Oilers tapte jevn kamp mot Lørenskog

av Kjetil Garvik 28.september.2012
Stavanger Oilers gikk på sitt tredje strake tap da de torsdag kveld møtte Lørenskog i Lørenskog Ishall. Hjemmelaget vant til slutt 4-2, etter perioderesultatene 0-0, 2-1 og 2-1. Oilers' mål ble satt inn av Dan Kissel og Juha-Pekka Loikas.

De snaut 1000 tilskuerne i Lørenskog Ishall fikk se en avventende åpningsperiode. Lagene kjente litt på kampbildet og tettet igjen foran egen keeper. Noe som førte til at de store sjansene uteble. 

Midtperioden ble åpnere. Oilers scoret først, da Dan Kissel fullførte en hurtig spillvendig med sin første fulltreffer i Get-ligaen. Hjemmelaget kom derimot tilbake. Først da Martin Lauman Ylven mottok et langt oppspill rett fra fra utvisnongsboksen, og klinte pucken i nettet bak Henrik Holm. Videre da tidligere oilersspiller Marius Trygg pirket inn 2-1 senere i perioden. Dermed måtte Oilers nok en gang jage fra underlege på bortebane.

Det ble ikke bedre da Nicolai Bryhnisveen økte hjemmelagets ledelse til 3-1 tidlig i sluttperioden. Men Oilers kjempet videre, og da Juha-Pekka Loikas reduserte til 3-2 i overtall drøye fire minutter før slutt kom nok hjertene litt i halsen til hjemmepublikummet, som i forrige runde mistet poengene mot Vålerenga tideler før slutt. Denne gangen holdt det derimot helt inn. Oilers tok ut keeper i sluttminuttene, men det førte bare til at Kenny Corupe kunne fastsette sluttresultatet til 4-2 i åpen kasse.

Jonas Olsson og Lørenskog fikk Lars Peder Nagel og Oilers i bakken, og dermed revansj for mange knappe tap de siste sesongene.

Petter Thoresen var selvsagt skuffet etter nok et tap, men synes samtidig kampen var et steg i riktig retning sammenlignet med de to forrige.

- Det ble en jevn match. Lørenskog vinner skuddstatistikken klart i første periode, uten at de egentlig skaper stort. Videre er vi fullt med i kampen, og tar også ledelsen. De to første målene deres synes jeg er av den litt rare sorten, og med litt mer flyt kunne vi vunnet denne kampen. Når det er sagt så synes jeg fremdeles vi mangler en del på kvalitet og vi har liksom ikke det lille ekstra som skal til for å vinne slike kamper som dette. Men det tror jeg kommer, sier Petter til oilers.no.

Oilerstreneren er delvis fornøyd med signalene spillerne ga i denne kampen, tap til tross.

- Jeg synes gutta viste mye vilje i denne kampen. Vi mister fremdeles pucken litt for lett, men det var mer disiplin og konsentrasjon i kroppspråket i kveld enn i de to foregående oppgjørene. Jeg krysser fingre for at vi kan ta med oss en trepoenger fra Tønsberg på lørdag, og komme hjem til første hjemmekamp med ni poeng i bagasjen, sier Petter.

Han prøvde ut litt nye rekkekombinasjoner i kampen, noe han synes fungerte sånn passe.

- Rekka som scorer begge vår mål gjorde det jo bra, men vi trenger selvsagt flere rekker som produserer. Vi mangler liksom litt for å bli giftigere fremover. Det stopper litt opp, avslutter oilerstreneren.

Oilers spiller lørdag sin sjette starke bortekamp, da mot nyopprykkede Tønsberg. Etter dette har laget en ukes kampopphold før det braker løs i DNB Arena med åpningskamp mot Vålerenga 6. oktober.

Øvrige resultat i Get-ligaen torsdag:

Sparta - Rosenborg 6-4

Stjernen - Lillehammer 5-4

Frisk Asker - Storhamar 2-4

Vålerenga - Tønsberg 4-2

 

Send tips om denne artikkelen!

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU