Solide generalprøver

av Kjetil Garvik 09.september.2012
Oilers fulgte opp den gode kampen mot Vålerenga lørdag da de søndag ettermiddag slo Lørenskog 4-1 i Lørenskog Ishall. Oilers' scoringer kom ved Dan Kissel, Lars-Peder Nagel, Martin Strandfeldt og Tim Kunes.

Oilers kan dermed ta godfølelsen med seg inn inn i seriestarten. Med flere spillere tilbake etter skader ser laget mer og mer ut som nettopp et lag. Og da kommer også resultatene. Sammeligner man for eksempel offensiv produksjon denne helgen kontra den forrige, er stigningen meget positiv. Vi tapte 3-5 for kombinasjonen Rosenborg/Aalborg i Leangen forrige helg. Denne lørdagen og søndagen er fasiten 10-3 etter å ha møtt Vålerenga/Lørenskog. Og de 10 scoringene ble satt inn av 8 forskjellige spillere. Det vitner om offensiv bredde i troppen.

Så var det også en fornøyd trener vi snakket med søndag kveld.

- Dette var oppløftende, ingen tvil om det. Vi trommer på med fire rekker som alle gjør en glimrende innsats. Gutta var virkelig interesserte i å være gode, og jeg synes vinnerviljen virkelig var tilbake i laget, sier en opplagt Petter Thoresen til oilers.no.

Laget tar form

Han mener det flere årsaker til den positive utviklingen, men trekker frem to punkt som spesielt viktige.

- Vi har redusert litt på intensiteten i treningene den siste uka, og spillere hadde et annet overskudd denne gang enn da vi spilte i Leangen forrige helg. Så sier det seg selv at det er positivt å få spillere tilbake etter skader, ikke minst når disse spillere er så sentrale som de fire vi hadde med igjen til disse kampene (Kaunismäki, Kissel, Trettenes og Lorentzen, red. anm.).

- Ikke bare er spillerne solide hver for seg, de påvirket også dem de spilte sammen med. Flere presterte nå opp mot sitt potensial, og dermed var vi igjen et solid hockeylag. Veldig gledelig, sier Petter og raskt legger til at dette ikke bare handler om de som scorer målene.

- For all del, en spiller som Dan Kissel viser jo denne helgen virkelig hva som bor i ham. Smart i det offensive, samtidig som han opptrer skolert og skikkelig i arbeidet hjemover. Og jeg kunne nevnt flere offensivt. Men jeg vil trekke frem arbeidet fjerderekka bidrar med. Høygård, Hallem og Røste Fossen var meget bra i begge oppgjørene. Sistnevnte spilte utvilsomt sine beste kamper oilersdrakten så langt, sier Petter og fortsetter med å rose keeperspillet.

- Ruben Smith fikk seg en smell tidlig i kampen mot Vålerenga. Ikke veldig alvorlig, men vi tok ingen sjanser og lot Henrik Holm stå resten av kampen og videre hele kampen mot Lørenskog. Henrik løste oppgavene solid mot Vålerenga og enda bedre mot Lørenskog. Meget betryggende. Denne helgen har vist at vi har mange å fordele ansvaret på, slår oilerstreneren fast.

Krevende serieåpning.

Nå blir det viktig å ta vare på godfølelsen frem mot serieåpningen torsdag.

- Gutta har egentrening mandag, og kan dermed disponere litt etter hva som passer best for hver enkeltt. Så har vi to dager hvor vi skal trene med skikkelig trøkk, og ta oss tid til å forberede oss på Frisk og Stjernen som er motstandere i de første kampene, sier Petter.

Og han er klar på at serieåpningen ikke blir enkel.

- Glem det. Årets sesong blir jevnere enn på lenge, ikke minst i starten. Vi åpner mot Frisk. Denne utgaven er langt bedre enn dem vi har møtt de siste par sesongene. Det regner jeg med gutta forstår. Ellers har vi lite å hente i Askerhallen på torsdag, avslutter Petter Thoresen til oilers.no.

Du kan lese kampfakta fra kampen mot Lørenskog på pointstreak.

 

------------

Oilers slo lørdag ettermiddag Vålerenga 6-2 på Jordal, og fikk dermed en opptur etter svake resultater i treningskampene forrige helg. Målscorere for Oilers var Billy Maday, Martin Strandfeldt, Dan Kissel, Juha Pekka Loikas, Kurt Davis og Lukas David.

Du kan lese kampfakte fra pointstreak på denne linken.

Aftenbladet med rapport fra kampen her.

Oilers spiller siste oppkjøringskamp søndag. Da er Lørenskog motstander i Lørenskog Ishall.

Oilers.no oppsummerer helgens kamper (kommentar fra Petter Thoresen etc.) søndag kveld.

 

-----------------------

 

De fleste som ser verden fra Stavanger satt vel igjen med litt "så där" følelse etter treningskampene i Trondheim forrige helg. Et skadeskutt Oilerslag slet med å skape sjanser mot middels motstand, og returnerte med to tap i bagasjen. Laget scoret kun tre mål på to kamper, to av dem i spill fem mot tre. Det sier seg selv at kampene denne helgen blir viktige. Dette er siste sjanse til å kjenne på godfølelsen før seriespillet starter. Det hadde ikke vært feil å ha en seier eller to mot solide motstandere med i baggen til serieåpningen i Asker torsdag. Også trener Petter Thoresen understreker verdien av et godt resultat i helgens kamper.

- Helt klart. Vi har vel ikke slått VIF på Jordal siden den ene kampen vi vant i finalen 2010. Mentalt er det derfor viktig å få et skikkelig resultat i nettopp den kampen. Selv om det "bare" er en treningskamp. Men da må vi se friskere ut enn vi har gjort i det siste. Når det gjelder kampen mot Lørenskog vil de sikkert gå tøft ut og presse oss høyt. Da gjelder det å møte det på en smart måte. Et skikkelig resultat i den kampen vil gi oss verdifulle bekreftelse på det vi driver med i forberedelsene, sier treneren til oilers.no.

Flere spillere tilbake

Petter kan glede seg over at flere spillere er tilbake etter skadeavbrekk. Forrige helg manglet åtte spillere i troppen. Nå er mankoen nede i fire.

- Det skal bli godt å få mønstre et lag mer likt det vi ser for oss å spille med. Michael Brandasu er dessverre fremdeles ute, i tillegg til Tore Vikingstad, Dennis Sveum og Henrik Solberg som vi visste ikke ville rekke seriestarten, sier Petter.

Det betyr comeback for Peter Lorentzen, Juha Kaunismäki, Mathias Trettenes og Dan Kissel. Og trenerens første sjanse til å se de nye transatlantiske løperne samtidig siden treningskampen mot Ljubljana. Den gang valgte han å sette Kissel og Maday sammen, i rekke med Lorentzen. Samtidig spilte Trettenes, Loikas og David sammen, en kombinasjon som for øvrig fungerte godt. Denne helgen velger Petter å prøve nye kombinasjoner.

- Vi prøver Loikas med Kissel og Trettenes. Videre Maday med David og Lorentzen. Synd å bryte opp den forrige Loikasrekka, men jeg ønsker å ha tre rekker med skikkelig offensiv kraft. Dette kan være en måte å løse utfordringen, sier Petter.

Om å melde seg på.

Forhåpentligvis gir forsøkene resultater. For Oilers har ikke strålt så langt i oppkjøringen. Gode keepere er vel unntaket. Resten har vært litt grått.

- Vi har sett alt for "norgesmester" ut synes jeg. Det går ikke på innsats. Gutta gir alt og trener hardt. Men det handler om de små detaljene vi liksom ikke helt er like nøyaktige med. Da blir vi slik når det gjelder også.Ingen ting ordner seg av seg selv i dette gamet. Å gjenskape suksess er vanskelig. Det krever en stolthet i alt vi foretar oss. Det skal gjøre vondt å bomme med en pasning. Vi har ikke helt sett slik ut så lang i oppkjøringen, sier en engasjert trener til oilers.no.

Og han er klar på hva han aller mest ønsker å ha med hjem fra helgens kamper.

- Vi må bli mer solide som lag, og jeg vil se flere spillere som melder seg på! Dette bør føre til at vi skaper mer. Skal vi score må vi først skape. Og så må vi slutte å skape sjanser til motstanderen. Skal VIF eller LIK score mot oss for dem jaggu meg være gode nok til å komme til sjansene selv. Ikke få dem servert av oss, avslutter Petter.

Send tips om denne artikkelen!

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU