Aalborg - Oilers 2-1

av Kjetil Garvik 03.september.2012
Det ble tap også i Oilers' andre kamp under Hockey Mot Kreft Cup i Leangen. Oilers tok søndag riktignok ledelsen mot Aalborg, men da sluttsignalet lød hadde danskene snudd resultatet i sitt favør. Kampen endte 2-1. Oilers' mål ble satt inn av Lars-Peder Nagel.

Du kan lese kampfakte fra kampen mot Aaborg på pointstreak.

Oilers reiser altså hjem fra Trondheim med to knappe tap i bagasjen. Viktigere enn resultatene i treningskamper som disse er det vel kanskje å få på bordet vesentlige spørsmål, forhåpentligvis etterfulgt av noen gode svar. Oilers' web-skribent Tobias Eiken kommenterte helgens kamper for Roughnecks Web Radio. Han synes det i øyeblikket er flest spørsmål å få øye på.

- Det i alle fall mye som ikke fungerer akkurat nå. Jeg regner med det har sitt å si at vi har mange spillere ute, og vi får bare håpe flere er på plass til seriestart. Ellers er jeg redd for kan få en tøff åpning, sier Tobias til oilers.no.

Han mener helgens utgave av Oilers i for stor grad handlet om for få spillere.

- Vi produserer generelt lite offensivt, og det lille som kommer er det rekka med Strandfeldt, Nagel og CDA som står for. Flere må melde seg på om vi skal få poengene vi ønsker i de første kampene, sier han videre.

Tobias sitter derimot igjen med et viktig positivt inntrykk fra helgens kamper.

- Keeperne våre virker definitivt å være i rute. Begge gjorde sine saker bra i Leangen, avslutter han til oilers.no

Mye å ta tak i

Også trener Petter Thoresen trekker frem keepernes innsats som et av ikke alt for mange lyspunkt etter kampene i Trondheim.

- Både Henrik Holm og Ruben Smith løste oppgavene sine på en utmerket måte. Det er betryggende å registrere. For øvrig er vel mitt hovedinntrykk at vi har mye å jobbe med. Jeg ser at gutta er slitne etter en periode med intensiv trening, og vi har en situasjon med veldig mange skader. Dermed er vi litt utvannet. Men vi kan ikke gjemme oss bak det,  sier Petter etter å ha fått søndagens kamp noen timer på avstand.

Han er tydelig på at enkeltspillere og lag trenger å heve seg på vesentlige punkter om seriestarten skal bli hyggelig.

- Flere må kort og godt melde seg på. Vår nedre grense for hva som er akseptabelt når vi er ute og representerer klubben må opp. Greit nok at vi mangler mange spillere, men det kan ikke bortforklare at systeme vi jobber etter ikke sitter som de skal. Vi har for mange spillere som flyr rundt i sin egen verden. Og vi produserer alt for lite fremover. Vi scorer tre mål totalt denne helgen. To av dem i spill fem mot tre. Det holder enkelt og greit ikke. Vi møtte all right motstand, men ikke noe mer.

Petter er enig i at han ikke hører særlig optimistisk ut snaue to uker før seriestart, men sier det er viktig å kalle spaden for en spade.

- Det er min jobb å si fra om disse tingene. Foran seriestarten i forrige høst var jeg klar på at vi gikk for gull. Alt tydet på at vi fikk den sesongen historien forteller at vi fikk. Vi kan vinne denne sesongen også, men det krever av oss at vi starter i en helt annen ende. Alt for mange snakker som om det bare er å legge på blåpapir og kopiere prestasjonene fra i fjor. Lite tyder på at det. Vi må heve oss betraktelig, og mange av våre motstandere stiller forbedret til start. Rosenborg som vi møtte denne helgen er et eksempel. Og jeg har fått sett Frisk skikkelig under turnering her oppe. De er fire ganger så gode som i fjor, sier Petter. 

En ny treningsuke venter før de siste treningskampene mot VIF og Lørenskog kommende helg. Petter er spent siste etappe frem mot seriestarten, ikke minst skadesituasjonen i troppen.

- Vi kommer til å slippe litt opp på treningen den neste uken. Vi trenger å få inn litt mer overskudd. Videre må det terpes må kvalitet. Men jeg må tilstå at skadesituasjonen vanskeliggjør det hele litt for oss. Vi er 10 dager unna seriestart og har veldig mange spillere ute. Jeg skulle selvsagt ønske at jeg visste litt mer om hvilke spillere vi har på plass når alvoret starter, avslutter Petter til oilers.no.

 

-------------------------

RIHK - Oilers 3-2 e.str.

Det ble en jevn treningskamp mellom Rosenborg IHK og Oilers i Leangen lørdag ettermiddag. Til slutt måtte det straffeslag til for å avgjøre kampen. Rosenborgs Rasmus Juell var den eneste spilleren som lyktes foran keeper, og dermed kunne hjemmelaget notere seg for seieren.

Før den tid fikk de drøyt 700 fremmøtte se to scoringer fra hvert av lagene, alle i midtperioden. Målscorere for Oilers var Lars-Peder Nagel og Martin Strandfeldt.

Du kan lese alle tall fra kampen på pointstreek.

Oilers spiller ny kamp i Trondheim søndag. Motstander er danske Aalborg. Kampstart 12.00. Du kan følge kampen på pointstreek eller Roughnecks Web Radio. Her på hjemmesiden vil vi oppsummere helgens kamper med kommentarer fra trener Petter Thoresen søndag kveld.

 

------------------------

Snaut to uker etter hjemkomsten fra Slovenia er Oilersspillerne klare for nye treningskamper. Denne helgen går turen til Trondheim, hvor gutta skal møte Rosenborg og Aalborg henholdsvis lørdag og søndag.

Oilerstrener Petter Thoresen er fornøyd med treningsperioden i Sørmarka.

- Den første uka etter Slovenia gikk det mye i mengdetrening, mens vi de siste dagene har senket trykket litt ned. Målet var å jobbe mer kvalitet, men det har vært vanskelig å få max utbytte ettersom mange spillere er ute med større og mindre skader. Jeg synes vi har vært gode, forholdene tatt i betraktning, sier Petter til oilers.no.

Og det er ikke til å stikke under en stol at laget har vel mange på sidelinjen to uker før seriestart. Ved avreise Slovenia stod Tore Vikingstad, Henrik Solberg, Dennis Sveum og Thomas Boxill igjen i Stavanger og vinket. På tur til Trondheim er Boxill tilbake, mens Peter Lorentzen, Juha Kaunismäki, Mathias Trettenes og Dan Kissel er nye hjemmesittere. Petter Thoresen ser derimot noe "positivt" i all skademotgangen.

- Mange nye, unge spillere får prøvd seg i laget. Karer som Jon Magnus Haaland og Dennis Løland var med til Slovenia. I Trondheim må de belage seg på mer istid. Fillip Beenfeldt er også med på tur, etter å ha løst sine oppgaver bra i Bled Cup. Vi har også med oss en ny kar, nærmere bestemt forwarden Petter Hauge. Et lokalt talent det skal bli spennende å se i kampsituasjon, sier Petter.

Resultatetene i helgens kamper er han ikke så veldig opptatt av. Det handler mer om prestasjonene bak.

- Jeg vet egentlig ikke så mye om lagene vi møter, Rosenborg og Aalborg. Jeg føler meg derimot trygg på at vi må prestere på vårt beste om vi skal slå dem. Det viktigste blir å vise at vi har to uker mer på is i beina enn vi hadde i Slovenia. Jeg vil ha respons på det vi har trent på, systemene vi har drillet og så videre. Og jeg forventer at spillerne som skal være de fremste og beste står frem og virkelig er det. Slik var det ikke alltid i Bled Cup. avslutter Petter til oilers.no.

Overføring fra kampene

På oilers.no kommer vi med kamprapport og kommentarer etter kampslutt lørdag og søndag. Under selve kampene anbefaler vi våre lesere å følge RWR, Roughnecks Web Radio, sin utmerkede overføring fra Leangen. Gutta i RWR hadde en flott debutsesong i fjor, og helgens kamper i Leangen er de første ut denne høsten.

 Du finner sendingen fra RWR på denne linken.

Rosenborg IHK har for øvrig en solid hjemmeside. Stoff om kampene i Leangen kan du lese her.

Kampen mot Rosenborg lørdag droppes igang 16.00. På søndag starter kampen mot Aalborg 12.00.

 

 

Send tips om denne artikkelen!

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU