Ljubliana - Oilers 3-6

av Kjetil Garvik 14.august.2012
Oilers fikk en solid start på sesongens treningskamper da EBEL-laget Olimpia Ljubliana ble slått på bortebane.

Sluttresultatet 3-6 kom etter perioderesultatene 0-1, 2-2 og 1-3. Skuddstatistikken endte 41-35 i favør Oilers. Målscorere for Oilers var Juha-Pekka Loikas, Kurt Davis (2), Martin Strandfeldt (2) og Lukas David.

Sportslig leder Pål Higson var fornøyd etter sesongens første kamp.

- En bra start for oss. Tidlig i oppkjøringen for begge lag, noe også spillet bar preg av. Men jeg synes vi gjorde en god prestasjon i kvalitet, og det mot en solid motstander. Det er vel så gledelig som selve resultatet. Vi snakket om overtallsspillet vårt før kampen, og vi leverte akkurat så solid som de første treningene har gitt forhåpninger om. Tre scoringer i PP er solid. I tillegg scorer vi ett mål med en mann mindre på isen.

Oilers' nye transatlantere virker å trives godt i Oilersdrakta.

- Det ser lovende ut. Nykommerne har kommer fint inn i laget, og de opptrer med stor intensitet og lojalitet. Mange poeng ble de også. Davis slo like godt til med to mål. Kissel og Maday hadde to assister hver, sier en fornøyd Pål Higson til oilers.no.

Også Coach Thoresen var fornøyd etter kampen.

- Joda, dette var gledelig. Jeg er overrasket over hvor velspillende vi var, tidspunktet i sesongen tatt i betraktning. De nye ser ut til å passe godt inn i vårt system, men også flere andre gjorde en god figur. Vi stiller for eksempel med et ungt backpar  (Joakim Hjelm og Fillip Beenfeldt, red. anm.) som klarer seg meget godt, og bakerst leverte Ruben Smith akkurat så solid som vi trenger for å slå en såpass god motstander. Og powerplayet vårt ser veldig lovende ut, avslutter Petter på telefon fra Ljubliana.

Har du lyst å leke litt med google translate, finner du referat og stats fra kampen på denne linken.

denne linken kan du se de fleste målene fra kampen.

 

---------------------------------------------------

 

Oilers er i Slovenia for trening og deltakelse i Bled Cup senere i uken. Kampen mot Ljubliana kommer i tillegg til de tre turneringskampene. Sportlig leder Pål Higson ser frem til forsesongens første test.

- Det skal bli spennende å se våre to nye amerikanere, Billy Maday og Dan Kissel, spille på samme rekke. Jeg er også spent på hvordan ungguttene Joakim Hjelm og Fillip Beenfeldt løser backoppgavene mot internasjonal motstand. Vi har bare fire av de faste backene med til Slovenia på grunn av skader og restitusjon, noe som gir oss fin anledning til å prøve ut alternative løsninger. Jeg er også spent på å se to nykomponerte overtallsfemmere i kamp. De har sett veldig spennende ut på trening så langt.

For Oilers er Olimpia Ljubliana et nytt bekjentskap. Laget spiller til daglig i den østerriske toppligaen Erste Bank Eishockey Liga. En av lagets nye spillere er Alex Imbeault, som spilte på Oilers i avslutningen av forrige sesong.

- Etter hva jeg har forstått er dette sesongens første kamp også for dem. Jeg håper vi får en kamp med brukbar intensitet, og at tempoet er bra fra start. Petter har en klar ide om hvordan han ønsker å se vårt lag spille, og jeg håper denne og de senere treningskampene gir oss de spørsmål og svar vi er ute etter i oppkjøringen, sier Pål til oilers.no.

 

Lagetoppstilling mot Olimpia Ljubliana

 

I mål står Ruben Smith og Henrik Holm.

Rekker:

  • CDA - Lars-Peder Nagel - Martin Strandfeldt
  • Peter Lorentzen - Billy Maday - Dan Kissel
  • Mathias Trettenes - Juha-Pekka  Loikas - Lukas David
  • Petter Røste Fossen - Snorre Hallem - Stian Høygård
  • Dennis Løland - Jon Magnus Håland - Patrick Åsland

Backpar:

  • Juha Kaunismäki - Tim Kunes
  • Kurt Davis - Cleeve Kinley
  • Joakim Hjelm - Fillip Beenfeldt

 

PP1Martin, CDA, Nagel, Tim og Billy

PP2:  Dan, Peter, Juha-Pekka, Kurt og Cleve

 

Twitteroppdatering fra oppholdet i Slovenia


Ingen fra oilers.no er i Slovenia denne uken, men vi holder kontakt med laget. Følger du klubben på twitter ( @stavangeroilers ) vil du kunne se melding om scoringer underveis i kampene. På hjemmesiden blir det kommentarer før og etter kamp.

Også mange av oilersspillerne er aktive på twitter. Under Sloveniaoppholdet vil du kunne lese om løst og fast om du følger disse. Her et utvalg:

@rubensmith1987 @Joakimhjelm @Boxill8 @kinner77 @trettenes @CDA_10 @LPNagel @LukasD18 @26blogg @stianhygrd @Paasland89

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Send tips om denne artikkelen!

Nettstedet er utviklet av InBusiness
Design by GURU