Oilers - North America United 10-2

av Kjetil Garvik 19.august.2012
Oilers startet tregt, men fikk etter hvert som forventet liten motstand av det amerikanske prosjektlaget North America United. Kampen endte med Oilersseier 10-2. Våre mål ble scoret av Kunes (3), Trettenes, Loikas, Strandfeldt, Maday, Åsland, CDA og Davis.

Oilers noterte seg altså for en storseier i den fjerde og siste kampen under treniningsoppholdet i Slovenia. Mandag settes kursen hjemover igjen, hvor ny treningsperiode venter før laget spiller treningskamper mot Rosenborg og Aalborg i Trondheim første helgen i september. Oilerstrener Petter Thoresen koste seg med golf sammen med Pål og Pål etter storseieren søndag, og selv om han måtte se både assistenttrener og sportslig leder foran seg på lista var han fornøyd med tingenes tilstand.

- Oppholdet her nede har absolutt vært vellykket. Vi har hatt fantastiske rammer med fint vær og flotte omgivelser. Det sportslige har også svart til forventningene. Det ville nok vært optimalt å ha 8-10 dager mer med trening i beina før avreise, men det blir detaljer.  Om vi ser vekk fra den siste kampen har vi møtt motstandere av en kvalitet som krevde vårt absolutt beste for å vinne. I noen av kampene klarte vi ikke det, og dermed reiser vi hjem med to tap. Uten at det betyr noe for treningsverdien, sier Petter til oilers.no.

Resultatet i den siste kampen legger ikke Petter så veldig mye alvor i.

- For all del, det er kjekt for laget å kjenne på flyt og gleden over å score mange mål. Men motstanden i denne kampen var ikke allverden og laget kan ikke sammenlignes med de øvrige vi møtte. Vi begynte forøvrig kampen elendig, og lå under inn til første pause. Men gutta snudde litt på innstillingen og hevet seg. Dermed vant vi enkelt til slutt.

Oilerstreneren mener at treningsoppholdet i Slovenia har gitt mange svar på hva som fungerer mer og mindre tidlig i oppkjøringen, noe som selvsagt får betydning for prioriteringene i den kommende treningsperioden.

- Gutta trenger mengde. De må ha mer å gå på. Det er helt greit at de blir slitne på slutten av kamper i harde treningsperioder, men vi må klare å bli slitne på en annen måte. Jeg synes også pasningsspillet vårt må opp i kvalitet. Det handler både om tempo og om måten vi utfører det på. Hvordan vi sender pasning og ikke minst hvordan vi mottar. Om jeg skal trekke frem noe positivt vil jeg si at rekka med Trettenes, Loikas og David virkelig har fungert her nede. Fin blanding av typer. Alt i alt har de vært våre beste under Sloveniaoppholdet, avslutter Petter på vei hjem fra golfbanen i Bled.

Kampprotokoll finner du på denne siden, om du går til plasseringskampene og klikker på resultatat.

 

-------------

 

- En kamp vi skal vinne,sier sportslig leder Pål Higson til oilers.no. North America United er en blanding av spillere fra college og uavhengige ligaer i USA, og laget holder ikke samme klasse som de andre motstanderne i turneringen. For oss blir det viktig å være fokuserte og holde tempoent oppe.

Lite nytt å melde på skafefronten også.

- Verken Dan Kissel eller Stian Høygård er klare igjen til denne kampen, så laget ser stort sett ut som det vi spilte med mot Villach. Henrik Holm starter i mål. Jon Magnus Halland kommer også til å få spille idag, avslutter Pål en time før dropp i Bled.

Oppdateringer fra oppgjøret kan følges på twitter ( @stavangeroilers ). Kommentarer på hjemmesiden kommer etter kampslutt.

Send tips om denne artikkelen!

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU