Festen glapp...

av Kjetil Garvik 05.desember.2012
I ettertid vil nok kampen mot Lørenskog huskes for mye positivt. Moverkampanjen ble en gedigen suksess og etterlater seg mange vinnere. Ishockeykampen kom derimot kun et lag seirende ut av. Lørenskog. Og de vant fullt fortjent.

Før kampstart delte Dan Cooper fra Movember International ut prisen til kampanjens Mo Sista og prisen for beste spillerbart til Sigrid McEntire og Kurt Davis.

Dermed sitter nok de fleste involverte igjen med en uggen følelse i kroppen, alt det positive rundt movember til tross. For det var hockeykampen som gjaldt mest da oilersgutta entret isen med barten på brystet. Da er det synd å si at gjestene fra Lørenskog hadde mest hår på kassa. Hjemmelaget presset riktignok på fra start, men da Marius Trygg etter fire minutter relativt uforstyrret fikk forsere slottet og sette 0-1 bak Ruben Smith senket det seg ett eller annet forknytt over laget i svart. Perioden ebbet riktignok ut med det ene målet i minus, men det meste Oilers foretok seg var sånn halveis. Og verst av alt, kardinalfeilen mot et lag som Lørenskog ble begått gang på gang. De fikk rom til å komme i fart. Da er de vanskelig å slå. Mange av de 3804 på tribunen fikk nok sine tanker for det som skulle komme.

Rabbit kvelte håpet

Og det kom. Lørenskog kjørte på i innledningen av midtperioden også. Etter snaut fire minutter gjorde Knut Henrik Spets det oilers normalt er best ligaen på, han scoret i powerplay. Oilers hadde da sløst bort en rekke muligheter av samme sort allerede. Et lite lys i tunellen dukket opp da Juha-Pekka Loikas satte inn reduseringen til 1-2 midtveis i perioden, men i stedet for å kommandoen i kampen lot hjemmelaget gjestenes Wacey Rabbit score to ganger i løpet av drøye minuttet mot slutten av perioden. 1-4 og long way home for Oilers til andre pause med andre ord.

Wacey Rabbit scorer sitt første av to kjappe mål mot slutten av midtperioden, og dreper med det kampen.

Sluttspurt til ingen nytte

Når så Martin Lauman Ylven fikk legge på til 1-5 tre minutter ut i sluttperioden ble veien enda lengre. Oilers reduserte riktignok kjapt idet Martin Strandfeldt satte inn 2-5 bare minuttet senere. Håp likevel? Noen av oss ble nok fristet til å håpe skikkelig da CDA lyktes i Oilers' femte powerplay for kvelden etter halvspilt periode, men der stoppet det også. Hjemmlaget hadde en del trykk mot slutten men direkte spennende ble det aldri. Til det jobbet LIK-forsvaret for godt og bakerst hadde Jurgen Penker en tendens til å få alle skuddene i fanget. Det sier noe om god plasseringsevne og lite kreative angripere. Dermed endte kampen med en grei seier for gjestene.

Noe å trøste seg med tross alt?

Tja, om man leter finner man saktens noe. CDA fortsatte sin rekke av kamper med poeng, og tangerte søndag kveld McMurchys 17 strake fra forrige sesong. Christian kan dermed sette klubbrekord om han noterer seg for poeng mot Storhamar førstkommende tirsdag. At Martin Strandfeldt med sin redusering til 2-5 ble klubbens første til 150 mål fortjener også selvsagt stor respekt. 

Kube 1: Martin Strandfeldt markeres som Oilers' første spiller til 150 mål En fantastisk prestasjon av Oilers' movembergeneral.

Så mye mer er det vel egentlig ikke å skrive hjem om. Riktignok pratet en offensiv Eric Nystrom villig med jounalistene mens oilersgutta trengte noen minutter for seg selv før de gikk til intervjuer. Han fortalte at han var så sugen på å spille at han gjerne la seg i telt utenfor arenaen om det hjalp på ventetiden. Se ikke bort fra at siste import blir et friskt pust når han forhåpentlig snart slipper til i sin nye drakt.

Kube 2: Eric Nystrom hilser sitt nye publikum for første gang. Forhåpentligvis gjør han det fra isen neste søndag mot Rosenborg.

Profiler

Kampens gigant hadde #6 på ryggen, men det var dessverre ikke kaptein Juha. Mike Weber viste klasse i det meste han foretok seg, og viste vei for sine offensive lagkamerater. I Oilers var ikke profilene like åpenbare, men de skal likefult kåres. Referenten merket seg disse tre denne søndagen:

*** CDA

1+1 og solid innsats, en dårlig dag for laget til tross.

** Dennis Sveum. Fikk kampjuryens bestemannspris og leverte en solid innsats i tospann med Henrik Solberg.

* Tim Kunes

Leverer stort sett alltid, og er jevnt god i det meste han foretar seg. Misset stygt på et av Lørenskogs mål, men gjør alt i alt en solid kamp.

 

Kampjuryen kåret Mike Weber og Dennis Sveum til sine lags beste spillere etter kampen.

Tekst: Kjetil Garvik

Foto: Oddmund Sola

 

 

 

Flere referat:

Ingen poeng med hjem fra Sarpsborg

av Kjetil Garvik 13.september.2014
Det sto til slutt 6-3 på måltavla da Sparta tok imot Oilers i Sparta Amfi lørdag ettermiddag, etter ...

OILERS ER NORGESMESTER 2014

av Redaktør 15.april.2014
Oilers er norgesmester etter en grøsser av en finalekamp i DnB Arena. Med en enmålsledelse er man al...

Lagmoral!!

av Kjetil Garvik 10.april.2014
Publikum var iferd med å miste troen. Oilers hadde spilt sin dårligste kamp i Dnb Arena i manns minn...

Oilers i føringen etter finale #3

av Kjetil Garvik 08.april.2014
Tirsdagens finalekamp på Jordal endte 1-2. Oilers har dermed tatt ledelsen 2-1 i kamper før finalese...

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU