Tredje strake borteseier for Oilers

av Kjetil Garvik 20.oktober.2012
Oilers fortsetter å hente poeng på bortebane. Lørdag ettermiddag ble det seier mot Storhamar. Da sluttsignalet lød stod det 2-5 på kuben i Hamar OL-Amfi.

Oilers fikk dermed revansj for tapet i på Hamar i tredje serierunde. I den kampen kom Oilers godt igang, men mistet initiativet og fikk et fortjent tap med hjem til Stavanger. Denne gang var kampforløpet motsatt. Storhamar var det klart beste laget i åpningsperioden, og da Joakim Jensen ga vertene ledelsen i powerplay midtveis var det ikke mer enn rett og rimelig. Oilers kom derimot sterkt tilbake,  tok over føringen i kampen og vant fortjent til slutt.

Det var spesielt i midtperioden grunnlaget for seier ble lagt. Oilers dominerte fullstendig, vant skuddstatistikken 24-3 og satte fire pucker bak Robert Hestmann i SIL-buret. Oilers' scoringer kom ved CDA, Dan Kissel, Billy Maday og Lars-Peder Nagel. Bare minutter før pause skjedde derimot det som mot spillets gang gjorde kampen spennende igjen. Nathan Martz lyktes med å sende et av lagets totalt tre skudd i perioden i mål. Dermed gikk lagene til andre pause med 2-4 i prototokollen.

De drøyt 1800 tilskuerne fikk dermed se en tredjeperiode med nerve. Oilers var fortsatt det førende laget, men Storhamer jaktet på de mulighetene de fikk. Spesielt da vertene fikk powerplay fem minutter før slutt lå det en redusering i luften. Den kom derimot aldri, og i stedet fikk Juha Kaunismäki sette spikeren i kista med et soloraid et par minutter før slutt. Sluttresultat 2-5, og tre viktige poeng med hjem til Stavanger.

Både fornøyd og betenkt Thoresen

Petter Thoresen var selvsagt en fornøyd mann etter kampen, samtidig som han undret seg litt over det han nettopp hadde vært vitne til.

- Her var det store kontraster. Vi klarer igjen å gå på banen uten å virke klare for oppgaven. Jeg skjønner ikke helt hvorfor, og det ødelegger litt for helhetsinntrykket. Midtperioden var derimot helt rå, og fakta er jo seier. Det i seg selv er jo deilig, sier Petter.

Oilerstreneren vil ikke ha æren for å ha sagt det ene eller andre i pausen mellom de to første periodene. Han mener heller laget i midtperioden nettopp jobbet slik avtalen var etter fredagstreningen.

- I førsteperioden skyter vi totalt fire skudd på mål, to av dem fra midtsonen. Det sier seg selv at det ikke blir resultater av slikt. Planen var å gå aggressivt ut og by på oss selv. Vise at vi hadde en ambisjon med kampen liksom. I stedet var det hjemmelaget som fikk gjøre nettopp det, og vi er egentlig heldige som slipper fra det med bare et baklengsmål. Dermed fikk vi sjansen til snu om på rollene, og i midtperioden spiller gutta utrolig bra. Vi var nære enda flere mål enn de vi lagde, sier en fornøyd oilerstrener.

Seieren var Oilers' tredje strake på bortebane, men Petter vil ikke uten videre slå fast at laget har knekket bortekoden.

- Det er det for tidlig å konkludere med. Jeg tror denne kampen bar preg av at Storhamar er et presset lag akkurat nå. Vi ga dem sjansen til å få selvtillit i måten vi åpnet kampen, men da vi kom opp med skikkelig motstand i midtperioden falt dem litt lett sammen. Slikt kan vi ikke regne med når vi spiller borte. Den dagen vi åpner en bortekamp med samme kvalitet og glød som vi hadde fra andre periode i dag skal jeg være meget fornøyd, avslutter Petter til oilers.no

Kampfakta fra pointsteak kan du lese her.

Send tips om denne artikkelen!

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU