Oilers - Villach SV

av Kjetil Garvik 17.august.2012
Oilers ledet 2-0 men tapte til slutt 2-4 (1-0, 1-1, 0-3) mot Villach VS i Bled Cup fredag ettermiddag. Laget står dermed med to tap så langt i turneringen. Målscorere for Oilers var Mathias Trettenes og Lukas David.

Sportslig leder Pål Higson mener kampen mot Villach var lagets svakeste på Sloveniaturen så langt kvalitetsmessig.

- Jeg synes vi slet både i det fysiske og mentale. I starten hadde vi mye puck og mange powerplay, men vi fikk veldig lite ut av det. En scoring på sju forsøk er ikke særlig. Når så Villach tar igjen vår ledelse faller vi litt sammen. Gir bort puck unødvendig, faller, roter det til. I det hele tatt mye som går galt, og jeg føler vel at det var litt tomt på tanken etter tre kamper på fire dager.

Pål mener derimot at kampene i Slovenia har stor treningsverdi.

- Absolutt.Vi møter gode motstandere her nede, og kampene er god læring for oss. Dette er lag vi må prestere på vårt aller beste for å slå. Det nytter ikke å  spille halvveis. Jeg tror gutta ville mye også idag, men vi møter et lag som spilte sin første kamp og hadde friskere bein enn oss. Det så vi klart da det røynet på mot slutten.

Oilers har nå en kampfri dag, før turneringen avsluttes med plassseringskamper søndag.

- Hvem vi møter der vet vi ikke. Ikke betyr det så mye heller. Alle motstanderne her nede gir oss god kamptrening. Nå skal vi ha en lett treningsøkt i morgen formiddag. Deretter blir der å kose seg og lade batteriene, avslutter Pål til oilers.no.

 

Om du vil tolke kampprotokoll på slovensk kan du følge link fra denne siden.

 

-----------------------------------------------------

 

Sportslig leder Pål Higson har ikke så mye nytt å fortelle, bare en dag etter den forrige kampen i turneringen.

- Jeg tror vi får en ny spennende kamp mot et lag av tilsvarende kvalitet som Zagreb. Vi har noen småskader og gjør derfor noen endringer i lagoppstillingen. Dan Kissel og Stian Høygård er ute med henholdsvis skade i arm og lårhøne. Dennis Løland og Patrick Åsland erstatter dem i rekkene. Mathias Trettenes går inn på Kissels plass i det ene powerplayoppsettet.

Dagens motstander er altså Villach som til daglig spiller i østerrisk toppliga. Vi utfordret vår egen "østerrikekorrespondent" på litt bakgrunnsinformasjon om dagens motstander. Oilersentusiasten Øyvind Fiskå bor i Wien og følger den østerriske toppligaen EBEL på nært hold. Her er rapporten Øyvind sendte oss. Stor takk fra oilers.no!

Oilers mot Østerrikes Sparta?

Villach SV (VSV) er på mange måter Østerrikes svar på Sparta. Ikke bare er de blå og hvite, de er selvutnevnt hockeytown og har alltid store ambisjoner.

Fjorårssesongen ble ingen suksess for VSV. Med elendige innkjøp før sesongen (deriblant norsk-amerikaneren Kyle Wanwig) ble det en tøff start og laget klarte ikke en gang å nå sluttspillet. Resultatet ble trenerskifte og store endringer i troppen. Ny trener ble Hannu Järvenpää som hadde stor suksess med Ljubljana i fjor. Han har også tatt med seg flere spillere fra klubben Oilers slo på tirsdag, spesielt John Hughes var en stor seier for VSV å få underskriften til i kamp mot halve EBEL.

Også keeper Jean-Philippe Lamoureux hadde en kjempesesong i Ljubljana. Han slapp inn et mål med vilje i straffeslagkonkurransen i siste serierunde og ble suspendert store deler av playoffet, men når han var på isen var han klasse. En annen spiller som imponerte på et "svakt" lag i fjor var Derek Ryan for ungarske Alba Volan. Han har også skrevet under for VSV, men ungarerne mener han fortsatt har gyldig kontrakt med klubben, så den tvisten ligger hos IIHF og han er ikke med til Bled.

Til dagens kamp skal VSV bruke 4 backpar og 10 løpere. Juniorbackene skal få prøvd seg i dag, mens i morgen er det de unge forwardene sin tur. Dette er VSV sin første treningskamp for sesongen, men jeg tror nok de er knappe favoritter. Bled er heller ikke langt unna Villach, og det er mulig de har noen fans med seg!

 

Du kan følge kamputviklingen på twitter ( @stavangeroilers ) og lese kommenterer på oilers.no etter oppgjøret.

Send tips om denne artikkelen!

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU