Grei skuring

av Kjetil Garvik 13.november.2012
Oilers tok en overbevisende seier mot et heller svakt Spartalag i kveldens kamp. Spillerne så ut til å storkose seg på isen og kunne strengt tatt vunnet mye mer.

Kampen var knapt igang før Oilers tok ledelsen. Allerede etter 24 sekunder stormet Juha Kaunismäki fram og som så ofte før stod Martin Strandfeldt lagelig til og skjøv pucken over mållinjen.

Det tok ikke mange sekundene før første lå i nettet mot Sparta torsdag kveld.


Oilers fortsatte å presse Sparta til å gjøre grove feil både i egen sone og i midtsonen. Samtidig fikk aldri Sparta tid til å etablere noe spill i midtsonen, og selv om Sparta var med på å holde tempoet oppe, var det Oilers fra ende til annen som førte kampen.
Midtveis ut i åpningsperioden er det parhestene Cda og Strandfeldt som herjer bak Spartamålet og vips så får en umarkert Loikas pucken og hjemmelaget har doblet ledelsen.
Få minutter senere får Sparta kveldens første utvisning når Hagberg tar en rimelig klar hekting og Oilers får sjansen i overtall. Overtallsspillet sitter som det skal og fra Sveum går pucken til Kinley som lader en ispuck som Hallem rutinert styrer i mål.
Periodens siste mål er et typisk Strandfeldtmål. Det slurves fælt på egen blålinje fra Sparta og Strandfeldt har hele sonen alene når han stormer mot Bjurø som nok en gang må kapitulere. 4-0! Det er grei uttelling på 19-9 i skudd, og i motsetning til tidligere i sesongen så scorer vi oftere mål på alle skuddene.

Midtperioden ble et lite antiklimaks. Trolig ubevisst slapper Oilers litt av, og slipper Sparta litt inn i kampen. Når det er sagt så var Sparta såpass svake i dag at de ikke hadde så mye å by på. Sparta får sjansen til å spille overtid neste halve perioden men det blir aldri veldig farlig. Selv ikke med noen sekunder i fem mot tre klarer østfoldingene å produsere særlig. Nagel får først en tominutter før Henrik Solberg presenterer seg med en 2+2 for høy kølle. Til slutt tar Høygård dagens klareste med en knetakling.
Oilers har også sine klare sjanser i denne perioden. Men der Strandfeldt scorer, så bommer både CDA og Lorentzen på blank goal.
Skuddstatistikken 7-15 forteller at Sparta var mer med i denne perioden, men få av skuddene var av den farlige sorten.

Ingen mål på CDA denne gang, men en solid innsats og tre stjerner fra referenten på oilers.no.

Med en målløs midtperiode var det ventende at trener Thoresen forventet litt mer guts i sluttperioden - og det fikk han. Ungdomsrekka med Hauge, Boxill og Åsland fikk spille flere bytt på tampen og viste at innsatsen er tilstede også blant de yngre.
Oilers fikk spille powerplay tidlig i denne perioden, men det ble bare nesten for hjemmelaget. Anders Johansson som etter åpningsperioden overtok for Jonatan Bjurø hadde sålangt holdt buret rent.
Etter syv minutter reduserer Sparta litt sånn ut av ingenting uten at det såg ut som bortelaget fikk særlig tenning av den grunn. Like etterpå får Hagberg sin andre utvisning for kvelden og Oilers etablerer powerplay. Etterhvert blir det veldig hett rundt keeper Johansson og det er Dan Kissel som får æren av å sette pucken høyt i mål etter pass fra Hallem og Kunes, 5-1.
Få minutter senere er det den notoriske målscorer Dennis Sveum som avslutter scoringsballet - akkurat som mot Tønsberg. Målet er ikke så ulikt det mot Tønsberg. Fra sin backposisjon lurer Sveum seg fram og mottar pucken fra Strandfeldt og CDA og scorer vakkert og fastsetter dermed sluttresultatet til 6-1. Målet bør irritere Spartatreneren for Sparta har full kontroll i trekket før men klarer å rote pucken vekk, noe som forøvrig skjedde uvanlig mange ganger i kveld.
Kampen avsluttes med at lagene får hver sitt powerplay. Først Oilers når CDA får en kølle i ansiktet og deretter ryker Hallem ut med en slashing like etter dropp. Kampen er i realiteten avgjort og det legges ikke altfor mye i sluttfasen.

For Spartas del må kampen være en stor nedtur. Laget har slitt i det siste, men det som ble vist i DnB Arena må være noe av det svakeste de har vist i Stavanger By på mange år. Feilene florerte - ikke minst i egen sone og den intensiteten vi er vant med fra disse oppgjørene uteble, rett og slett fordi kvaliteten på lagene var altfor stor. Fremover på banen var det mye på måfå og organiseringen var ikke mye å skryte av.
For Oilers del var kampen nok et steg i riktig retning. Det virket som om spillerne koste seg på isen, jobbet for hverandre og innsatsen i åpningsperioden var formidabel. Spartas mangel på organisering er selvsagt også Oilers`fortjeneste. Når spillerne jobber 100% for hverandre så blir det vanskelig for motstanderen.
Henrik Malmstrøm fikk bestemannsprisen for Sparta og han er sørgelig alene på dagens Spartalag, hva kvalitetsspillere angår.

På dagens Oilerslag var det mange lyspunkt. Førsterekka produserer veldig bra med poeng om dagen og også andrerekka bidrar. Det er viktig at ikke bare førsterekka leverer, og i såmåte gjorde også tredjerekka med David, Nagel og Høygård en god innsats. Nagel hadde nær lykkes med en suser av ett skudd, men det gikk i tverrlegger og ned.

Med redning på 32 av 33 Spartaskudd var Ruben Smith en av grunnene til Oilers' solide seier mot Sparta.

 Dagens stjerner går til: 

###
Christian Dahl Andersen
CDA ser ut som han storkoser seg på isen om dagen. Ingen tar pucken fra CDA i rundvant og han klarer å holde på pucken til medspillerne kommer i posisjon. Tre poeng er også bra. 

##
Martin Strandfeldt

Med 2+2 leverer også Strandfeldt varene. Ikke så synlig som CDA men gjør manns jobb - nå også bakover. Hans 4-0scoring er bare så typisk som en Martin Strandfeldt i form kan gjøre.

#

Ruben Smith
Ruben redder 32 av 33 skudd og viser i midtperioden at han holder mål når det koker litt rundt han. Får bra med hjelp av forsvaret men er stabil og spiller kun en puck til icing i overtall for at speaker skal kunne sette på "Ingenting kan stoppa oss" mot slutten av kampen.

 

Tekst: Anders Vegstein

Foto: Oddmund Sola

 

Flere referat:

Ingen poeng med hjem fra Sarpsborg

av Kjetil Garvik 13.september.2014
Det sto til slutt 6-3 på måltavla da Sparta tok imot Oilers i Sparta Amfi lørdag ettermiddag, etter ...

OILERS ER NORGESMESTER 2014

av Redaktør 15.april.2014
Oilers er norgesmester etter en grøsser av en finalekamp i DnB Arena. Med en enmålsledelse er man al...

Lagmoral!!

av Kjetil Garvik 10.april.2014
Publikum var iferd med å miste troen. Oilers hadde spilt sin dårligste kamp i Dnb Arena i manns minn...

Oilers i føringen etter finale #3

av Kjetil Garvik 08.april.2014
Tirsdagens finalekamp på Jordal endte 1-2. Oilers har dermed tatt ledelsen 2-1 i kamper før finalese...

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU