God jul fra Eric til Oilersfamilien

av Kjetil Garvik 20.desember.2012
Eric Nystrøm er navnet. Og han kommer fra en annen hockeyverden enn den vi lever i. Sammen med rekkekompis Vikingstad viste han virkelig hvor målet står og bidro med hele 7 poeng i den sterke 9-3 seieren over VIF.

Siste kamp før jul og alt var lagt til rette for at det skulle bli en fest. Når slike forutsetninger er lagt ender det ofte med nedtur og tap. Om noen tenkte det i dag vites ikke, men starten på kampen var hvertfall en nedtur. Nok en gang var ikke Oilers "til stede" når kampen startet og Morten Ask kunne fra slottet gi bortelaget ledelsen før minuttet var spilt.

Etter ledermålet kom Oilers raskt inn i kampen men de helt store sjansene uteble, og VIF var vel så farlige på sine overganger. Når Kinley fikk en tominutter for høy kølle våknet hjemmelaget. Undertallsspillet var av prima klasse og VIF, som ikke har hatt noe særlig til powerplay i hele år produserte ingenting. Typisk for hvordan dagen skulle bli klarte Tyler Donati å snakke på seg en 10minutter da han var uenig i en offsideavblåsning halvveis ut i overtallet.
Oilers var ikke før blitt fulltallige før utligningen kom. Nystrøm tar pucken med seg i midtsonen, finner Kissel på veg inn i sonen. Kissel får pucken med seg og på sin sedvanlige måte setter han den høyt i mål, og 1-1.

Fra da av såg Oilers seg ikke tilbake. VIF-spillerne hadde mer enn nok med å holde følge, og nykommer R.J.Anderson presenterte seg med å krysstakle Nagel tre ganger på 10 sekunder. Selv om de to første var like var det bare den første som gav en avventende utvisning.
Perioden ebber ut med 14-7 i skudd til hjemmelaget og en ubetinget optimisme foran midtperioden.

Spørs om ikke dette bildet vil sitte i en stund for Vålerengas spillere. Eric and Tore The Vikings gjorde akkurat som de ville med mostanderen torsdag kveld.

Og FOR en periode det skulle bli. Oilers lekte seg med motstanderen og vi fikk se hockey vi sjelden har sett av Oilers-spillere. At det gikk hele fem minutter før ledermålet kom skyldes at Oilers fortsatt pådrar seg mange unødvendige utvisninger. Kinley først, og deretter Vikingstad. Oilers hadde vel så store sjanser i disse undertallene som VIF hadde. Det sier litt om forskjellen på lagene i denne perioden.

Med fullt lag kom også målene. Først viser Tore Vikingstad at han har hockey i hodet sitt når han rutinert runder en ventende VIF-back og setter pucken fint i mål forbi Søberg, og 2-1. Tore kan umulig ha mye vondt i handa si lenger!

Deretter får Oilers sitt eneste overtall i perioden når F.Csisar har kølla i langt opp i ansiktet på Kunes. Nystrøm har allerede bidratt med en assist og nå kommer den neste. Med en perfekt pasning mellom to VIF-backer treffer han CDA som er litt heldig i sitt mottak slik at han enkelt kan sende pucken til Loikas som scorer. 3-1!

Deretter følger noen minutter med magi. Nystrom scorer mål fire og fem på utsøkt vis. På det fjerde målet valser han forbi det som er av motstandere og setter pucken opp akkurat der det er ledig. Det ser så lekende lett ut.

Det neste målet ser like enkelt ut. Han får pucken på droppunktet, avanserer noen meter mot keeper og setter pucken helt i motsatt kryss. Skuddet er knallhardt og Søberg er aldri i nærheten av å løfte armen. 5-1 og da er det nok for talentet Søberg i VIF-buret. Uten særlig mye hjelp foran seg har han ingen sjangs til å stoppe Nystrøm og han bytter med annenkeeper Magnussen. Med ny keeper ble det noen redninger men også Magnussen må kapitulere før perioden er over. Med sekundet igjen å spille finner parhestene CDA og Strandfeldt hverandre og sistnevnte kan score til 6-1.  13-5 i skudd og total overlegenhet. VIF-trener Shampoo ble stillere og stillere etterhvert som Nystrøm herjet på, og mer skulle det bli.

Ett fattig sekund igjen av midtperioden. Akkurat nok til å score et mål. Målscorer Martin Strandfeldt jubler sammen med pasningslegger CDA. Hørt den før?

Allerede før to minutter var passert hadde Nystrøm igjen vært på farten. Denne gang med en knallhardt håndleddskudd i nærmeste kryss. Ikke god plass, men mer enn nok til at pucken går inn. Like etter var Kurt Davis frampå og sendte i vei et skudd mot samme sted. Ikke noe stygt å si om Davis sitt skudd, men det var sakte kino sammenlignet med Nystrøm sitt.

På pasning fra Boxill scorer like godt Nystrøm enda et mål og stillingen er smått utrolige 8-1 før perioden er halvspilt. Tankene gikk tilbake til Vikingtiden når hjemmelaget som regel alltid var underdogs og de plutselig slo til med 10-2 over VIF. Prestasjonen var nok større den gang, men likevel, det er herlig å se VIF-spillerne som hjelpeløse individer på isen som ikke aner hvor de skal gjøre av seg. The Donatis var ferdigspilte midtveis i kampen og bidro ingenting.
Også i denne perioden fikk VIF flere powerplay enn hjemmelaget. Martin Strandfeldt som hadde vært småhissig hele kvelden fikk endelig sin utvisning men den var av den profesjonelle sorten da han hektet en VIF-spiller i klar scoringsposisjon. Deretter var også Kinley ute for tredje gang, denne gang for en slashing. Like før Kinley røk ut scoret Mathias Trettenes Oilers siste mål for kvelden, assistert av Kunes og Åsland. Med 9-1 begynte folk å rope på tosifret men Oilers hadde gjort sitt for kvelden og like godt VIF slippe til med to mål på tampen.

Det første av disse kom i powerplay og utløste spontan applaus av hjemmepublikummet noe som neppe fikk stemningen nevneverdig opp hos bortelaget. Minuttet senere reduserte de igjen, og vinnerskallen Petter Thoresen var mildt sagt ikke fornøyd. Spillerne skjerpet seg også de siste minuttene, slik at de unngikk flere baklengs. Med litt hell kunne det også blitt tosifret men Magnussen i VIF-buret holdt unna.

Totalt sett endte det altså 9-3 og 36-21 i skudd. I motsetning til mot Sparta så satte Oilers sjansene sine i dag. Rekka med Nystrøm, Vikingstad og Kissel var akkurat så suverene som vi kunne håpet på, og gjør at Oilers plutselig har to livsfarlige rekker. Når også de to andre rekkene legger til dagen en skikkelig sliteinnsats ble det etterhvert en behagelig kveld for de 4320 tilskuerne på tribunen.
 
På bortelaget fikk Morten Ask bestemannspremien noe som er greit i form av sine 3 poeng. De såkalte stjernen sviktet radikalt og hadde tydelig "av-knappen" på i dag. Da er ikke VIF særlig vanskelige.

På hjemmelaget var det mye å glede seg over. Eric Nystrøm er en kapasitet så stor at NHL-sesongen aldri må komme i gang. I tillegg til å være en dyktig poengspiller virker han sympatisk og ydmyk, tross sin overlegenhet. Med 7 poeng i dag er vel det en rekord det kan gå lenge før noen slår. (3+4). CDA fortsetter sin rekke med poeng og hadde også to poeng i dag.

At Tore Vikingstad har vært skadet i 58 uker kan heller ingen se. Han spiller pucken AKKURAT i rette øyeblikk og har et overblikk selv ikke vi på tribunen kan matche.

Hele laget spilte bra. Det virket ikke som om 0-1 imot før minuttet var gått gjorde noe som helst. Det var bare å male på.......
Oilers kan nå ta en velfortjent juleferie på tabelltoppen. Med dette spillet har vi mange gledestunder på gang etter jul, og neste kamp kan nesten ikke komme fort nok.

###  ERIC NYSTROM

Tidenes enkleste trestjerner. Ikke bare bidrar han med 7 poeng, men FOR NOEN MÅL! Med et fantastisk håndledd plasserer pucken akkurat der den skal og som nevnt er det bare å håpe at NHL-sesongen aldri starter.

## TORE VIKINGSTAD

Scorer sitt første mål for sesongen og har også to assist. Stort overblikk og virker helt rolig mens andre spiller surrer rundt han. Den rutinen Oilers trenger i hete kamper.

# DAN KISSEL

Kissel får mye "gratis" av å spille med så gode medspillere som de to nevnt ovenfor, men han bidrar med mål og to assist i dag og spiller en god kamp. +4 i protokollen er bra.

 

Tekst: Anders Vegstein

Foto: Oddmund Sola

Du kan forøvrig se highlights fra kampen og intervju med Petter fra Bankplassen på OilersTV.

 

Send tips om denne artikkelen!

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU