Lagseier etter en god dag på jobb

av Kjetil Garvik 04.januar.2013
Oilers vant komfertabelt 6-2 i kveldens kamp mot Storhamar. Et svekket bortelag hadde ingenting å stille opp mot Oilers og hjemmelaget gjorde etterhvert som de ville.

Foran kveldens kamp var det klart at det måtte bli rokkeringer på rekkene all den tid Juha Pekka Loikas var ute med sykdom. For Strandfeldt og CDA var det sånn sett ingen ulempe at det var Tore Vikingstad de fikk mellom seg og rekken produserte bra med poeng. Allerede før to minutter var passert var hjemmelaget i tet. Mathias Trettenes som i dag var plassert sammen med Eric Nystrom og Dan Kissel får pucken i midtsonen og skyter fart mot Hestmann i SIL-buret. Avslutningen er så som så men pucken går inn, trolig via en SIL-back, og 1-0.

Mathias Trettenes setter inn kveldens første mål for Oilers.

Oilers kjører på men når Kaunismäki pådrar seg en, etter hans mening, billig tominutter blir det undertall. SIL er ikke allverden i overtall men har et visst press og mer press blir det når Peter Lorentzen setter pucken over vantet fra egen sone i et forsøk på å klarere. Dermed 3 mot 5. SIL presser men viser samtidig hvorfor de ligger der de ligger på tabellen. Det blir ikke uttelling før Oilers har fått en mann tilbake på isen. Skadsdammen i posisjon bak mål spiller ut til Jimmy Andersson som setter skuddet akkurat der hvor Ruben Smith skal stenge på nærmeste og utligningen er et faktum. Det går ikke lenge før Oilers igjen er i ledelsen. Etter kraftig press foran Hestmann er det Vikingstad som ferdigscorer en pasning til CDA, og CDA kan allerede etter syv minutter av kampen slippe å tenke rekorder og Oilers leder 2-1!

Resten av perioden er litt rotete for hjemmelaget. SIL er flinke til å ødelegge og klarer å stå mye høyere i dagens kamp enn hva tilfelle var sist gang de gjestet Stavanger. Men Oilers kjører på og SIL må ta to utvisninger før første pause. Den siste til Løkken Østli er sekundet fra å være unnagjort når Oilers scorer det viktige 3-1 målet med drøye halvminuttet igjen å spille. Lorentzen finner David i fint driv i slottet og pasningen hans ekspederes vakkert i mål av David og Oilers leder 3-1 til pause, til tross for 10-11 i skudd.

Midtperioden er kveldens beste for hjemmelaget. Etterhvert danser de over motstanderne og det er tilløp til taktfast trampeklapp flere ganger. Oilers øker ledelsen til 4-1 når Nystrom sender en puck mot mål etter drøye syv minutter av perioden. Det kan se ut som om pucken er innom Kissel på veg inn, uansett er det 4-1 til hjemmelaget og stor jubel blant hjemmefansen.

Etter hat-trick fra henholdsvis Eric Nystrom og Dan Kissel i de siste to hjemmekampene, var det CDA sin tur mot Storhamar. Hat-trick Arena?

Få sekunder senere kommer kveldens fineste mål. Vikingstad og Strandfeldt spiller i midtsonen før sistnevnte legger igjen til CDA. Han drar seg inn i sonen til SIL og med en finte er han plutselig alene med Hestmann som lar pucken gå inn på sin høyreside og 5-1. Trener Smithurst mener tydeligvis at keeper Hestmann ikke bidrar nok for nå er det klart for keeperbytte og inn kommer ex-Oilers Tommy Johansen. Johansen starter med noen fine redninger og redder helt klart bortelaget fra et større tap for hjemmelaget fortsetter å kjøre på.

Drøye 15 minutter ut i perioden skjer det som alle som var tilstede i DnB Arena vil huske.  SILs Børjesson er på en sjelden visitt i Oilers sone og han fyrer av et knallskudd som går i tverrleggeren. Eller gjør den det ? Sil-spillerne jubler for scoring, Ruben Smith ser oppgitt ut, men dommerne sier ingenting. Dommer Hegle viser tegnet for "IKKE SCORING" og spillet går videre. SIL-benken er i harnisk mens publikum jubler. Spiller går videre og det hele ender med at Lundin på SIL pådrar seg en tominutter. Da begynner diskusjonen. Flere SIL-spillerer er rett på dommerne når det blir avblåst og mener pucken klart var inne. På reprisen kan det virke som om pucken er helt opp i nettaket og følger buen her og går rett ut igjen. Ryktene sier at Oilers-spiller Nagel bekrefter at pucken har vært inne, og at dommerne på grunnlag av dette dømmer mål. Om dette stemmer må det kunne kalles fair-play på høyt nivå.

For publikum ser det ut som Pål Johnsen er mannen som "overtaler" dommerne til å dømme mål etter en av sine mange diskusjoner. Vi får vel etterhvert høre hva som egentlig skjedde. Publikum raser uansett over måten målet blir dømt, og SILs utvisning blir annulert. De resterende fem minuttene av perioden spiller Oilers ikke mer hockey. Det som før denne hendelsen gikk så enkelt som bare det er nå blitt vanskelig. Enkle pasninger blir rotet vekk og SIL kunne med litt mer dyktighet redusert ytterligere, men perioden ebber ut med en Hillestad-utvisning noen sekunder før pause.. 15-11 i skudd lyver nok litt med tanke på hvor overlegne Oilers var de første 15 minuttene av perioden. Kaptein Kaunismäki måtte ut med noe som så ut som en stygg kneskade etter å ha taklet en motstander hardt opp mot vantet. Etter denne perioden så vi heller ikke mer til Vikingstad på banen.

Kontroll

Tredje periode åpner da med et Oilers-powerplay, og hvem andre enn CDA er det som punkterer enhver spenning i kampen? 6-2 etter pass fra Strandfeldt og Kunes. Perioden er en grei skuring for Oilers som vinner skuddene med 15-4. Perioden blir litt rotete da det blir rokkert mye på rekkene. Lagene får hver sin utvisning. Røste Fossen får to minutter for en albuetakling hvertfall SIL-benken mente kunne gitt mer. Ørjan Mikkelsen på bortelaget røk ut med en tripping tidlig i perioden. Snorre Hallem ble utsatt for et farlig overfall uten at det ble noen utvisning, og kveldens klareste tripping ble CDA utsatt for, men vi vet jo at det ikke dømmes utvisning på CDA, så det er lite å si på at spillet bare fortsatte. CDA derimot hadde klare meninger om dømmingen og hans rop kunne høres over hele hallen like etterpå.

Kampen ebber ut med en klar 6-2 til hjemmelaget og det etter å ikke ha tatt ut mer en nødvendig i sisteperiode.
På bortelaget merkes det at skadelisten er lang, og at Larivee måtte gi seg foran siste periode gjorde ikke sakene bedre. Børjesson ble kåret til dagens SIL-spiller noe som må være på bakgrunn av hans flotte (?) mål.

På hjemmelaget ble CDA kåret til dagens mann, naturlig nok etter hat-trick og bra kjemping. Også Eric Nystrom viste prov på finesser men glitret ikke like mye i dag som tidligere i det som KAN ha vært hans siste kamp for Oilers. Bak CDA var det mer åpent. Vi kan vel kalle det en lagseier der alle jobbet for hverandre. En spiller som Trettenes viser mye bra med gode medspillere men viser også at han mangler kamptrening.

 

Dagens stjerner:

### CHRISTIAN DAHL ANDERSEN

Fortsetter å produsere. 25 kamper på rad og scorer flotte mål. Seiler på en medgangsbølge og fintene som bare tidvis satt før, sitter nå nesten hver gang.

##  SNORRE HALLEM

Snorre våkner når vi runder nyttår og det nærmer seg sluttspill. Jobbet godt overalt i dag og gjør mye grovarbeid som ikke alltid synes så godt.

# MATHIAS TRETTENES

Med mål+assist viser Mathias igjen. Har mye å gå på men begynner å spille på seg selvtillit og tørr å prøve på de tingene han huskes for i fjor. Mathias er på gang.

 

Du kan se høydepunkter og alle intervjuer fra kampen på OilersTV.

 

Tekst: Anders Vegstein

Foto: Oddmund Sola

Send tips om denne artikkelen!

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU