerer fortsatt, men nå må også Henrik Holm stå frem med noen matchvinnerredninger. Flere ganger "ser" vi pucken i mål men Henrik er overalt og det blir ingen mål til bortelaget. Perioden ebber ut med Strandfeldts ene mål og 20-7 i skudd forteller om en periode ikke ulik den første.

Det er kun i DNB Arena vi har JohnTime!

Siste periode starter med høyt tempo. Ofte leder Oilers med noen mål og kan tillate seg å sikre litt - dog med høyt press. Men nå er det kun 1-0 og Oilers må kjøre på. Og de får betalt allerede etter drøye to minutter når Strandfeldt scorer sitt og lagets andre mål for dagen. Et typisk Strandfeldtmål der pucken spretter forbi Ryan Nie fra kloss hold. Assist til en friskmeldt Loikas og en glad CDA som dermed forlenger rekken med "poeng i kamper på rad" til 26.

Hjemmelaget leder 2-0 men det er fortsatt lenge igjen. Lillehammer gir det de har og Stian Høygård gjør det samme etter 43.50. Det ender med en tominutter for charging. Bortelaget etablerer høyt press men nok en gang jobber Oilers særdeles godt i egen sone, og bakerst har Henrik Holm stengt.  Resten av perioden er igrunnen litt omvendt av de to foregående periodene. Gjestene presser høyt men møter en vegg i Oilers defensive spillere. Og selv om Henrik Holm må stå frem med nok noen praktredninger så virker det som om hjemmelaget spiller kontrollert. Spillerne står opp for hverandre og gjør manns jobb

Også Oilers får et overtall i siste periode når Villiam Strøm får en to minutter for interference. Tross spill i bortelagets sone, så blir det ikke uttelling. Uttelling blir det likevel like etter at bortelaget er fulltallige. Igjen er det Strandfeldt som scorer, og igjen på pass fra Loikas og CDA. Endelig ser det ut som Strandfeldt har begynt å score mål å ikke bare krydre poengstatistikken med mange pasninger.

Hat-trick for Oilers i fjerde hjemmekamp på rad er et faktum. Martin Strandfeldt feirer prestasjonen.

Kampen ebber ut med 3-0 til hjemmelaget og en ny sterk hjemmeseier er i boks.

Interessant er det og å merke seg at Oilers dermed har spillere med hat-trick i fire hjemmekamper på rad. (Nystrom mot VIF, Kissel mot Stjernen, CDA mot SIL og Strandfeldt i dag) Faktisk må vi tilbake til 13-1-seieren mot Rosenborg 9.desember for å finne siste kamp uten hat-trick!

På bortelaget var det god innsats, men evnene strakk rett og slett ikke til. Lillehammer har kanskje ikke de enerne de har hatt tidligere men innsatsen var det ingenting å si på, og bakerst står Ryan Nie aldri dårlig. Han ble også kåret til dagens Lillehammerspiller.

Hjemmelagets bestemannspremie gikk til Martin Strandfeldt for sine tre mål. Rekka med Strandfeldt, CDA og Loikas var igjen den toneangivende og bidro med mye bra spill.

Dommerne i dagens kamp (Luthcke og Richardson) gjorde lite av seg noe som får være et godt tegn. To disiplinerte lag gjorde jobben lett for dommerne.

Her er det stengt! Meget god kamp av Henrik Holm bakerst hos hjemmelaget.

Dagens stjerner:

### HENRIK HOLM

Henrik har ikke allverden å gjøre i starten men etterhvert får han virkelig vist seg fram. Noen skikkelige matchvinnerredninger på viktige tidspunkt viser at Oilers har to gode keepere. Henriks gest til publikum etter kampen var da også å slenge målburet framover: Her er det stengt!

## MARTIN STRANDFELDT

Endelig en typisk Strandfeldt-kamp. Martin dukker opp både her og der og når kampen er slutt har han scort 3 mål. 3 mål på 7 skudd er bra og viktig for Oilers at Martin viser at han fortsatt har målteft.

 # TIM KUNES

 Kunes får stjernen på vegne av backene i dag som gjør en god kamp. Kunes er stor i egen sone og styrer i tillegg overtallene. Han assist til 1-0 er genial.

 Kampens høydepunkter og intervjuer fra Bankplassen ser du på OilersTV.

Tekst: Anders Vegstein

Foto: Oddmund Sola
.

Send tips om denne artikkelen!

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU