Oilers tapte mot Frisk Asker

av Kjetil Garvik 14.oktober.2012
Stavanger Oilers spilte en skuffende kamp, og tapte 1-2 hjemme mot Frisk Asker.

Kampen

I første periode spilte Frisk Asker godt, og gikk til første pause med ledelse 2-0. Oilers slet med å skape sjanser, og Frisk var det beste laget i en sjansefattig periode. Frisk Asker var effektive når de først kom til mulighetene. Det virket rett og slett som om gjestene hadde mest fart i beina og størst vinnervilje i DNB Arena denne søndagen.

I andre periode tok Oilers over spillet og presset Frisk tilbake. Kun eg god Nicklas Dahlberg i Frisk Askers mål hindret scoringer til Oilers. Fortsatt var det en del slurv i Oilersangrepene, men hjemmelaget skapte mange sjanser og var det førende laget i 2. periode. Skuddstatistikken på 14-7 i favør Oilers viser også dette. 

I tredje periode fortsatte Oilerspresset men uttellingen lot vente på seg. Ikke før mot slutten av perioden fikk Oilers hull på byllen etter et mål av Christian Dahl Andersen. Mot slutten av perioden skulle Oilers sette inn en sluttspurt, men den ble det aldri noe av grunnet to utvisninger som drepte de siste minuttene av kampen.

Alt i alt var det ikke veldig ufortjent at Frisk Asker vant kampen, selv om Oilers var det førende laget i perioder. Frisk gjennomførte en god bortekamp og beviser at de kan slå alle lag i denne ligaen. Oilers manglet effektiviteten for å vinne. De skapte mange muligheter i andre og tredje periode, men en blanding av dårlige skudd og en god motstandermålvakt gjorde at det ble kun ett mål.

Oilers sløste med sjansene, spesielt i midtperioden. Her er det Martin Strandfeldt som misser alene med Frisk Askers bestemann, keeper Nicklas Dahlberg.

Målene

0-1 Erik Boisvert scorer kampens første mål med et raskt skudd etter at Mikael Dokken vant en dropp til høyre for Ruben Smith i Oilersmålet.

0-2 Bryan Marshall øker Frisks ledelse i powerplay på en retur etter et skudd av Thomas Valkvæ Olsen.

1-2 Christian Dahl Andersen reduserer i slutten av 3. periode etter å ha kranglet inn en retur.

Endelig redusering! CDA setter inn 1-2, men dessverre ble det med den det ene målet for hjemmelaget.

Motstanderen

Frisk Asker spilte en god kamp i DNB Arena. De var jobbet hardt, og det virket som at de ville mest denne ettermiddagen. De var effektive når de fikk målsjanser og trygge og solide defensivt. I tillegg hadde de banens beste i mål, som reddet dem i flere situasjoner.

Øyeblikket

Kanskje blir det øyeblikkene i flertall i denne gang. Mange på tribunen var i alle fall skuffet over sluttminuttene i siste periode. Alle ventet på at sluttspurten skulle komme, men sjansen ble spolert av unødvendige utvisninger. Da var kampen mer eller mindre avgjort, selv om Oilers skapte noen småfarligheter mot helt mot slutten av kampen.

Høy temperatur mot slutten av kampen. Har velger Juha Kaunismäki og Oskar Nilsson å ta seg en dans, med tur i fryseboksen som resultat.

Oilersstjerner

*** Petter Røste Fossen

Jobbet hele kampen, og delte ut harde og presise taklinger hver gang han fikk sjansen. Skapte sjanser både i 5 mot 5 og i undertall. Oilers beste idag.

** Stian Høygård

Jobber også mye og legger trykk på motstanderne. Hadde også flere solide taklinger.

* Christian Dahl Andersen

Scoret Oilers' eneste mål, og rekken hans skapte mange sjanser.

Kampfakta fra pointstreak.

OilersTV kan du se kommentarer til kampen fra Christian Dahl Andersen og Petter Thoresen.

Foto: Oddmund Sola 

Send tips om denne artikkelen!

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU