Oilers med knepen 7-1 seier…

av Tobias Eiken 30.desember.2012
Knepen fordi det var en skikkelig ketchupeffekt de siste 8 minuttene som ga det som ser ut som overkjøringsresultat. På stillingen 2-1 med åtte minutter igjen satte Dan Kissel tidenes raskeste Oilers hat-trick og avgjorde kampen.

Første periode ble som resten av kampen Oilers kamp mot et gjerrig Stjernenforsvar og som vanlig en sisteskanse i Pål Grotnes som har frustrert Oilers utallige ganger før. Men en gang er han sjanseløs og det er når Vikingstad spiller en glimrende pasning gjennom målgården hans og Lukas David på bakre stolpe har rett fatning og hele målet å sikte på. Da smeller det og Oilers tar ledelsen 1-0. Stjernen skaper ikke mye, men når de gjør det er Henrik Holm med på notene.

Slik det ut lenge. Stjernen forsvarte seg godt. Med alle midler. Sjelden en 7-1 kamp er jevn til de siste minuttene...

Andre periode blir mer av det samme, muligens noe jevnere, og Stjernen kommer a jour. En glimrende styring fra Hesbråthen som Holm ikke har nubbesjans på. Dette har alle tegn til å bli en frustrerende aften for Oilersfans, men midt i frustrasjonen over misbrukte powerplay så kommer til slutt målet når alle minst venter det. I undertall snapper Nystrom pucken i egen sone og kommer to mot en sammen med Loikas. En perfekt tversover og et knallhardt direkteskudd  fra finnen og Oilers er tilbake i ledelsen igjen.

Dan the hat-trick man! Dan Kissel ble søndagens store spiller med tre scoringer på snaut fem minutter i tredje periode.

Og som sagt før, de første tolv minuttene av tredje periode fortsetter i samme spor. Oilers dominerer, mens Grotnes frustrerer. Men så løsner det så det holder. Kissel setter tre kjappe mål på rappen og dreper kampen. Den eneste spenningen igjen er om CDA skal holde poengstreaken sin i live og med 49 sekunder igjen styrer han pucken videre til Strandfeldt som scorer og kvelden er fullbrakt for Oilersfansens del. Lukas David setter prikken over i'en med 7-1 sekunder før full tid. Kanskje et vel flatterende resultat all den tid det tok så lang tid å få målene, men skuddstatsen, 62-22, forteller jo om en solid dominans fra hjemmelaget.

Oilers tre stjerner:

*** Dan Kissel -  Viser hvilken måltyv han kan være. Tre skikkelige goalgetter avslutninger.

** Eric Nystrom - Bruker litt tid på sette sitt preg på kampen, og selv om den legendariske hjemmedebuten alltid kommer til å henge over ham så er 4 assists i andre hjemmekamp mer enn godkjent.

* Henrik Holm - Fortjener honnør for å være skarp selv om han står lange perioder kald.

Høydepunkter fra kampen samt intervjuer fra Bankplassen kommer på OilersTV ut over kvelden.

Tekst: Tobias Eiken
Bilder: Oddmund Sola

Stor stas i første pause!

Aleksander Kristoff og Sarah Louise Rung fikk utdelt henholdsvis Aftenbladsportens bragdpris og Aftenbladstuetten for 2012 under kampen mot Stjernen.

Send tips om denne artikkelen!

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU