Oilers forstod alvoret til slutt

av Redaktør 18.oktober.2012

Allerede etter 15 sekunder kom kampens første utvisning når Oilers tok imot et Stjernen i krigshumør i kveld.

Loikas måtte sone for en hekting, og dette førte til at Stjernen fikk blod på tann allerede fra start, og akkurat når Oilers er fulltallige glipper markeringen foran Ruben Smith og Michael Paulsen kan lett sette inn 0-1 til gjestene.
Oilers fikk imidlertid raskt sjansen til å kvittere da Stjernens Karlsson ryker ut på en hekting. Hjemmelaget makter ikke å score men viser vilje og tæl. Likevel var det ikke vanskelig å tenke tilbake på Friskkampen hva effektivitet angår når den ene sjansen etter den andre brennes.
Fem minutter ut i perioden får Snorre Hallem en interference-utvisning han ikke er særlig enig i, på tross av at Dommer Søstumoen står like ved. Nytt undertall for hjemmelaget og nye sjanser. Ruben Smith har heldigvis for hjemmelaget dagen og tar det som kommer.

Midtveis ut i åpningsperioden skjer det som får følger for resten av kampen. Stjernens lille iltre Sinisalo og Strandfeldt kolliderer, og Strandfeldt "tar imot" med hendene oppe i ansiktet på Sinisalo. Denne blir skadet og går blødenes av isen. Det tok likevel flere minutter før det ble dømt noe, og det kan virke som om ingen av dommerne hadde fått med seg situasjonen. Likevel får Strandfeldt 2+2 for farlig spill med høy kølle.

Stjernen får dermed god tid på å spille overtall, men Oilers jobber godt og klarer å unngå baklengs. Nå er imidlertid gnisten tent og Strandfeldt er syndebukken. Stjernenspillerne benytter enhver anledning til å ta Strandfeldt ekstra hardt. Strandfeldt på sin side svarer på sin måte, og 1-1 etter forarbeid av Christian Dahl Andersen.

Martin Strandfeldt scorer Oiletrs' første mål og utlikner til 1-1.


Det er smått utrolig at Søstumoen ikke finner rom for flere utvisninger på behandlingen av Strandfeldt i åpningsperioden. Istedenfor får Kissel hvile i to minutter for interference da han kommer borti en lett fallende Grotnes i Stjernenmålet.
Like før pause får bortelagets Qvistgaard en tominutter og Furuseth på bortelaget benytter også anledningen til å snakke på seg en 10-minutter. Skuddene er fordelt med 17-13 i hjemmelagets favør.
Midtperioden skulle utrolig nok ende målløs. Når det er sagt så var det ikke mangel på underholdning. Kampen i kampen mellom Sinisalo og Strandfeldt hadde flere kapitler og noen av dem ble også oppfattet av dommeren.

Etter minuttet blir McNamara utvist for roughing når han etter klabb og babb foran Grotnes tar skikkelig tak i Strandfeldt som har mer enn nok med å forsvare seg. Utrolig nok dømmer Søstumoen kun utvisning på Stjernenspilleren. Vanligvis får begge spillerne utvisning når en slår og en forsvarer seg.

At de neste ti minuttene av midtperioden blir spilt uten utvisninger er ganske utrolig. Det er ikke å ta veldig hardt i å si at dommeren hadde en stri tørn med å få med seg alt som skjedde. Heldigvis beholdt Oilersspillerne en viss form for disiplin for bortelagets spillere var ikke særlig interessert i annet enn å slåss, og helst med Strandfeldt. Etter drøye tolv minutter ryker Lorentzen ut med en slashing og akkurat i det han kommer på isen er det Stian Høygård som krangler på seg en 10-minutter.

Noen få minutter senere kulminerer fighten mellom Strandfeldt og Sinisalo og de ryker ut, Sinisalo sågar med 2+2. Oilers klarer heller ikke nå å utnytte sitt overtall selv om sjansene er mange. Av ukjente årsaker vil helst Oilersspillerne skyte pucken langs isen, og der sitter Grotnes å venter på pucken.

Ti sekunder før pause er relativt iltre Furuseth igjen i aksjon og går ut to minutter for roughing. Helt unødvendig og enda mer unødvendig setter Nagel seg ut av spill i 2+10 minutter med sekundet igjen å spille. En takling bakfra mot vantet gjør at Oilers må spille halve sisteperioden uten droppvinner Nagel. Oilers vinner skuddstatistikken 25-7 og det sier igrunnen alt hvor pucken var. Til og med i undertall var vi farlig frampå. Hallem kommer alene men får en klar slashing når han skal avslutte.
Hvis midtperioden var sjansesløseri på høyt gear var sluttperioden en inføring i effektivitet. På 15 skudd scorer Oilers 4 mål uten at bortelaget kvitterer. Grotnes hadde til nå tatt mesteparten men nå ble det for mye for den tidligere landslagskeeperen. Dan Kissel sender etter fire minutter i vei et skudd som Grotnes skal ta, selv om det er knallhardt. Pucken, for anledningen høyt oppe, går knallhardt inn over skulderen til Grotnes og DnB Arena eksploderer i lettelse. Det som på tross av spillemessig overtall kunne gå begge veier såg endelig ut til å gå hjemmelagets vei. '

Drøye fem minutter ut i perioden er det knuffing igjen. Stjernens Karlsson får stå alene foran Ruben Smith som blokkerer et skudd. Dette hindrer ikke Karlsson å gå på "returen" og det ender med at både Karlsson og Ruben Smith ryker ut. Med to mann ute åpner det seg opp og det blir noen skudd uten at det er veldig farlig foran noen av keeperne. Når begge lag er fulltallige trippes så Bill Maday ned foran Grotnes og Oilers får straffeslag. Maday får sjansen til å vise seg fram på sin hjemmebane - og han gjør det. Grotnes lures ut og på baken før Maday elegant løfter pucken inn i det tomme buret til stor jubel fra publikum. Nå skjer det fort. Allerede noen få sekunder senere øker Oilers til 4-1. Igjen er det Maday og de puckene Grotnes lett tok i de to andre periodene går nå enkelt inn. En Joakim Hjelm-klarering fra målgården og opp på tribunen sender han ut i to minutter uten at Stjernen har mye å komme med. Siste målet i kveld er det nok en gang Dan Kissel som får æren av å score når Stjernens Martin Lund sitter utvist. LItt ketchupeffekt, men du verden så viktig for våre importer at de viser igjen i poengprotokollen.

Stjernen som var grinete etter episoden med Strandfeldt i førsteperiode har ingenting å stille opp med, og det vises lett når en av deres spillere skal diskutere en offsideavblåsning i det sirenen lyder for full tid. Laget hadde ingenting å stille opp med når Oilers skrudde opp tempoet og svarte med tjuvtriks og "innsats".

Totalt sett en fullt fortjent seier til Oilers som klarte å holde hodet kaldt i sisteperioden og dermed kunne innkassere tre viktige poeng. Spillemessig er vi langt unna, men innsats og disiplin var tilstede.
Dommer Søstumoen har nok hatt bedre kamper, og selv om nok utvisningene han tok var riktige så var det altfor mye han overså.

Dan Kissel med velfortjent bestepris etter kampen mot Stjernen.

Dagens stjerner går til:

### Dan Kissel. Scorer to og har en assist og viser frem hvilken avslutter han kan være. Veldig viktig for Kissel at poengene kommer.

## Ruben Smith. Holder oss inne i kampen de i starten og etter 0-1 målet holdes buret rent. Stabilt spill.

# Bill Maday. Redder inn en stjerne på sine tre poeng i sisteperiode. Har mye å gå på men viser prov på sin kapasitet.

Av Anders Vegstein.
Foto: Oddmund Sola

 

 

Send tips om denne artikkelen!

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU