Hverdagsseier for Oilers

av Kjetil Garvik 12.oktober.2012
Etter lørdagens storslåtte festivitas var det tilbake i hverdagen for Oilersspillerene. Riktignok en hverdag i finere omgivelser enn de fleste andre hockeyspillere kan skilte med. Det ble med andre ord mindre dramatikk men 3 poeng.

Første periode virket som en skikkelig hangover etter helgens store åpning, og det var symptomatisk for situasjonen at hele Oilerslaget gikk seg bort i midtsonen og lot Rasmus Juell komme alene med Ruben Smith snaut midtveis i perioden. Juell gjorde ingen feil og klistret pucken opp i krysset over snappen til Smith. Heldigvis varte det ikke lenge før Oilers var a jour, Strandfeldt brøt Rosenborg på vei ut av egen sone, spilte til CDA, fikk pucken igjen og sendte den igjennom målgården til Loikas som satte pucken opp over leggskinnet til Simon Nordh. Dermed ebbet en ikke altfor god førsteperiode ut med 1-1.'

Lars-Peder Nagel gir Oilers ledelsen 3-1, flott fremspilt av Billy Maday.

Andre periode ble langt bedre fra hjemmelagets side. Selv om det tok en halv periode før det viste igjen på måltavlen var det hjemmelaget som var i førersetet hele veien. Og det var ikke en overraskelse at det var førsterekken som igjen ledet an. Riktignok uten sin giftigste målscorer på isen. Petter Røste Fossen var Strandfeldts stedfortreder og han ekspederte videre en puck fra Loikas til CDA som omsatte den i mål. Mot slutten av perioden begynte Oilers' dominanse å vise igjen i form av utvisninger på bortelaget og Billy Maday fikk presentere seg for sitt nye hjemmepublikum. Først serverte han en pasning fra bak mål til Nagel som satte 3-1, deretter dyttet han inn en retur etter et skudd fra Kinley. 4-1 etter to perioder, var svært så fortjent.

Pasning først, så scoring på egenhånd. Billy Maday scorer Oilers' fjerde mål for kvelden.

Tredje periode senket Oilers tempoet en anelse, fremdeles med et visst overtak, men ikke som i midtperioden. Hovedfokuset var å ikke gi Rosenborg en vei inn i kampen igjen, og selv om Lou Dickenson, som med sin store fart var bortelagets farligste, fikk redusere med snaut syv minutter igjen så ble det aldri særlig nervepirrende for hjemmepublikummet. Og med tre minutter igjen så takket Martin Strandfeldt for følget ved å stjele pucken bak Rosenborgs mål og sette den over Nordh på andre forsøket. Dermed var sluttresultatet fastsatt til 5-2.

Lou Dickenson scoret ett av Rosenborgs mål og ble kåret til bortelagets beste spiller. Her er han nære på fremfor Ruben Smith.

Dagens 3 stjerner:

*** Martin Strandfeldt - Domminerende når kampen ble vunnet i andre periode.

** Christian Dahl Andersen - Se Martin Strandfeldt.

* Juha Kaunismäki - Delte ut den første skikkelige «open ice» hit'en i DNB Arena's historie (Morten Ask's grisetakling teller selvsagt ikke), og var solid i egen sone, i tillegg til å være usedvanlig villig offensivt.

Tekst: Tobias Eiken
Bilder: Oddmund Sola

Flere referat:

Ingen poeng med hjem fra Sarpsborg

av Kjetil Garvik 13.september.2014
Det sto til slutt 6-3 på måltavla da Sparta tok imot Oilers i Sparta Amfi lørdag ettermiddag, etter ...

OILERS ER NORGESMESTER 2014

av Redaktør 15.april.2014
Oilers er norgesmester etter en grøsser av en finalekamp i DnB Arena. Med en enmålsledelse er man al...

Lagmoral!!

av Kjetil Garvik 10.april.2014
Publikum var iferd med å miste troen. Oilers hadde spilt sin dårligste kamp i Dnb Arena i manns minn...

Oilers i føringen etter finale #3

av Kjetil Garvik 08.april.2014
Tirsdagens finalekamp på Jordal endte 1-2. Oilers har dermed tatt ledelsen 2-1 i kamper før finalese...

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU