Forsinket seier til Oilers i Tønsberg

av Kjetil Garvik 09.desember.2012
Oilers slo torsdag kveld Tønsberg Vikings i Tønsberg. Etter tre perioder sto det 1-4 på måltavla. Oilers' mål ble scoret av CDA, Dan Kissel, Martin Strandfeldt og Juha-Pekka Loikas.

På grunn av reiseforsinkelser var ble kampen i Tønsberg Ishall utsatt tre kvarter. Om forsinkelsen også smittet over på oilersspillernes evne til å få pucken i mål skal være usagt, men det drøyde over en periode før gutta fikk hull på byllen. Det manglet nemlig ikke på muligheter. Oilers dominerte strengt tatt torsdagens kamp i 55 av 60 minutter, men slet med å omsette overtaket i tellende resultater.

Åpningsperioden bød vel ikke på direkte stor hockey og var jevn i banespill og skudd. Men det var bortelaget som hadde de fleste og klareste sjansene. Midtperioden var Oilers' helt og holdent. Hjemmelaget skapte ingen ting, og det var ikke mer enn rett og rimelig da CDA fikk inn den første pucken midtveis i perioden. Scoringen kom i overtall. Lukas David fant ligaens poengkonge foran mål med et flott tversoverpass, og Oilers tok dermed en meget fortjent ledelse i kampen. Ledelsen ble doblet sju minutter senere, da Petter Røste Fossen lyktes fra kloss hold foran Rasmus Stenebråten i hjemmelagets mål.

CDA skapte trøbbel for Vikings' keeper Rasmus Stenebråten også denne gang. Her fra et tidligere møte mellom lagene (foto: Oddmund Sola)

Tredjeperioden fortsatte langt på vei i samme dur, men i hoceky er ikke tomåls ledelse noe å være trygg på. Heller ikke i Tønsberg Ishall denne torsdagen. Hjemmelaget fikk midtveis to tette muligheter i powerplay, og klare i det andre å sette tilstrekkelig press på gjestene til at reduseringen kom, for øvrig etter et flott langskudd av lagets kaptein Henric Nordin.

Dermed øynet de snaut 300 fremmøtte selvsagt håp om utligning og Tønsbergpoeng, men så var det denne førsterekken til Oilers da. I stedet for å slippe vertene inn i kampen benyttet Martin Strandfeldt og Juha Pekka Loikas isen som bød seg bak et høyt pressende hjemmelag til å kontre inn hvert sitt mål. Med det sikret de tre måls seier til Oilers. Ikke et mål for mye ut fra fra spill og sjanser.

Du kan lese alle fakta fra kampen på pointstreak.

Aftenbladet om kampen.

Tekst: Kjetil Garvik

Flere referat:

Ingen poeng med hjem fra Sarpsborg

av Kjetil Garvik 13.september.2014
Det sto til slutt 6-3 på måltavla da Sparta tok imot Oilers i Sparta Amfi lørdag ettermiddag, etter ...

OILERS ER NORGESMESTER 2014

av Redaktør 15.april.2014
Oilers er norgesmester etter en grøsser av en finalekamp i DnB Arena. Med en enmålsledelse er man al...

Lagmoral!!

av Kjetil Garvik 10.april.2014
Publikum var iferd med å miste troen. Oilers hadde spilt sin dårligste kamp i Dnb Arena i manns minn...

Oilers i føringen etter finale #3

av Kjetil Garvik 08.april.2014
Tirsdagens finalekamp på Jordal endte 1-2. Oilers har dermed tatt ledelsen 2-1 i kamper før finalese...

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU