Hockeypropaganda på høyt nivå!

av Kjetil Garvik 11.oktober.2012
Endelig var ventetiden over. Den fantastiske DnB Arena skulle tas i bruk og for å gjøre det ekstra spennende var VIF satt opp som motstander.

Kampen ble akkurat den åpningskampen vi håpet på. Spillerne la raskt ifra seg «nyhetsfølelsen» og det ble tråkket til fra første stund, og publikum var med fra hockeypresident Libæk vant første dropp. At Loikas tapte første offisielle dropp får så være. Oilers tok initiativet fra første dropp og var tydelig innstilt på å vise hvem som bestemmer i sin egen nye storstue.

Nå er drømmen blitt virkelighet!

 

Lukas fikk æren

 

Etter fem minutter tar Oilers ledelsen. Lukas David får pucken skjevt inne i VIFs sone og akselerer litt før han sender i vei et ikke altfor vanskelig skudd, men pucken går inn og Dnb Arena eksploderer. Oilers har tatt ledelsen og det er en lokal spiller som har scoret det første målet! Sånnt hører hjemme i historiebøkene og Nagel er også påpasselig frampå å konfiskerer pucken slik at Lukas kan få den til odel å eie.

 

Det blir ikke flere mål i åpningsperioden men det er likevel temperatur hele veien. Etter forrige sesongs finaleserie er ikke akkurat Martin Strandfeldt blitt en mer populær spiller østpå, og det er tydelig at VIF-spillerne gjør det de kan for å tirre Martin. Rutinerte Martin klarer å besinne seg, og det blir Høygård som ryker ut for en albuetakling. Da har allerede Tim Kunes hvilt i to minutter tidligere i perioden og VIF har presset. Oilers spiller midlertid klokt i egen sone, og bakerst står Ruben Smith bra. Sekunder før perioden ebber ut tar Ryan Garlock en unødvendig interference på Strandfeldt og dermed starter Oilers midtperioden i overtall. Skuddene i åpningsperioden i Dnb Arena viser 10-8 i favør hjemmelaget.

 

Oilers presser i starten av midtperioden men det er VIF som får mål. Like etter at de er fulltallige utligner Hilt Jørgensen.
Oilers går nå inn i sin dårligste periode i kampen. Spillerne kommer på etterskudd og pådrar seg utvisninger. Først er det Kissel som får to minutter for slashing, og i det Oilers er fulltallige pådrar Maday seg en unødvendig, men likevel klar tominutter for høy kølle. Nytt overtall for bortelaget, og denne gang tar de ledelsen. Med kun en back og mye trafikk foran Oilersmålet scorer Daniel Sørvik til 1-2. De tilreisende VIF-supporterne jubler.

Få minutter senere er det Oilers sin tur å spille overtall da David Bräck ryker på en tripping på Nagel. Oilers presser og til slutt får Kissel pirke pucken i mål fra kloss hold og 2-2.

Endelig kamp i DNB Arena!

Siden får begge lag prøve seg i spill 5 mot 3 uten at det imponerer noen. Perioden ebber ut med 9-14 i skudd til bortelaget, og vi er like langt foran sisteperioden.
VIF åpner sisteperioden i overtall men Oilers rir dette lett av og før drøye minuttet er spilt oppstår en kontroversiell situasjon. CDA setter fart inn i VIFs sone, men der blir han regelrett overfalt av Morten Ask. CDA blir ikke skadet, men dommerne vurderer situasjonen som farlig spill og Ask ryker i dusjen med en 5+20min. VIF protesterer heftig på avgjørelsen, og Oilers ville gjort det samme om det var deres spiller som røk ut. Men det er nå engang slik at det er akkurat disse situasjonene her vi vil til livs. Det skulle svært lite til før CDA hadde røket på en farlig skade her, og taklingen er helt unødvendig av Ask.
Oilers får nå spille hele 5 minutter overtall, men det som presteres er ikke all verden. Selvsagt blir noen sjanser og pucken er nær ved å gå inn flere ganger, men samtidig vil nok VIF si de hadde rimelig kontroll i sitt box-play.


Etter at VIF er fullt lag går det bare drøye minuttet før det oppstår mer tumulter. Ut ifra reaksjonen er det Lukas David som blir tatt for han skal plutselig «ta» en av Donatiene, og det ender med at begge Donatis samt Csisar ryker ut for VIF mens Høygård og David for to minutter for Oilers. Dermed nytt overtall for Oilers. Heller ikke dette overtallet stemmer det for Oilers og VIF avverger alle forsøk. Neste mann ut er Maday som tar en hekting midtveis i perioden, men Oilers spiller nå bra i undertall og Ruben får en relativt enkel oppgave med å ta det som kommer.
Når begge lag er overtallige er   ingen tvil om at Oilers er laget som har mest å gi, og de legger press på VIF. Men så skjer det som nok har skjedd tidligere, Martin Strandfeldt mister hodet og pådrar seg en helt unødvendig tominutter, og det med i overkant av tre minutter å spille.


Ikke fritt for at negative tanker trengte seg inn, men Oilers rir av stormen så fort vi er fulltallige presser vi på videre for et seiersmål.
I det vi innser at det vil ende opp med sudden death får vi plutselig uventet hjelp. En for anledningen hissig David Bräck finner ut at han må beskytte sin keeper ekstra «hardt» når det er elleve sekunder igjen å spille.  Hans krysstakling sender ham ut, og siden han nå er forbannet så snakker han ikke pent til Luthcke, og da ender opp med en 10minutter for dårlig oppførsel.
Dropp i VIFs sone og elleve sekunder igjen å spille. Kunne vi fortsatt håpe på en avgjørelse i favør Oilers ? Ja det kunne vi, men det ble ikke sånn. VIF klarer å holde pucken unna og det ebber ut med uavgjort og ett poeng til hvert av lagene.


For å avgjøre hvem som skal få med ekstrapoenget skal det da spilles sudden death. Oilers har nå fordelen med å spille med en mann mer enn VIF. Og siden sudden death i utgangspunktet spilles med kun fire utespillere på hvert lag blir det nå fire mot tre – og god plass.


Oilers legger et skikkelig press på VIF i sitt overtall og til slutt lykkes de!. CDA skyter fra sonen foran mål, Strandfeldt står foran mål og vet at Nagel har stasjonert seg på andre siden av målet og med en genial pasning finner han Nagel som har helt åpent mål og dermed 3-2 til Oilers. Dnb Arena eksploderer og hjemmelaget vinner. Nesten 4 400 tilskuere kan feire at åpningskampen endte godt.
Trenerapparatet til Oilers er trolig glad for at åpningskampen er gjennomført og hverdagen kan komme. Det er ennå tidlig i sesongen og det er lett å se at det mangler en del samspill.
Loikas var denne gang plassert mellom Strandfeldt og CDA, mens Nagel var plassert i fjerderekka. Nagel var imidlertid tilbake med CDA og Strandfeldt når avgjørelsen kom.

Begge lag hadde store sjanser til å score uten å lykkes. Patrick Åsland stod helt alene foran mål, og Snorre Hallem kom alene med Søberg i undertall, uten å lykkes. Også Donati-brødrene hadde sine sjanser.
Dagens dommerpar Johnsen og Luthcke klarte seg greit. Det er alltid litt gruff, men vi noterer at Oilers ganske så sjeldent fikk færrest utvisninger i en kamp.
Dagens stjerner går til:

 

### Snorre Hallem.

Spiller som han aldri før har gjort i oktober. Vanligvis kommer han til sluttspillet men virker sulten og hadde nesten scoring i dag – i undertall

 

## Ruben Smith.

Står bra når det stormer som verst rundt ham. Får bra hjelp av forsvaret og spiller en bra kamp.

 

# Lars Peder Nagel.

Scorer det avgjørende målet og vinner viktige dropper. Han gjør mye drittarbeid som ikke alltid synes og jobber iherdig gjennom hele kampen.

 

 

Referent: Anders Vegstein

Flere referat:

Ingen poeng med hjem fra Sarpsborg

av Kjetil Garvik 13.september.2014
Det sto til slutt 6-3 på måltavla da Sparta tok imot Oilers i Sparta Amfi lørdag ettermiddag, etter ...

OILERS ER NORGESMESTER 2014

av Redaktør 15.april.2014
Oilers er norgesmester etter en grøsser av en finalekamp i DnB Arena. Med en enmålsledelse er man al...

Lagmoral!!

av Kjetil Garvik 10.april.2014
Publikum var iferd med å miste troen. Oilers hadde spilt sin dårligste kamp i Dnb Arena i manns minn...

Oilers i føringen etter finale #3

av Kjetil Garvik 08.april.2014
Tirsdagens finalekamp på Jordal endte 1-2. Oilers har dermed tatt ledelsen 2-1 i kamper før finalese...

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU