Fortjent seier i toppkamp

av Tobias Eiken 27.oktober.2012
Oilers store problem denne sesongen har vært effektiviteten, dagens kamp var ikke et unntak. Det som til slutt ble en nervepirrende og frenetisk avslutning burde ha vært unngått lenge før. Så gode var faktisk Oilers i store deler av kampen at Lørenskog kunne takke hockeygudene for at de fremdeles var innen poengrekkevidde når 3. periode startet.

Første periode var Oilers' fra start til mål. Og det tok bare drøye fire minutter før første målet kom. Martin Strandfeldt kunne sette pucken ganske enkelt i mål etter strålende forarbeid av Christian Dahl Andersen. CDA tok med seg pucken inn i sonen, tok yttersporet mot backen og tvang seg inn foran mål. Skuddet hans ble reddet, men returen spratt altså rett ut til Strandfeldt som ekspederte i mål. Det ble altså periodens eneste mål, til tross for at Oilers pepret Lørenskog's Penker med skudd fra alle vinkler. Delvis skal målfattigheten tilskrives en god keeper, men det er langt fra hele forklaringen. For det er et mønster som har vist seg hele sesongen. Målene sitter langt inne.

Andre periode begynte som en helt annen type kamp. Der første periode var fartsfylt og underholdene, begynte andre periode med en haug med avblåsninger der spesielt icinger var en yndet variant. Linjedommerens nulltoleranse for flyt i spillet spilte og en viss rolle. Etter hvert så falt kampen inn i rytmen igjen, og igjen var det hjemmelaget som holdt i taktpinnen. Lange perioder i overtall, med både 1 og 2 spillere fler ga et voldsomt trykk på Penker & Co. Men når perioden var over lyste fremdeles 1-tallet under Home på kuben.

Snorre Hallem og Petter Røste Fossen (dekket) kan konstantere at Tim Kunes' suser går i mål. 2-0 til Oilers.

Tredje periode ble jevnere spesielt etter at Oilers endelig fikk uttelling igjen. Etter dropp i Lørenskogs sone som Hallem vant tilbake til Kunes på backen. Kunes tok ett sekund på å sikte, før han blåste pucken forbi alt og alle og i nettmaskene. Etter scoringen ble Oilers noe mer forsiktige, mens gjestene slapp seg litt mer løs og tok litt mer sjanser. Det fikk de betalt for relativt kvikt. I fire mot fire somler Davis og Brandasu med pucken bak mål, Lars Erik Spets graver den løs og serverer ut i slottet til Corupe som får lirket pucken forbi Smith i Oilersmålet. Resten av perioden holder Oilers presset på en armlengdes avstand inntil de siste par minuttene når Lørenskog virkelig legger trykk på Oilersmålet. Men selv med keeper ute så står Oilers i mot og vinner det som alt i alt er en svært fortjent og viktig seier og som gjør at Oilers hopper bukk over Lørenskog og inntar andreplassen på tabellen.

Nok en solid kamp og fortjent bestemannspris til CDA. Her viser han Knut Henrik Spets ryggen.

Dagens Oilersspillere:

*** Christian Dahl Andersen - Dominant, kort og godt. Har vel aldri vært så god som han er nå.

** Peter Lorentzen - Fyrer av noen håndleddskudd om Penker bare hører suset av. Men en suser i underkanten av tverrliggeren var så nære han kom.

* Juha Kaunismäki - Ryddesjef i egen sone

Tekst: Tobias Eiken
Bilder: Oddmund Sola

denne linken kan se intervjuer gjort på OilersTV i forbindelse med kampen. Samtalene med Marius Trygg og Bjørn Ims ble tatt opp i andre pause. Med Petter Thoresen og CDA etter kampen. Vi beklager lydproblemene. Vi lover å komme tilbake med mer volum!

Send tips om denne artikkelen!

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU