Oilers tapte på Hamar

av Kjetil Garvik 20.september.2012
Oilers spilte torsdag kveld sin tredje strake bortekamp da de møtte Storhamar i Hamar OL-amfi. Det endte med sesongens første serietap. Hjemmelaget vant 4-3 etter perioderesultatene 1-1, 1-1 og 2-1. Skuddstatistikken endte 28-25 i favør Oilers.

Men det var bortelaget som kjørte kampen første del av åpningsperioden, og da Billy Maday satte pucken inn etter en trippelsjanse for Oilers drøyt midtveis var det fullt fortjent. Målet var for øvrig Oilers' første i powerplay i årets serie. Ledelsen varte derimot ikke lenge. Allerede minuttet senere utlignet Nathan Martz for Storhamar, da han styrte inn et distanseskudd foran en utspilt Ruben Smith.  Etter dette tok Storhamar gradvis over kampen.

Hjemmelaget tok ledelsen fire minutter ut i midtperioden. Pål Johnsen fullførte en kvikk spillevending etter ubesluttsomt spill av Oilers i midtsonen. Denne gangen svarte derimot bortelaget kjapt, idet Billy Maday scoret sitt andre for kvelden etter pasning fra Thomas Boxill snaue minuttet senere.

Tredjeperioden sto lenge og vippet, men midtveis kom inuttene som langt på vei avgjorde kampen. Nathan Martz satte sin andre for kvelden, denne gang i spill fem mot fire. Like etterpå utnyttet Joakim Jensen slurv på bortelagets blålinje til å komme alene mot Ruben Smith. Og vips 4-2. Oilers presset på og Snorre Hallem reduserte til 4-3 drøye to minutter før slutt. Hjemmelaget holdt derimot unna og vant etter Petter Thoresens mening til slutt fortjent.

- Jeg synes Storhamar virket sultnest på seier idag. Vi var rett og slett ikke gode nok. Vi fikk en grei start og scoret vårt første mål i powerplay i serien, men det var vel strengt tatt det positive jeg finner i kampen. At vi har 2-2 etter to perioder synes jeg egentlig er ganske heldig. For all del, vi skaper en del sjanse. Men ofte ender det bare med kontringer i mot. Vi var alt for usikre og sårbare i dag, sier Petter.

Oilerstreneren liker dårlig at spillerne stadig vekk mister pucken i sårbare posisjoner.

- Vi må være smartere i det vi foretar oss tilfellet var idag. Vi må lese spillet bedre. Mot Storhamar gjorde vi stadig feilvurderinger og mistyet alt for lett pucken. Noe som ofte resulterte i farlige kontringer mot. Vi var rett og slett for dårlige med puck. Dette må bli bedre om vi skal ha mulighet til seier i helgens kamp mot Lillehammer, avslutter Petter til oilers.no.

Du kan lese fullstendige kampfakta på pointstreak

 

Øvrige resultater i Get-ligaen torsdag:

Rosenborg - Tønsberg 3-6

Vålerenga - Lillehammer 4-0

Sparta - Lørenskog 3-2

Frisk Asker - Stjernen 6-2

Send tips om denne artikkelen!

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU