Unødvendig spennende

av Kjetil Garvik 05.desember.2012
Oilers var suverene i femti minutter. Da var jobben gjort og Storhamar var en fantastisk Holm-redning fra å utligne. Til slutt kunne Peter Lorentzen score i tomt bur og Oilers vant 6-4.

Oilers gikk ut i et stort tempo i kveldens kamp mot Storhamar (SIL). Første periode var enveiskjøring, og de spede SIL-forsøkene bestod av en eller to mann som raskt gikk seg fast før de kom særlig langt inn i Oilers`sone.
Oilers med sine fire rekker presset på og keeper Robert Hestmann hos SIL fikk raskt mye å gjøre. 20-3 i skudd viser total overlegenhet, men det viser også ubesluttsomhet og ineffektivitet.

Sånn kunne det ikke fortsette, og det gjorde det heller ikke. Oilers gir gass fra start i midtperioden og allerede etter halvminuttet får vi en SIL-utvisning. Det etableres igjen et stort press rundt Hestmann, og like før SIL er fulltallige spiller CDA en rask puck til Nagel som putter elegant til side for Hestmann og 1-0. Dermed har CDA ikke bare tangert, men også gått forbi MacMurchys uslåelige rekord fra fjoråret med poeng i antall kamper på rad (19).
Det skulle likevel ikke gå lenge før SIL kvitterte. Et skudd fra blå som så ut til å være keepermat snek seg på siden av Ruben Smith og vi var like langt.
Ganske mot spillets gang utlignet altså SIL, men denne gang var det Oilers som svarte raskt. Igjen var CDA sentral. En tversoverpasning til Strandfeldt og 2-1 når svensken finner det lille hullet mellom Hestmann og stanga.

Christian Dahl Andersen er i ferd med å gjøre DNB Arena om til CDA Arena. Etter fire assister mot SIL er han ensom poengkonge i Get-ligaen. I tillegg innehar han nå klubbrekord en i antall kamper på rad med poeng (18 kamper).


Begge lag får i denne perioden flere powerplay, men det er bortelaget som får uttelling. Med tre minutter igjen å spille og Loikas til kjøling scorer Joakim Jensen for bortelaget og vi er like langt.
Oilers for imidlertid sjansen i overtall drøye halvannet minutt før pause da Martin B.Huse får en tominutter for slashing. Det fyres av flere skudd, men Sil står bra opp. Men presset gir resultater. CDA spiller pucken ut til Kunes som lader skudd, men spiller pucken på skrå videre til Kinley. Kinley lader alt han har, og det er i dette tilfelle ikke mye, for det blir en slags lompe. Men pucken går mot mål og like godt mellom bena til Hestmann og 3-2. Cda hadde på dette tidspunkt assistert alle målene noe som ikke er tilfeldig med den formen han er i om dagen. Skuddene 24-10 viser at Oilers fremdeles var sterkt toneangivende.

Tredje periode skulle bli en merkelig periode. I løpet av de ti første minuttene scorer Loikas to mål og på 5-2 virker kampen avgjort. Innimellom der får også Nagel en høyst billig tominutter da en SIl-spiller skøyter på kølla hans.
På 5-2 til hjemmelaget opplyser speaker at Rosenborg har slått VIF 3-1 i Trondheim. Da gikk rullegardinene ned - og det helt ned. Helt elementære ting som å få pucken ut av sonen ble vanskelig. SIL-spillerne var plutselig over alt og spilte Oilers tidvis ut. Henrik Holm som hadde overtatt for Ruben Smith etter to perioder måtte virkelig stå fram i de ti siste minuttene av kampen.
Først reduserer Larivee til 3-5 på et skudd som det ser ut går i skøyta til Davis og inn i eget mål. Etter tre nye minutter med konstant press i Oilers`sone reduserer veteranen Skadsdammen til 4-5.  Det virket som om Oilers hadde en mann mindre på isen og det beste de klarte var å spille noen icingpucker.
Kampen er virkelig på vippen når Henrik Holm slår til med en kjemperedning. Plutselig får en Sil-spiller stå helt alene foran Holm og god tid har han også. Han forsøker å sette pucken høyt opp men der er snappen til Henrik og vi unngår den totale panikk og 5-5.
Tiden går og Hestmann forlater buret. Spill 6 mot 5 og det meste foregår i Oilers sone. Oilers er farlig nær å punktere kampen men skuddet fra egen sone går på yttersiden av stolpen og til icing.
Oilersspillerne har hvertfall forstått alvoret nå og kjemper som løver, og det går som det ofte gjør. Med halvminuttet igjen å spille bryter Lukas David gjennom og plutselig er han og Peter Lorentzen alene med en SIL-back. David lar Lorentzen få æren av å sette pucken i mål og 6-4 er et faktum.

Kampen er avgjort og Joakim Jensens måte å få ut sin frustrasjon er å kjøre kølla i ansiktet til CDA. Dermed får Oilers avslutte i overtall. Får å vinne droppen settes Nagel inn på beskostning av CDA. Det ser ikke ut som CDA bryr seg så mye om det, og på veg til boksen slenger han like godt et slengkyss til SIL-benken. Dette sjokkerer Martin B.Huse som svarer med å nekte å ta CDA i hånda når det takkes for kampen, uten at det såg ut til at dette gikk nevneverdig inn på CDAs humør.

Game winning save? Henrik Holm vartet opp med en klasseredning da Martin B. Huse fikk sjansen alene på stillingen 5-4. En utlikning på det tidspunktet kunne ødelagt resultatet for Oilers' del.

Totalt sett en høyst fortjent seier, men likevel veldig unødvendig å gjøre den så spennende som det ble. Egentlig var det lite å si på innsatsen men de avgjørende detaljene satt ikke som de skulle. Det ble veldig mye nesten de to første periodene noe 3 mål på 44 skudd indikerer.
Litt skremmende å slippe en såpass middelmådig motstander som SIL tilbake i kampen mot slutten. Lagene i Get-ligaen er ikke dårligere enn at de takker ja til slike invitasjoner. Skuddene i siste periode ble 9-13 i favør bortelaget som sikkert mener de var svært nære poeng - noe de faktisk var.
Både Ruben Smith og Henrik Holm slapp inn to mål på 13 skudd i dag men det er ingen tvil om at Henrik Holm vant "duellen" med flere gode redninger når det skulle avgjøres.
Førsterekka til Oilers er innimellom farlig samspilt. Det er selvsagt et godt tegn, selv om det hadde vært kjekt om flere rekker meldte seg på.
På bortelaget var keeper Robert Hestmann en klar ener. Han fikk ikke alltid like god hjelp der bak men hadde flere gode redninger. Veteranen Pål Johnsen spiller alltid en sentral rolle. Ikke så mye dommerprating idag, selv om han brukte to minutter av første pause til å snakke med dommerne. En spiller som Christian Larrivee er ikke hva han en gang var, men likevel viktig for det unge Hamarlaget.

Endelig! Mathias Trettenes fikk tirsdag endelig sin debut i DNB Arena. #8 løste oppgavene meget bra, det lange skadeavbrekket tatt i betraktning.


Dagens stjerner:

### Christian Dahl Andersen

CDA fortsetter å leke på isen. Den gode gamle finta sitter, og jobben i rundvantet er formidabel. Fire assist i kveld sender han til topps i poengligaen.

 ## Martin Strandfeldt

Martin noterer seg for tre nye poeng. Spiller på en rekke i flyt med Loikas og CDA og jobber godt begge veier også i kveld

# Henrik Holm

Får stjernen på sin fenomenale redning på stillingen 4-5. Kommer inn på et tidspunkt da kampen virker kjørt, men får etterhvert nok å gjøre da de foran han slutter å spille. Flere gode inngripener.

Du kan se høydepunkter fra kampen på OilersTV om du klikker denne linken.

 

Tekst: Anders Vegstein

Bilder: Oddmund Sola

 

 


 

Flere referat:

Ingen poeng med hjem fra Sarpsborg

av Kjetil Garvik 13.september.2014
Det sto til slutt 6-3 på måltavla da Sparta tok imot Oilers i Sparta Amfi lørdag ettermiddag, etter ...

OILERS ER NORGESMESTER 2014

av Redaktør 15.april.2014
Oilers er norgesmester etter en grøsser av en finalekamp i DnB Arena. Med en enmålsledelse er man al...

Lagmoral!!

av Kjetil Garvik 10.april.2014
Publikum var iferd med å miste troen. Oilers hadde spilt sin dårligste kamp i Dnb Arena i manns minn...

Oilers i føringen etter finale #3

av Kjetil Garvik 08.april.2014
Tirsdagens finalekamp på Jordal endte 1-2. Oilers har dermed tatt ledelsen 2-1 i kamper før finalese...

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU