Sliteseier til slutt

av Kjetil Garvik 26.oktober.2012
Oilers trakk det lengste strået i kveldens kamp mot Lillehammer og vant 2-1. Spenningen varte helt til siste sekund og for hjemmelagets del var det nok de tre poengene som varmet mest.

Det virket som om Oilers i dag skulle bevise at de var tilstede fra første dropp, for laget gikk ut i hundre og la umiddelbart press på Lillehammer. Bortelaget hadde mer enn nok med å henge med å pådro seg raskt både en og to utvisninger for slashing. Disse overtallene førte til flere gode sjanser for hjemmelaget men pucken ville ikke inn.

Istedenfor er det Oilers' Thomas Boxill som ender ut med en utvisning for en holding etter en fin Lillehammer-dragning. Nå er rollene snudd, men Lillehammer er på langt nær så farlige i sitt overtall som Oilers var.
Siden får begge lag hvert sitt forsøk i overtall uten resultat. Perioden ender målløs med 19-8 i skudd noe som viser at hjemmelaget var det førende laget.

Dennis Smith var mot Lillehammer tilbake etter et langt skadeavbrekk .

Midtperioden skulle bli den mest begivenhetsrike. Før halvminutter er gått pådrar Kaunismäki seg en 2+10 for takling bakfra mot vantet. Man skal passe seg for å kritisere slike taklinger, men LIllehammerspilleren ble hvertfall ikke skadet i hele tatt. Dermed får Lillehammer sjansen allerede fra start men Oilers og særlig Ruben Smith er med på notene og det ender uten mål i bortelagets overtall.
Fem minutter ut i perioden kommer kveldens første mål. Oilers har etterhvert fått et visst press og Strandfeldt tar fint med seg pucken bak mål og finner en fremadstormende CDA som får æren av å sette inn 1-0. Endelig vil nok de fleste av de drøye 3350 på tribunen si, og Oilers fortsetter.
Perioden ender med et veldig Oilerspress og etter et Lillehammer-powerplay som ikke resulterer i noe, er det klart for nytt hjemmemål. Denne gang er det Loikas som får vippet pucken inn fra trengt posisjon og 2-0 etter forarbeid av Strandfeldt og Kurt Davis.

CDA scoret Oilers' første mål og noterte seg for poeng i sin åttende strake kamp. Her i kjent skuddpositur.


I denne delen av kampen er hjemmelaget virkelig gode, men det er ikke alt som er bra. Kaptein Kaunismäki blir kjeftet huden full av trener Thoresen etter et bytt og det er tydelig at treneren ikke er fornøyd. Hjemmelagets slurv får konsekvenser. Under minuttet igjen å spille så får Joakim Eidsæther pucken spilt fint mellom Kinley og Kunes. Han avanserer noen meter og kommer alene med Smith - og scorer! Med reduseringen like før pause er den relativt sikre ledelsen plutselig blitt kamp igjen. Oilers var veldig gode i fjor på å "spille" på resultat og sikre inn seieren. Klarer årets utgave det samme ?

I ettertid kan vi slå fast at saret på spørsmålet denne gang ble ja, men det var ikke veldig me som skilte Lillehammer fra poeng i denne kampen. For det er ikke mye som skiller Lillehammer fra poeng i tredje periode denne torsdagen. Bevares, også Oilers har store målsjanser, men de siste minuttene foregår dramatikken først og fremst i Oilers' forsvarssone. Der møtte Lillehammerangriperne derimot på Oilers' bestemann denne torsdagen. Ruben Smith stod nok en gang en sterk kamp bakerst, og hadde et knippe redninger som fortjener betegnelsen GWS (game winning save).

Ruben Smith mottar prisen som Oilers' bestemann etter kampen mot Lillehammer

Kveldens oilersstjerner fordeler seg som følger:

*** Ruben Smith

Spiller nok en god kamp bakerst, og er under Lillehammers sluttspurt Oilers' klareste matcvinner med flere avgjørende redninger.

** CDA

Setter ny pers med sin åttende strake poengkamp. Scorer Oilers' første mål og byr kampen gjennom på solid spill.

* Juha -Pekka Loikas

Har som rekkekamerat CDA pluss 2 i kampen. Ikke den som stikker seg mest frem, men heller en som spiller lagkameratene gode.

Klikker du på denne linken kan du høre kommentarer fra Ruben Smith, Dennis Sveum og Lillehammertrener Niklas Ericsson på OilersTV.

 

Tekst: Anders Vegstein

Foto: Oddmund Sola

 

Send tips om denne artikkelen!

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU